Έρχεται και πάλι πολύ ψυχρός αυλώνας με ενισχυμένους βοριάδες – Προσοχή σε περιοχές με παγετό

Ο πολύ ψυχρός αυλώνας που επηρέασε την Κύπρο με χιονοπτώσεις σε ορεινά και ημιορεινά τοπικά έχει υποχωρήσει από την περιοχή μας με αποτέλεσμα ο καιρός να είναι βελτιωμένος και τη θερμοκρασία να σημειώνει μικρή άνοδο.

Όμως ένας νέος πολύ ψυχρός αυλώνας αναμένεται να επισκεφθεί την περιοχή μας από Πέμπτη βράδυ αλλά και κατά τη διάρκεια της Παρασκευής 23-24 Ιανουαρίου με την θερμοκρασία να σημειώνει αισθητή πτώση στο πέρασμα του.

Η αιτία είναι ένας ισχυρός αντικυκλώνας στη κεντρική Ευρώπη που όπως θα δείτε μπαίνει σφήνα στο ψύχος που βρίσκεται βόρεια με αποτέλεσμα να αναγκάζει πολύ ψυχρό αυλώνα να κατηφορίσει προς την περιοχή μας αλλά κυρίως προς Μέση Ανατολή.

Ο αντικυκλώνας κρατάει το μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης σε καιρικές συνθήκες που δεν θυμίζουν χειμώνα με τις βροχές και τα χιόνια να αγνοούνται. Η περιοχή της Ισπανίας επηρεάζεται από χαμηλό βαρομετρικό με αποκομμένη ψυχρή λίμνη με άστατο καιρό.

Μέχρι και Πέμπτη μεσημέρι θα έχουμε καλό καιρό με ηλιοφάνεια και παροδικές νεφώσεις ενώ από το απόγευμα Πέμπτης και μετά προς Παρασκευή χαλάει μερικώς ο καιρός με τοπικές βροχές αλλά και χιόνια σε ορεινά και ημιορεινά. Αναμένεται τσουχτερό κρύο με ενισχυμένους βοριάδες στα 3-4 και παροδικά στα 5-6 μποφόρ. Μέχρι στιγμής χιόνια τοπικά μέχρι και 500 μέτρα.

Μπορεί να είναι πιο ψυχρό αυτό το κύμα ψύχους από αυτό που πέρασε Δευτέρα βράδυ.
Άστατος μέχρι και πρωινές ώρες Παρασκευής ενώ μετά το μεσημέρι βελτιώνεται ο καιρός αφού υποχωρούν τα φαινόμενα αλλά και ο πολύ ψυχρός αυλώνας. Μέχρι και Παρασκευή 24/1 θα επικρατεί ψυχρός καιρός στην περιοχή μας.

Βελτιωμένος καιρός με άνοδο θερμοκρασίας Σάββατο και Κυριακή 25-26 Ιανουαρίου.

Προς το τέλος του Ιανουαρίου και αρχές Φεβρουαρίου πιθανόν να έχουμε και άλλες βροχές με χιόνια.

Τετάρτη 22 Ιανουαρίου

Πρωινές ώρες με ηλιοφάνεια και λίγες τοπικές νεφώσεις.
Ελάχιστες θερμοκρασίες τις αυγινές ώρες να πέφτει στους 3 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 6-8 βαθμούς στα παράλια και από μείον 5 έως 0 βαθμούς στα ορεινά. Στον Όλυμπο πέφτει στους μείον 8 βαθμούς. Παγετός σε ορεινά-ημιορεινά και τοπικά προς εσωτερικό. Προσοχή στο οδικό ορεινό και ημιορεινό δίχτυο λόγω παγετού.

Άνεμοι Βόρειοι 1-3 μποφόρ.

Μεσημεριανές ώρες ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις.

Μέγιστες θερμοκρασίες έως 16 βαθμούς σε εσωτερικό και παράλια. Πάνω στα ορεινά από 6 έως 10 βαθμούς. Πάνω στον Όλυμπο στους 0-1 βαθμούς.

Άνεμοι Βόρειοι 2-3 μποφόρ και έως 4 μποφόρ στα βόρεια-ανατολικά-νότια παράλια. Στα νότια-νοτιοδυτικά παράλια γυρίζουν σε Νοτιοδυτικούς.

Βραδινές ώρες αίθριος με νεφώσεις να μας έρχονται από τα δυτικά μετά τις 02:00-03:00 αλλά και ψυχρός. Θερμοκρασία μετά τις 22:00 προς ξημερώματα Πέμπτης στους 4 βαθμούς στο εσωτερικό και 8-10 βαθμούς στα παράλια. Πάνω στα ορεινά μείον 2 έως 0 βαθμούς. Πάνω στον Όλυμπο έως μείον 5. Παγετός σε ορεινά. Προσοχή στο οδικό ορεινό λόγω παγετού. Άνεμοι Βόρειοι 1-2 μποφόρ ενώ σε παράλιες περιοχές και έως 3 μποφόρ.

Περισσότερες λεπτομέρειες για την Πέμπτη βράδυ προς Παρασκευή θα έχετε σε επόμενα δελτία καιρού.

 

Αναλυτική πρόγνωση του καιρού, καθημερινά, από τον Τάσο Ιεροδιακόνου στο Weather Forcast Ierodiakonou και το PrimeTime.