Λούτρινα αρκουδάκια στις υπηρεσίες παιδιών που έχουν βιώσει τραυματικές καταστάσεις

Οι αστυνομικοί στην Ολλανδία είναι υποχρεωμένοι, μαζί με τον απαραίτητο εξοπλισμό που έχουν στο περιπολικό τους να έχουν μαζί τους και ένα λούτρινο αρκουδάκι. Ο λόγος; Σε περίπτωση που κληθούν σε κάποιο περιστατικό, όπως ένα τροχαίο ατύχημα ή κάποιο άλλο συμβάν όπου μπορεί να είναι παρών ένα παιδί, να του το δώσουν ώστε να το να το βοηθήσουν να ηρεμήσει και να το προσεγγίσουν.

Η πρωτοβουλία αυτή εφαρμόζεται σε αρκετές χώρες στον κόσμο με στόχο τη φροντίδα παιδιών που έχουν βιώσει τραυματικές καταστάσεις.

Τα «αρκουδάκια τραυμάτων» όπως ονομάζονται, βρίσκονται στον εξοπλισμό των περιπολικών της Αστυνομίας σε χώρες όπως η Εσθονία, η Ολλανδία, η Αυστραλία, η Μεγάλη Βρετανία, οι ΗΠΑ.

Η προσέγγιση ενός παιδιού μετά από ένα ατύχημα ή ένα τραυματικό συμβάν είναι πάρα πολύ δύσκολη.

Πολλές φορές τα παιδιά είναι ταραγμένα και χρειάζονται κάτι για να τα ηρεμήσει και να συγκεντρωθούν σ’ αυτό, ώστε να διευκολυνθεί η παροχή πρώτων βοηθειών ή ν’ απασχοληθούν όση ώρα η διαρκεί η δουλειά των αστυνομικών.

Τα αρκουδάκια είναι ένας πολύ όμορφος τρόπος για να αποσπαστεί η προσοχή τους και να τα παρηγορήσει, χαρίζοντάς τους ένα χαμόγελο.

Σίγουρα πρόκειται για μια αξιέπαινη κίνηση και υπέροχη πρωτοβουλία.

Πηγή