Παροδικά αυξημένες νεφώσεις… Εν αναμονή του χαμηλού βαρομετρικού

Οι καλές καιρικές γενικά συνθήκες διατηρούνται στην περιοχή μας και τις επόμενες ημέρες μέχρι Κυριακή 24 Νοεμβρίου με την θερμοκρασία να σημειώνει μικρή πτώση λόγω του ότι το θερμό ρεύμα αέρα εκτοπίζεται πιο νότια-νοτιοανατολικά της Κύπρου. Το ενδεχόμενο για περιορισμένες τοπικές βροχές Παρασκευή-Σάββατο 22-23/11 παραμένει μικρό.

Δυστυχώς οι διαταραχές που επηρεάζουν την Ελλάδα με βροχές και καταιγίδες φτάνουν μέχρι δυτικά της Κύπρου στο ύψος της Ρόδου αλλά δεν τα καταφέρνουν να εισέλθουν στο νησί μας με αποτέλεσμα να εξασθενούν.

Στους χάρτες που σας ετοίμασα μπορείτε να δείτε που θα παρατηρούνται κυρίως βροχές και καταιγίδες δηλαδή ποιες περιοχές έχουν αυξημένες πιθανότητες στην ευρύτερη περιοχή της νοτιοανατολικής Μεσογείου.

Παρασκευή 22 Νοεμβρίου

Αυξημένες νεφώσεις με κάποια ανοίγματα ηλιοφάνειας από νωρίς το μεσημέρι προς απόγευμα. Τις βραδινές ώρες με τοπικές νεφώσεις στη μέση ατμόσφαιρα. Μικρο ενδεχόμενο τοπικών περιορισμένων βροχών σε ορεινά κατά τις απογευματινές προς βραδινές ώρες.
Ελάχιστες θερμοκρασίες κατά τις αυγινές ώρες γύρω στις 05:00 το πρωί στους 9 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 13 βαθμούς στα παράλια και στους 4-7 βαθμούς στα ορεινά. Η θερμοκρασία στο Τρόοδος πέφτει στους 4 βαθμούς.

Μέγιστες θερμοκρασίες γύρω στις 14:00 το μεσημέρι στους 23-24 βαθμούς σε εσωτερικό και παράλια. Πάνω στα ορεινά από 12 έως 17 βαθμούς. Γενικότερα οι θερμοκρασίες παραμένουν ελαφρώς πάνω της κανονικής.

Κατά τις βραδινές ώρες, γύρω στις 22:00 το βράδυ, η θερμοκρασία θα πέσει στους 10-11 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 13-14 βαθμούς στα παράλια και στους 5-8 βαθμούς στα ορεινά.

Άνεμοι 1 έως 2 μποφόρ και παροδικά έως 3 μποφόρ στα παράλια. Βορειοανατολικοί-Νοτιοανατολικοί ενώ σε περιοχές της Πάφου στα δυτικά μεσημέρι προς απόγευμα σε Βορειοδυτικοί-Νοτιοδυτικοί. Τις βραδινές ώρες Βόρειοι-Βορειοανατολικοί 1-2 μποφορ ενώ στα ανατολικά και νότια παράλια και έως 3 μποφόρ.

Ατμοσφαιρική πίεση σε μικρή πτώση στα 1016hpa.


Σάββατο και Κυριακή 22-23-24 Νοεμβρίου ηλιοφάνεια με παροδικά αυξημένα περάσματα στην ανώτερη ατμόσφαιρα με μικρές περιόδους τοπικά και στη μέση ατμόσφαιρα με μικρό ενδεχόμενο τοπικών περιορισμένων βροχών προς ορεινά το Σάββατο.

Ατμοσφαιρική πίεση σε μικρή άνοδο στα 1018. Άνεμοι 2-3 μποφόρ και παροδικά έως 4 που στα νότια-ανατολικά και βόρεια παράλια μικρές περιόδους έως 5 μποφόρ. Βορειοανατολικοί-Νοτιοανατολικοί.

Μέγιστες θερμοκρασίες έως 23-24 βαθμούς εσωτερικό και παράλια και 12-17 βαθμούς στα ορεινά. Ψύχρα θα κάνει βραδινές και αυγινές ώρες.

Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται διαφορετικό καιρικό σκηνικό με χαμηλό βαρομετρικό να προσεγγίζει την περιοχή μας από τα δυτικά με βροχές και καταιγίδες 26-27/11. Όταν το χαμηλό βαρομετρικό θα βρίσκεται νότια της Κύπρου θα ανεβάσει ένα πρόσκαιρο και σύντομο πέρασμα θερμού αέρα(με το ενδεχόμενο να ανεβάσει λίγο την θερμοκρασία) την Δευτέρα 25/11 αλλά υποχωρεί γρήγορα και πέφτει η θερμοκρασία.


Περισσότερες λεπτομέρειες για το πόσες βροχές θα έχουμε είναι πολύ νωρίς ακόμα να σας πω. Άλλαξε λίγο η πορεία του χαμηλού βαρομετρικού με βάση τα τελευταία στοιχεία.

Αναλυτικό δελτίο καιρού καθημερινά από τον ερασιτέχνη μετεωρολόγο Τάσο Ιεροδιακόνου και τη σελίδα Weather Forcast Ierodiakonou στο PrimeTime