Βελτιωμένος καιρός με μικρή άνοδο της θερμοκρασίας αλλά κάτι ετοιμάζει και πάλι ο Αζορικός Αντικυκλώνας

Με καλές καιρικές συνθήκες αναμένεται να κυλήσει η εβδομάδα που θα επικρατεί ηλιοφάνεια όμως κατά περιόδους θα παρατηρούνται και τοπικές νεφώσεις σε ορεινά και προς εσωτερικό με τις πιθανότητες βροχής να είναι χαμηλές.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο για να κυμαίνεται λίγο πάνω της κανονικής και αυτό οφείλεται σε θερμές αέριες μάζες που κινούνται προς την περιοχή μας.

Ο Αζορικός αντικυκλώνας βρίσκεται και πάλι στα βόρεια-βορειοδυτικά τμήματα της Ευρώπης και με τον τρόπο που γυρίζει ο άνεμος σε υψηλό βαρομετρικό πιέζει ψυχρές αέριες μάζες να κατηφορίσουν και πάλι προς νότια-νοτιοανατολικά.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι δροσερές έως ψυχρές αέριες μάζες όπως κατηφορίζουν να σπρώχνουν τις θερμές αέριες μάζες προς την περιοχή μας τις επόμενες 2-3 ημέρες. Μέχρι και αύριο Τρίτη θα έχουμε δροσερές αέριες μάζες στην περιοχή μας αλλά εκτοπίζονται και εξασθενούν.

Με τα τελευταία δεδομένα φαίνεται οι αέριες μάζες που θα ρίξουν την θερμοκρασία να αρχίσουν να μας απασχολούν από Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου και μετά. Βασικά είναι περίπου το ίδιο σκηνικό με τις τελευταίες ημέρες που και πάλι ο Αζορικός έπρωξε δροσερές άεριες μάζες στην περιοχή μας. Όμως πέραν των αερίων μαζών δεν μπορώ ακόμα να πω αν και αυτή την φορά φέρει και βροχές. Κάτι ψυθιρίζει αλλά είναι νωρίς και δεν θα είναι ασφαλές αν μιλήσω για βροχές την επόμενη εβδομάδα.

Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου
Με ηλιοφάνεια κυρίως και λίγη χαμηλή τοπική νέφωση προς δυτικά και βορειοανατολικά ενώ μεσημέρι με απόγευμα τοπικές νεφώσεις σε ορεινά αλλά και προς εσωτερικό. Απο θέμα βροχής δεν έχω να δώσω κάποιες πιθανότητες. Αν πει να κάνει κάτι θα είναι αρκετά τοπικά στα ορεινά.

Ελάχιστες θερμοκρασίες στους 18 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 20 βαθμούς στα παράλια και στους 12-14 βαθμούς στα ορεινά.

Μέγιστες θερμοκρασίες στους 32-35 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 30-32 βαθμούς στα παράλια και στους 23-26 βαθμούς στα ορεινά.

Υγρασία μεσημεριανές ώρες στο 30-40% εσωτερικό, στο 50-70% στα παράλια και στο 50-65% στα ορεινά. Σε εσωτερικό μια ελαφρά δυσφορία ενώ λίγο πιο αυξημένη στα παράλια. Στα ορεινά καλύτερες οι συνθήκες για τον λόγο ότι η θερμοκρασία είναι κάτω από τους 30 βαθμούς.

Άνεμοι 1-3 μποφόρ κα παροδικά έως 4 μποφόρ το απόγευμα προς παραθαλάσσιες περιοχές.

Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου ηλιοφάνεια και παροδικές τοπικές νεφώσεις ορεινά και εσωτερικό με τις θερμοκρασίες στο μεγαλυτερο μέρος του νησιού στα ίδια επίπεδα ενώ εσωτερικό και ορεινά μια μικρή άνοδος ενός βαθμού.

Η υγρασία στα επίπεδα της Τρίτης όπως επίσης και οι άνεμοι.

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου σε μικρή άνοδο η θερμοκρασία γενικά στο νησί για να φτάσουν οι μέγιστες στους 35-37 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 30-33 βαθμούς στα παράλια. Στα ορεινά 26-29 βαθμούς. Άνεμοι 1-3 και παροδικά έως 4 μποφορ το απόγευμα. Πολύ τοπικά στο Ακρωτήρι έως 5 μποφόρ.

Παρασκευή σε μικρή πτώση η θερμοκρασία με ενίσχυση των ανέμων έως 5 μποφόρ στα νότια-νοτιοανατολικά παράλια.

Από θέμα βροχών μέχρι και Παρασκευή αν θα κάνει κάτι θα είναι πολύ τοπικά στα ορεινά.

Γενικά τα βράδια έχουν αρχίσει να γίνονται καλύτερα όμως ακόμα τα μεσημέρια κάνουν αναλόγως ζέστη και σε συνδυασμό με υγρασία. Χρειάζεται υπομονή να φύγει και ο Σεπτέμβριος για να αρχίσει και το μεσημέρι να γίνεται σταδιακά καλύτερο.