Το “Ασθενοφόρο των Ευχών”

Κάθε μέρα οι εθελοντές της οργάνωσης «Ασθενοφόρο των Ευχών» κάνουν τα πάντα για να εκπληρώσουν τις τελευταίες επιθυμίες και όνειρα των ανθρώπων που πρόκειται να πεθάνουν.

Πολλοί τους έχουν χαρακτηρίσει ως αγγέλους. Αυτοί οι άνθρωποι έρχονται αντιμέτωποι με το θάνατο στην καθημερινότητά τους.

Όταν ένας ασθενής σε τελικό στάδιο έχει κάποια επιθυμία, οι εθελοντές του μη κερδοσκοπικού οργανισμού «Ασθενοφόρο των Ευχών» καταφθάνουν, δίνοντας την ευκαιρία στους ανθρώπους αυτούς να ξεχάσουν για λίγο τον θάνατο και να θυμηθούν τη ζωή.

Οι άνθρωποι αυτοί είναι διατεθειμένοι να ικανοποιήσουν την τελευταία ευχή του ασθενούς, εντελώς δωρεάν.

Από ένα ταξίδι στη Ντίσνεϋλαντ στο Παρίσι, ένα θέρετρο των Άλπεων, ή μια βόλτα στη θάλασσα…

Και κάποιες φορές, υπάρχουν οι περιπτώσεις που ένας ετοιμοθάνατος ασθενής βρίσκει ξανά τη θέληση για ζωή.

Και ο «θάνατος» οπισθοχωρεί για λίγο, κάποιες φορές ακόμη και για κάποια χρόνια, αφήνοντας τον άρρωστο με το δώρο της ζωής.

Ο Κέες Βέλντμποερ από το Άμστερνταμ στην Ολλανδία, ίδρυσε αυτή την οργάνωση πριν από 12 χρόνια.

Τότε ήταν οδηγός ασθενοφόρου και ένας ασθενής που μετέφερε, ο Μάριο, είχε την επιθυμία πριν πεθάνει, να δει για τελευταία φορά τη θάλασσα.

Ο Βέλντμποερ κανόνισε να τον πάει στο λιμάνι του Ρότερνταμ ένα δίωρο ταξίδι δωρεάν.

Το χαμόγελο του Μάριο ήταν η στιγμή που ο Κέες αποφάσισε να ιδρύσει το Ambulance Wish Foundation και να προσφέρει μερικές στιγμές ειρήνης, γαλήνης και χαράς σε ασθενείς λίγο πριν το θάνατο.

Η οργάνωση έχει κάποια αυτοκίνητα και εκατοντάδες εθελοντές, ενώ κατά τη διάρκεια των χρόνων λειτουργίας της έχει πραγματοποιήσει πάνω από 13.000 ευχές.

Αυτή είναι η ιστορία των ανθρώπων αυτών που σίγουρα θα σας κάνει να εκτιμήσετε τη ζωή.

Πηγή