Ουρακοτάγκος γιορτάζει τα 50ά γενέθλιά του στο Παρίσι

Η Νενέτ, ένας από τους γηραιότερους ουρακοτάγκους που βρίσκονται σε αιχμαλωσία, γιόρτασε τα 50ά της γενέθλια, στον ζωολογικό κήπο του Παρισιού, όπου έχει ζήσει σχεδόν όλα της τα χρόνια.

Το προσωπικό του κήπου της ετοίμασε ένα πάρτι που τα είχε όλα. Τούρτα, δώρα και επισκέπτες να τραγουδούν το τραγούδι των γενεθλίων.

Η Νενέτ απόλαυσε εξωτικά φρούτα και έφαγε τούρτα φράουλα, ενώ στο πρόγραμμα υπήρχαν και δραστηριότητες όπως η ζωγραφική που της αρέσει πάρα πολύ.

Η Νενέτ είναι ένας από τους 15 γηραιότερους ουρακοτάγκους που ζει σε αιχμαλωσία. Γεννήθηκε στο Βόρνεο και έφτασε στο Παρίσι στην ηλικία των τριών ετών.

Σύμφωνα με την επικεφαλής κτηνίατρο Κριστέλε Ανό, οι ουρακοτάγκοι ζουν κατά μέσο όρο 35 έως 45 χρόνια. Σε αιχμαλωσία μπορούν να φτάσουν μέχρι την ηλικία των 50 έως 55 ετών.

Οι ουρακοτάγκοι στην άγρια φύση έχουν υποστεί δραματική μείωση στον πληθυσμό τους τα τελευταία 20 χρόνια.

Όπως αναφέρει η Ανό, αυτό το είδος βρίσκεται υπό απειλή. Περίπου ο μισός πληθυσμός των ουρακοτάγκων που ζουν στην άγρια φύση έχει εξαφανιστεί σε λιγότερο από 10 χρόνια. Σήμερα, στην άγρια φύση υπάρχουν περίπου 54.500 ουρακοτάγκοι. «Εάν συνεχιστεί η αποψίλωση των δασών, μέχρι το 2040-2050 έχουν εξαφανιστεί», αναφέρει.

Επισημαίνει επίσης ότι η Νενέτ εκπληρώνει ένα πολύ σημαντικό καθήκον: να θυμίζει στον κόσμο ότι το είδος της κινδυνεύει να εξαφανιστεί και ότι είναι απαραίτητο να αναλάβει δράση.

 

Πηγή