Η Αφροδίτη στον Τοξότη μάς δίνει την ευκαιρία να αναγνωρίσουμε την ουσία των συναισθημάτων

H πρόκληση της μέρας είναι να ξεχωρίσουμε τον έρωτα από την ουτοπία (αν πάρουμε σας δεδομένο ότι ο έρωτας δεν είναι ουτοπία), την τρυφερότητα από τον «ασφυκτικό» συναισθηματικό κλοιό και την προστατευτική συμπεριφορά από την εξουσιαστική. Η Αφροδίτη που βρίσκεται στον Τοξότη μας δίνει την ευκαιρία να αναγνωρίσουμε την ουσία των συναισθημάτων μας και επιδιώκει να βρει την αλήθεια και τη χρησιμότητα τους. Από την άλλη η Σελήνη που θα την τετραγωνίσει από τους Ιχθύς που θα βρίσκεται σήμερα, έχει μια δική της ηθική, όπου το συναίσθημα μπορεί να ορίζει τα πράγματα. Μόνο που το συναίσθημα δεν είναι συγκεκριμένο, γιατί το ένα ψάρι στο σύμβολο των Ιχθύων κοιτάζει προς τη μία μεριά και το άλλο προς την αντίθετη κατεύθυνση. Μπορεί λοιπόν αυτόματα να υπηρετήσουμε τη διαίσθηση μας, αλλά θα μπορέσουμε να απολαύσουμε τις ευκαιρίες που κρύβει η σημερινή μέρα αν ενεργοποιήσουμε λίγο τη λογική μας.

1Κριός

Μπορείτε να κερδίσετε πολλά σήμερα αν αφήσετε στην άκρη τις όποιες ψευδαισθήσεις μπορεί να τρέφετε. Μπορεί κάποιοι άνθρωποι να δείχνουν ότι τους αρέσει ή ότι νιώθουν πιο ασφαλείς όταν έχουν έναν «Αγά» πάνω στο κεφάλι τους, όμως στην πραγματικότητα όλοι μπορούν να μας δείξουν τις καλύτερες πτυχές τους όταν τους αντιμετωπίζουμε με σεβασμό και όταν εστιάζουμε την αξία τους. Εξάλλου το να προσπαθήσετε να κυριαρχήσετε σε κάποιον με το να τον υποτιμήσετε, θα έχει χάσει την αξία του πριν το καταφέρετε.

2Ταύρος

Σήμερα η διάθεση σας είναι πιο εσωστρεφής και το να εκτεθείτε σε πολύ κόσμο μπορεί να σας κάνει να συμπεριφερθείτε νευρικά και αλλοπρόσαλλα. Αν προτίθεστε να διαχειριστείτε κάποιο οικονομικό θέμα και δεν μπορείτε να το αναβάλετε καλύτερα να μη λάβετε υπόψη τις συμβουλές τρίτων, γιατί μπορεί να αποδειχτούν επιζήμιες. Επίσης, καλό θα είναι να είστε προσεκτικοί όσον αφορά στη διαχείριση χρημάτων άλλων προσώπων και στο ενδεχόμενο να δανείσετε χρήματα σε άτομα του κοινωνικού σας περίγυρου.

3Δίδυμος

Αν είστε σε σχέση και ανυπομονείτε για το επόμενο βήμα, δεν υπάρχει κανένας λόγος να βιάζετε τις καταστάσεις. Καλύτερα να απολαύσετε αυτό που ζείτε αυτή τη στιγμή και να μην απαιτήσετε πράγματα που στο μέλλον μπορεί να νιώθετε ότι σας πνίγουν. Οι υπόλοιποι ελέγξτε σήμερα την όποια ανταγωνιστική διάθεση, γιατί μάταιος κόπος… Όσο περισσότερο «ομαδικοί» αποδειχτείτε, τόσο περισσότερα θα είναι και τα οφέλη για τις σχέσεις και τις συνεργασίες σας.

4Καρκίνος

Υπάρχει από τη μία η ανάγκη σας να ζήσετε λίγο πιο ανέμελα, να ταξιδέψετε και το όποιο ενδεχόμενο σας γοητεύει ιδιαίτερα. Από την άλλη όμως υπάρχουν περιορισμοί και θέματα τα οποία αποτελούν μεγαλύτερη προτεραιότητα και τα οποία δε σας αφήνουν πολλά περιθώρια για να εκπληρώσετε την επιθυμία σας. Σίγουρα η όποια απογοήτευση είναι δικαιολογημένη, ωστόσο η βελτίωση της καθημερινότητας σας που πχ μπορεί να σημαίνει επαγγελματική εξέλιξη ή αποκατάσταση είναι πολύ πιο σημαντική αυτή τη στιγμή.

5Λέων

Όπως λέγεται, κάποιες φορές κοιτάμε το δέντρο και χάνουμε το δάσος. Σε μια τέτοια φάση είσαι σήμερα, αφού διυλίζεις τον κώνωπα, ψάχνεις τη λεπτομέρεια και χάνεις τη μεγάλη εικόνα και μαζί το στόχο σου. Υπάρχουν παγίδες στο δρόμο σου, γι’ αυτό καλό θα είναι να αποφύγεις τα μεγάλα ρίσκα, ενώ και οι σχέσεις έχουν κρύβουν δυσαρέσκεια, γιατί χαρακτηρίζονται από εμμονικές συμπεριφορές και παιχνίδια εξουσίας.

6Παρθένος

Η υπερανάλυση είναι αυτή που δε σας βοηθάει ιδιαίτερα σήμερα. Δώστε στον άλλο τη δυνατότητα να νιώσει αυτό που πραγματικά βγαίνει από μέσα του χωρίς να το κρίνετε. Αν σας ενδιαφέρει να έχετε απέναντι σας κάποιον που θα είναι ειλικρινής και θα σας δίνει τη δυνατότητα να ξέρετε ποιον έχετε δίπλα σας θα πρέπει να του δώσετε την ευκαιρία να βγάλει αυτά που νιώθει. Και όσο είστε επικριτικοί είναι λογικό και να νιώθει λιγότερο ωραία συναισθήματα και ο χρόνος μαζί του να μην περνάει το ίδιο ωραία.

7Ζυγός

Η επαγγελματικές υποχρεώσεις είναι αρκετές σήμερα και παρόλο που θα θέλατε να ασχοληθείτε με πιο ευχάριστα πράγματα η κούραση και ίσως κάποιο κρυολόγημα να λειτουργήσουν απαγορευτικά. Καλό θα είναι να κινηθείτε μεθοδικά και να συγκρατήσετε τη διάθεση του μυαλού σας να τρέξει προς άλλες κατευθύνσεις, αν δε θέλετε να πνιγείτε από το άγχος. Επίσης, καλό θα ήταν να προφυλάξετε την υγεία σας, γιατί και το Σαββατοκύριακο έχει ευκαιρίες που δε θα θέλατε να χάσετε.

8Σκορπιός

Οι απαιτήσεις και οι υποχρεώσεις των παιδιών σας σήμερα μπορεί να είναι αρκετά κοστοβόρες και να δείτε την τσέπη σας να αδειάζει στο πι και φι. Το ίδιο όμως μπορεί να συμβεί και για όσους ασχολούνται απλώς με τον ερωτικό τους σύντροφο, ενώ και κάποια παρεξήγηση μπορεί να σας χαλάσει τη διάθεση. Οι επενδύσεις, όπως και τα τυχερά παιχνίδια δεν αποδίδουν σήμερα και γι’ αυτό θα πρέπει να είστε προσεκτικοί αν παίζεται μανιωδώς, γιατί…δε θα ρεφάρετε.

9Τοξότης

Μια παρεξήγηση με τη μαμά, μια ένταση στα πλαίσια της οικογένειας γενικότερα μπορεί να σου χαλάσει τη διάθεση και να μη θες να λειτουργήσεις για κάποιες ώρες. Ωστόσο μην περιμένεις να τρέξουν πίσω σου και να σε παρηγορήσουν. Δες από μόνος σου τις πραγματικές διαστάσεις του θέματος και αντιμετώπισε την τάση σου να υπερβάλλεις. Δεν είναι παιχνίδι. Θα έπρεπε να έχεις πάρει το μάθημα σου τα τελευταία χρόνια και να μη σπαταλάς δευτερόλεπτο με γκρίνια.

10Αιγόκερως


Να θες να χαρείς την ησυχία σου και να μη σ’ αφήνουν. Παρόλα αυτά αν πραγματικά το θες κράτα αποστάσεις από μέρη όπου γίνεται κοινωνικός σχολιασμός, κοινώς κουτσομπολιό, γιατί μπορεί να βρεθείς μπλεγμένος. Στη θέση σου θα έκλεινα μέχρι και το κινητό μου, γιατί υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να…φας χώσιμο και να τρέχεις να κάνεις δουλειές άλλων. Η αλήθεια να λέγεται ότι αυτές τις μέρες το σηκώνει ο οργανισμός σου να κάνεις εξυπηρετήσεις, αλλά με τέτοιο καιρό;

11Υδροχόος

Δε χρειάζεται να αναλύσουμε τι σημαίνουν για σένα οι φίλοι σου κι ας είναι από τα αγαπημένα σου θέματα συζήτησης. Εξάλλου σήμερα ο λόγος που στους αναφέρω είναι επειδή εκείνοι μπορεί να αποτελέσουν πηγή κάποιας απογοήτευσης που μπορείς να νιώσεις σήμερα. Μικρό το κακό όμως. Έχουν υπομείνει χειρότερες απογοητεύσεις από σένα. Εξάλλου, και καμιά χοντράδα να σου πουν, δε χρειάζεται να την αφήσεις να σου ρίξει την αυτοπεποίθηση. Κι αν στη ρίξει, δες με τι θα πρέπει να συμφιλιωθείς, για να μη σε αγγίζει.

12Ιχθύες

Τα παίρνεις λίγο προσωπικά τα πράγματα σήμερα και αυτό δε σε βοηθάει ιδιαίτερα. Κατ’ αρχάς φαίνεται στη μούρη σου. Και ποιος θέλει να συναναστρέφεται με εύθικτους μουντρούχους; Κανείς, θα σου πω εγώ. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι έχεις μια Αφροδίτη «ΝΑ» με το συμπάθιο, στο σημείο εκείνο του ωροσκοπίου σου που μπορεί να σε βγάλει προς τα έξω με τον πιο γοητευτικό τρόπο και θα αφήσεις τις μέρες να περνάνε έτσι; Δεν το δέχομαι!

Πηγή: Astrologos.gr