Ο Άγιος Βασίλης του Μεξικό μοιράζει δώρα σε φτωχά παιδιά οδηγώντας ταξί

Ένας αλλιώτικος Άγιος Βασίλης κυκλοφορεί στους δρόμους της μεξικανικής πόλης Βιλερμόσα. Ο Αρμάντο αντί για έλκηθρο έχει ένα ταξί, με το οποίο ταξιδεύει σε ολόκληρη τη πόλη και μοιράζει δώρα σε φτωχά παιδιά.

Δεν υπάρχει κάτοικος στη Βιλερόσα που να μη γνωρίζει τον Άγιο Βασίλη – Οδηγό ταξί. Ο 58χρονος Αρμάντο Καστίγιο τα τελευταία επτά χρόνια, με το που δείξει το ημερολόγιο 1η Δεκεμβρίου φοράει τη στολή του αγαπημένου σε μικρούς και μεγάλους Άη Βασίλη και μοιράζει δώρα στα φτωχά παιδιά της μεξικανικής πόλης Βιλερμόσα.

Ο Αρμάντο αντί για τον Ρούντολφ έχει ένα ταξί και με τα χρήματα που συγκεντρώνει, αγοράζει παιχνίδια για τα παιδιά.

«Όπως βλέπετε μέσα στο ταξί έχω πολλά γράμματα από παιδιά, φωτογραφίες που έχουμε βγάλει μαζί, (τα παιδιά) μου ζητούν παιχνίδια ή να βγάλουμε ένα βίντεο μαζί», λέει ο 58χρονος οδηγός.

Για τον Αρμάντο, αυτός είναι ο δικός του ξεχωριστός τρόπος για να προσφέρει λίγη χαρά στις οικογένειες που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα τις ημέρες των Χριστουγέννων.

Ο 58χρονος οδηγός ταξί έχει τρία παιδιά και εννιά εγγόνια. Δεν τον απασχολεί που κάθε Δεκέμβρη τα έσοδα του είναι μειωμένα, για τον Αρμάντο η χαρά στα μάτια των παιδιών είναι ο μεγαλύτερος πλούτος.

Στόχος τους φέτος είναι να μοιράσει 1.000 δώρα.

 

Πηγή