Έρχεται πτώση θερμοκρασίας με βροχές και καταιγίδες

Κάθοδος δροσερών έως ψυχρών αερίων μαζών λόγω αζορικού αντικυκλώνα που εκτοπίζουν τις θερμές αέριες μάζες σε ανατολική Ευρώπη αλλά κια στην δική μας περιοχή.

Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα την αποκοπή λίμνης στην ανώτερη ατμόσφαιρα στα δυτικά της Κύπρου με ανατολική πορεία που θα προκαλέσει ασταθείς καιρικές συνθήκες με βροχές, καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας από το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου.
Όπως θα δείτε και στους χάρτες η περιοχή μας θα δεχθεί δροσερές αέριες μάζες τις επόμενες ημέρες κυρίως από Σάββατο και μετά. Πιο δυτικά της Κύπρου περιοχή Ισπανίας αποκομμένη λίμνη και ένα αβαθές χαμηλό βαρομετρικό διοχετεύουν θερμές αέριες μάζες προς κεντροδυτική Μεσόγειο-Ευρώπη.

Ο άνεμος στην εκεί περιοχή γυρίζει ανάποδα με τους δείχτες του ρολογιού ενώ εκεί που είναι ο αζορικός δηλαδή υψηλό βαρομετρικό ο άνεμος γυρίζει με βάση τους δείχτες ενος ρολογιού για αυτό και έρχεται δροσερό ρεύμα αέρα στην περιοχή μας.

Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου

Ηλιοφάνεια με τοπική χαμηλή νέφωση στα βορειοανατολικά και δυτικά τμήματα του νησιού. Προς το μεσημέρι και απόγευμα ανάπτυξη τοπικών νεφώσεων σε ορεινά και εσωτερικό. Μικρό το ενδεχόμενο για εκδήλωση τοπικής βροχής-μπόρας σε ορεινά και εσωτερικό. Είναι στο 10-30% προς ορεινές περιοχές και 0-20% σε εσωτερικό. Στα παράλια είναι 0%

Η θερμοκρασία πέφτει τις αυγινές ώρες στους 20-22 βαθμούς σε εσωτερικό και παράλια ενώ στα ορεινά 14-17 βαθμούς. Μέγιστες θερμοκρασίες μεσημεριανές ώρες 34-37 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 30-32 βαθμούς στα παράλια και στους 24-29 βαθμούς στα ορεινά.

Υγρασία στο 25-30% σε εσωτερικό, 50-70% σε παράλιες περιοχές και 50-65% σε ορεινά.

Άνεμοι 1-3 μποφόρ και προς απόγευμα έως 4 μποφόρ στα παράλια Λεμεσού-Λάρνακας και Αμμοχώστου αλλά και προς βορειοδυτικά.

Σάββατο και Κυριακή 14-15 Σεπτεμβρίου με τα τελευταία στοιχεία αναμένεται άστατος καιρός με τοπικές βροχές-καταιγίδες που σε κάποιες περιοχές θα είναι ισχυρές με χαλαζόπτωση. Πιο αυξημένες πιθανότητες εσωτερικό και ορεινά το Σάββατο όμως δεν αποκλείεται τοπικά και σε παράλιες περιοχές προς την Κυριακή.

Θερμοκρασία σε πτώση και θα φτάνουν οι μέγιστες τους 34 βαθμούς στο εσωτερικό, τους 28-31 βαθμούς στα παράλια και 20-26 βαθμούς στα ορεινά.

Θα επηρεαζόμαστε από χαμηλή πίεση και αποκομμένη λίμνη στην ατμόσφαιρα.
Άνεμοι 1-3 μποφόρ και παροδικά έως 4 αλλά σε περιοχές εκδήλωσεις καταιγίδας πιο ενισχυμένοι.

Αύριο θα έχετε περισσότερη ανάλυση με περιοχές για φαινόμενα.