Ζώδια: Σήμερα θα μας απασχολήσουν οι σχέσεις μας

Mε τη Σελήνη σήμερα να περνάει απ’ το Ζυγό και να σχηματίζει τρίγωνο με την Αφροδίτη (που κυβερνάει το Ζυγό) η μέρα έχει σαν βασικό της θέμα τις σχέσεις και για την ακρίβεια το πως θα διατηρήσουμε ή θα αποκαταστήσουμε την ισορροπία σε αυτές. Υπάρχει καλή προδιάθεση, αλλά θα θέλαμε αν είναι δυνατόν να φτιάξουν τα πράγματα χωρίς να χρειαστεί να καταβάλουμε προσπάθεια, μόνο που τα τζίνι…πέθαναν. Βέβαια είναι πολύ πιθανό να κινηθούμε παρορμητικά και να δείξουμε την πόρτα της εξόδου σε ανθρώπους που νιώθουμε ότι μας θέλουν στη ζωή τους να παριστάνουμε τα σωσίβια για τις ανασφάλειες τους. Ακόμα όμως και σε αυτή την περίπτωση, με τη συμβολή της Αφροδίτης θα τους ξεβγάλουμε μέχρι την εξώπορτα, φιλάκια, αγκαλιές κλπ όπως θα έκανε ένας ευγενικός οικοδεσπότης που κατέχει το σαβουάρ βιβρ.

1Κριός (21/3 – 20/4)

Κριέ, το αγαπημένο σου έπιπλο για σήμερα θα είναι το τραπέζι των συσκέψεων, αφού θα κάτσεις κάτω εσύ και όποιοι άλλοι θέλεις για να συζητήσετε τις μεταξύ σας διαφορές, θέματα που μπορεί να σχετίζονται με τις κοινές υποχρεώσεις σας ή ό,τι άλλο σας απασχολεί. Στην πραγματικότητα βέβαια δεν έχεις καμία διάθεση να αναλωθείς σε βαριές συζητήσεις, αλλά να δεις κατά πόσο μπορείτε να βρείτε εύκολες λύσεις χωρίς τσακωμούς, μιζέριες και δράματα.

2Ταύρος 21/4 – 20/5

Ταύρε, όταν σταματάς να ασχολείσαι με το «πότε θα δούμε άσπρη μέρα κι εμείς τα Ταυράκια;» και με το «τώρα που ο Ουρανός μπήκε στον Ταύρο σημαίνει ότι θα μας πέσει και στο κεφάλι;» και εστιάζεις στα πιο πρακτικά ζητήματα της ζωής σου γίνεσαι άλλος άνθρωπος και βλέπεις ότι η ζωή στα φέρνει καλύτερα. Σήμερα λοιπόν άσε τα ψυχολογικά σου στην άκρη και δες να ασχοληθείς με τις συνθήκες τις καθημερινότητας σου που και λίγο να τις βελτιώσεις τα οφέλη και από απόψεως αυτοπεποίθησης, αλλά και από πλευράς συναισθηματικής κάλυψης θα είναι σημαντικά.

3Δίδυμος (21/5 – 21/6)

Δίδυμε, με τη θεά του έρωτα Αφροδίτη στο ζώδιο σου και τη Σελήνη στον 5ο ηλιακό σου οίκο, αυτόν δηλαδή του έρωτα το τελευταίο πράγμα που έχεις όρεξη να κάνεις σήμερα είναι να δουλέψεις. Και ναι, όποιος τολμήσει να σου πει σήμερα γιατί δεν αποδίδεις να του πεις να ενημερώνεται για το αστρολογικό δελτίο της ημέρας και να δίνει καμιά άδεια κάτι τέτοιες μέρες. Άντε γιατί δε σου φτάνουν οι νταλκάδες σου, έχεις και τον κάθε τυχάρπαστο να σε πιέζει. Πάντως εσύ ας είσαι γλυκός και διπλωμάτης και θα τη βγάλεις καθαρή.

4Καρκίνος (22/6 – 22/7)

Καρκίνε, δεν είναι η δουλειά σου που μοιάζει σαν να είναι στα κάτεργα, είναι η τάση σου να έχεις ψηλά στην ιεραρχία τα οικογενειακά σου θέματα και να μην αντέχεις το γεγονός ότι η δουλειά σου τρώει χρόνο απ’ τα «σημαντικά». Ίσως όμως αν αλλάξεις λίγο την προσέγγιση σου στα πράγματα θα καταλάβεις ότι τελικά με το να αποστασιοποιείσαι από τα προβλήματα, με το να βγαίνεις λίγο από τον κυκεώνα το μυαλό καθαρίζει και μπορείς να βρεις λύσεις πολύ πιο εύκολα.

5Λέων (23/7 – 23/8)

Λέοντα, όταν χαλαρώνεις λίγο με την πάρτη σου και συνειδητοποιείς ότι η δύναμη της ομάδας, της συνεργασίας ή του μαζί είναι λογικό να είναι πιο ισχυρή τα εμπόδια μοιάζουν με βοτσαλάκια. Οι παλιοί το έλεγαν «η ισχύς εν τη ενώσει», εσύ πες το όπως σε βολεύει, σε κάθε περίπτωση όμως εκμεταλλεύσου την ευκαιρία που σου δίνει η μέρα να είσαι ανοιχτός στους άλλους και να μπορέσεις μέσα από συζητήσεις ή ακόμα και νέες γνωριμίες να δημιουργήσεις ένα καλύτερο παρόν, αλλά και τις βάσεις ένα καλύτερο μέλλον, για σένα πάντα.

6Παρθένος (24/8 – 22/9)

Παρθένε, βάλε μέσα το μαστίγιο και σταμάτα να αυτομαστιγώνεσαι. Μπορεί να περνάς μια φάση που υπάρχουν δυσκολίες, αυτό όμως δε σημαίνει απαραίτητα ότι κάνεις κάτι λάθος. Που σίγουρα κάνεις δηλαδή, όπως ό,τι κινείται σ’ αυτή τη ζωή, όμως ταυτόχρονα τα λάθη σου είναι και μια πηγή ενέργειας που σε κινητοποιεί για να πετύχεις όσα πετυχαίνεις. Σήμερα τουλάχιστον που ακόμα και η εξουσία είναι με το μέρος σου είναι κρίμα να χάσεις την ευκαιρία και να χαρείς, αλλά και να εισπράξεις τα κέρδη των προσπαθειών σου.

7Ζυγός (23/9 – 22/10)

Αγαπητέ Ζυγέ, σήμερα που η Σελήνη θα συναντήσει στον Αιγόκερω διαδοχικά Κρόνο και Πλούτωνα τα θέματα της οικογένειας και της καριέρας που απλά πλανιούνταν ως τώρα στην ατμόσφαιρα μπορεί να γίνουν γεγονότα που θα κληθείς να αντιμετωπίσεις στο «εδώ και τώρα». Η πηγαία ψυχραιμία σου και η υπομονή σου μπορεί να αποδειχτούν ιδιαίτερα χρήσιμες και να σου επιτρέψουν να περάσεις το συγκεκριμένο σκόπελο με τις μικρότερες δυνατές συνέπειες.

8Σκορπιός (23/10 – 22/11)

Σκορπιέ, καταλαβαίνω ότι κι εσύ ο ίδιος μπορεί να έχει σιχαθεί να ακούς για το σεξ ή να σε στρεσάρει το να πρέπει να ανταποκριθείς σε ένα μύθο που ξεκίνησαν οι αστρολόγοι και βέβαια έβαλες κι εσύ το χεράκι σου για να γιγαντωθεί. Όμως αυτός ο μύθος έχει και κάποιες πραγματικές διαστάσεις που δεν αφορούν κανέναν άλλον, παρά μόνο εσένα και σ’ αυτές θα πρέπει να εστιάσεις σήμερα. Μέσα απ’ το σεξ εκτονώνεις έναν ισχυρό και βαθύ ψυχισμό με τον πιο ανώδυνο τρόπο, που αν εκτονωθεί αλλιώς τη βάψαμε κι εμείς κι εσύ. Κοίτα να το επιλέξεις και σήμερα που τα ψυχολογικά σου μπορούν να βρουν δημιουργική διέξοδο.

9Τοξότης (23/11 – 21/12)

Τοξότη, «carpe diem» που είπε και ο Οράτιος…δηλαδή άδραξε τη μέρα! Είναι μια μέρα για σένα που η αγάπη μπορεί να σε κάνει να ξεπεράσεις κάθε πιθανό εμπόδιο. Μια μέρα που οι άλλοι σου δείχνουν το καλύτερο και πιο συγκαταβατικό πρόσωπο που διαθέτουν. Μη διστάσεις να τους πιστέψεις, μη διστάσεις να ονειρευτείς μαζί τους, μη διστάσεις να δεχτείς τη βοήθεια τους. Απλά μείνε στη δύναμη που μπορεί να σου δώσουν στο παρόν και μην τα δεις σαν υποσχέσεις που μπορεί και να υλοποιηθούν, μπορεί όμως και να διαψευστούν.

10Αιγόκερως (22/12 – 19/1)

Αιγόκερε, με την Αφροδίτη και τη Σελήνη σήμερα να σχηματίζουν τρίγωνο από δυο κομμάτια του ωροσκοπίου σου που συνδέονται με τη δουλειά, ακόμα κι εσύ χαλαρώνεις. Ξέρω ότι μπορεί να σου προκαλεί ανατριχίλα η συγκεκριμένη λέξη ή ανασφάλεια τουλάχιστον, όμως δεν μπορεί να είναι όλες οι μέρες ίδιες. Ακόμα κι αν πάρουμε σαν δεδομένο ότι είσαι λάτρης της τακτικής «καρότο-μαστίγιο», σήμερα είναι η μέρα του καρότου, δηλαδή η μέρα της ανταμοιβής, της αναγνώρισης και της χαλάρωσης.

11Υδροχόος (20/1 – 19/2)

Υδροχόε, αυτό το κάτι που ψάχνεις εδώ και καιρό, που θα σε κάνει να νιώσεις τον ενθουσιασμό για κάτι, που θα σε κινητοποιήσει για να έχεις κι εσύ έναν στόχο που έχει αξία και νόημα να το κυνηγήσεις, ίσως το βρεις κατά τη διάρκεια της σημερινής μέρας. Άνθρωποι με γνώση και εμπειρία, άνθρωποι που μπορούν να λειτουργήσουν σαν μέντορες σου είναι εδώ για να σου φωτίσουν ένα δρόμο που μπορεί να μην είναι στρωμένος με ροδοπέταλα, αλλά είναι πολύ δελεαστικό το να τον περπατήσεις.

12Ιχθείς (20/2 – 20/3)

Ιχθύ, η συναισθηματική ζωή, όχι μόνο η δική σου, αλλά και όλων όσων βλέπεις γύρω σου έχει επηρεαστεί από το ρόλο που έπαιξαν οι γονείς μας κι από τα παιδικά μας βιώματα. Δεν είναι πάντα εύκολο να τα διαχειριστούμε, έρχονται όμως κάποιες μέρες που είναι εύκολο να κάνουμε ειρήνη μαζί τους ή να εστιάσουμε στις θετικές πλευρές τους. Σήμερα λοιπόν είναι μια από αυτές τις μέρες που μπορείς να αφήσεις στην άκρη τις παθογένειες του παρελθόντος και να δείξεις στους ανθρώπους σου ότι μπορείς να ορίσεις εσύ τα πράγματα στη ζωή σου.

Πηγή: Astrologos.gr