Οι γυναίκες ξεπερνούν ευκολότερα ένα χωρισμό!

Background photo created by senivpetro - www.freepik.com

Έρευνα του Πανεπιστημίου Binghamton της Νέας Υόρκης, θέλησε να εξετάσει ποιο φύλο διαχειρίζεται καλύτερα το χωρισμό μετά από μια ερωτική σχέση. Το συμπέρασμα στο οποίο κατέληξε ήταν ότι, μπορεί οι γυναίκες να βιώνουν το πόνο πιο έντονα αρχικά, αλλά το ξεπερνούν πιο σύντομα από τους άνδρες!

Σύμφωνα με τους ερευνητές, οι γυναίκες μιλούν πολύ για το χωρισμό, επεξεργάζονται το πόνο και τα συναισθήματά τους, δίνουν πολλές λεπτομέρειες για όλα όσα βιώνουν αλλά καταφέρνουν να το αφήσουν πίσω τους. Οι άνδρες από την άλλη, μπορεί να μην νιώθουν τον ίδιο οξύ πόνο στα πρώτα στάδια του χωρισμού, υπάρχει όμως μεγάλη πιθανότητα να μην τον ξεπεράσουν ποτέ! Όταν οι άνδρες μιλούν για ένα χωρισμό, αντιλαμβάνονται πως τα αρνητικά συναισθήματα, ο θυμός και η απογοήτευση εξακολουθούν να υπάρχουν – σαν να μην έχει ακόμα κλείσει μέσα τους. Ίσως και για αυτό οι άνδρες να μην χρησιμοποιούν τη φράση «το ξεπέρασα» τόσο συχνά, σύμφωνα πάντα με τους ερευνητές.

Οι γυναίκες λοιπόν ξεπερνούν γρηγορότερα ένα χωρισμό πιθανόν επειδή αναζητούν κοινωνική στήριξη και πιο θετικές μεθόδους διαχειρίσεις. Το ίδιο θα μπορούσε να ισχύει και για τους άνδρες εάν αναζητούσαν βοήθεια και στήριξη αντί να πιστεύουν πως πρέπει να σιωπούν και απλά να αντέχουν τον ψυχικό πόνο.

Επίσης οι γυναίκες είναι πιο πιθανόν να επιστρέψουν στο παιχνίδι του φλερτ και των ραντεβού πιο «σοφές», έχοντας μάθει από τα λάθη τους. Οι άνδρες είναι πιο πιθανόν να προχωρήσουν σε μια επόμενη σχέση χωρίς να έχουν επεξεργαστεί την προηγούμενη.
Παρόλο που τα δεδομένα συλλέχθηκαν από ένα πολύ μεγάλο δείγμα, χρήσιμο είναι να θυμόμαστε πως τα συμπεράσματα αποτελούν γενίκευση και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να περιγράψουν το προσωπικό βίωμα του καθενός.

 

Με τη συνεργασία του Δρ. Θάνου Ασκητή, Νευρολόγου-Ψυχιάτρου, Διδάκτωρα Ψυχιατρικής Πανεπιστημίου Αθηνών, Προέδρου του Ιατρικού Κέντρου Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας & της Θέκλας Βασιλείου, Ψυχολόγου – Ψυχοθεραπεύτριας στο Ιατρικό Κέντρο Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας Δρ. Θάνου Ασκητή.

Δωρεάν Συμβουλευτική Γραμμή Σεξουαλικής Υγείας
Τηλέφωνο 77.77.28.77
www.askitis-cy.com / Facebook