Πρόσκαιρη βελτίωση του καιρού. Νέα επιδείνωση από Παρασκευή βράδυ

Το χαμηλό βαρομετρικό που επηρέαζε την περιοχή μας με εκτεταμένες και αρκετές βροχές που δημιούργησε και προβλήματα πλημμυρών εξασθενεί αλλά παραμένουμε σε μερικώς άστατο καιρικό σκηνικό και αύριο την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου αλλά οι βροχές θα είναι τοπικές σε διάφορες περιοχές της Κύπρου όχι όμως εκτεταμένες σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες.

Όμως ένα χαμηλό βαρομετρικό από βόρεια Ιταλία θα ακολουθήσει μια νοτιοανατολική πορεία προς Ελλάδα και θα περάσει δυτικά της Κύπρου αλλά φεύγει νότια προς Αίγυπτο αλλά θα διατηρήσει άστατο καιρικό σκηνικό και στην δική μας περιοχή.


Αυλώνας ψυχρών αερίων μαζών εκτείνεται μέχρι κεντρική Μεσόγειο σε Ιταλία και Ελλάδα αλλά λόγω σφήνας υψηλών πιέσεων αποκόπτεται και έτσι θα παρατηρηθεί μαζί με το χαμηλό βαρομετρικό αποκομμένη ψυχρή λίμνη για αυτό και αναμένεται μια νέα επιδείνωση στο καιρικό σκηνικό της Κύπρου κυρίως από τις 22:00 το βράδυ της Παρασκευής αλλά και κατά τη διάρκεια του Σαββάτου με πιο γενικευμένες βροχές με τις καταιγίδες να ευνοούνται σε περιοχές που συνορεύουν με την θάλασσα.

Για Κυριακή 15 Δεκεμβρίου υπάρχει το ενδεχόμενο κάποιων τοπικών βροχών όμως θα περιμένω μέχρι αύριο για να δω και πάλι την πορεία του χαμηλού που αναλόγως την πορεία του θα εξαρτηθεί και ο καιρός στην δική μας περιοχή.

Λόγω του ότι ψυχρό ρεύμα αέρα κατηφορίζει νοτιότερα σε δυτική-νοτιοδυτική Ευρώπη θα ευνοήσει σε θερμό ρεύμα αέρα να ανηφορίσει προς κεντρική Μεσόγειο που αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα η επόμενη εβδομάδα το καιρικό σκηνικό στην περιοχή μας να είναι βελτιωμένο με άνοδο θερμοκρασίας.

Κάτι παρακινδυνευμένο η τελευταία εβδομάδα του Δεκέμβρη από τις 24/12 και μετά πιθανόν να έχουμε διαστήματα βροχών με πτώση θερμοκρασίας. Πολύ νωρίς όμως να είναι ασφαλής η πρόβλεψη.

Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου

Ηλιοφάνεια θα εναλλάσσεται με αυξημένες νεφώσεις με πιθανό πέρασμα βροχών νωρίς το πρωί προς μεσημέρι σε διάφορες περιοχές του νησιού. Από το μεσημέρι μέχρι και νωρίς το βράδυ φαίνεται καλύτερος ο καιρός με πολύ πιο περιορισμένες τις βροχές και πιθανόν να εντοπίζονται στα δυτικά τμήματα του νησιού. Από αργά το βράδυ περίπου από τις 2200 και μετά προς Σάββατο αναμένεται νέα επιδείνωση στον καιρό με βροχές και καταιγίδες.

Ελάχιστες θερμοκρασίες γύρω στις 05:00 7-8 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 10-11 βαθμούς στα παράλια και 1-4 βαθμούς στα ορεινά όπου τοπικά αναμένεται παγετός.
Μέγιστες θερμοκρασίες γύρω στις 14:00 στους 19 βαθμούς στο εσωτερικό και 19-20 βαθμούς στα παράλια. Πάνω σε ορεινές περιοχές 5-11 βαθμούς. Σε περιοχές που θα επικρατεί νεφελώδης καιρός θα είναι πιο κάτω η θερμοκρασία.
Βραδινές ώρες γύρω στις 22:00 στους 9 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 12 στα παράλια και 4-7 βαθμούς στα ορεινά.

Άνεμοι πρωινές ώρες ανατολικοί-νοτιοανατολικοί ενώ προς το μεσημέρι με απογευματινές ώρες στα δυτικά-νότια-νοτιοανατολικά παράλια γυρίζουν σε νοτιοδυτικούς.
Ένταση ανέμων 1 έως 3 μποφόρ ενώ στα παραθαλάσσια παροδικά έως 4 μποφόρ.

Σάββατο και Κυριακή 14-15/12 σε μικρή πτώση η θερμοκρασία λόγω και νεφώσεων με βροχών που θα παρατηρούνται με τους ανέμους στα 2-4 μποφόρ και παροδικά έως 5 μποφόρ στα παραθαλάσσια.

Όπως είπα και πιο πάνω για το θέμα των βροχών όσο αφορά την Κυριακή θα έχετε και νέα ενημέρωση σύντομα.

Αναλυτική πρόγνωση του καιρού, καθημερινά, από το Τάσο Ιεροδιακόνου στο Weather Forcast Ierodiakonou και το PrimeTime.