Δίδυμοι, Παρθένοι, Τοξότες και Ιχθύς βρίσκονται στο επίκεντρο των ημερών

Τα μεταβλητά ζώδια (Δίδυμοι, Παρθένοι, Τοξότες και Ιχθύς) και όσοι έχουν ωροσκόπο ή πλανήτες σ’ αυτά βρίσκονται στο επίκεντρο των ημερών, αφού λίγες ώρες πριν τη Νέα Σελήνη, ο Ήλιος από τον Τοξότη θα τετραγωνίσει τον Ποσειδώνα στους Ιχθύς και η Σελήνη με το Δία έχουν ραντεβού το απόγευμα επίσης στον Τοξότη. Η μεν πρώτη όψη δίνει μια κούραση που κάνει δύσκολη την ανταπόκριση μας σε κάθε τι που απαιτεί μεγάλα ποσά ενέργειας, ενώ ταυτόχρονα μας καθιστά επιρρεπείς στο να βρεθούμε εξαπατημένοι και εκτεθειμένοι. Καλό θα είναι να αποφύγουμε τις σημαντικές αποκαλύψεις για προσωπικά θέματα και γενικότερα οτιδήποτε μπορεί να μας εκθέσει, αφού όταν το Μάρτιο συναντηθούν οι δύο αυτοί πλανήτες μπορεί να βρεθούμε σε θέση απολογούμενου. Όσον αφορά τη σύνοδο Σελήνης-Δία θα έρθει να φορτίσει συναισθηματικά το κλίμα και θα μας κάνει να διεκδικήσουμε την ελευθερία μας ή γενικότερα την αποδέσμευση μας από καταστάσεις με κάπως πιο ανορθόδοξο τρόπο, χωρίς να λάβουμε υπ’όψιν κάποιους αντικειμενικούς παράγοντες. Τέλος, λίγο πριν αλλάξει η μέρα ο Ερμής τελειώνει την τελευταία ανάδρομη πορεία του για το 2018.

1Κριός (21/3 – 20/4)

Μην προσπαθήσετε να βγάλετε συμπεράσματα από τις όποιες εμπειρίες σας και να αναπτύξετε ή να αναλωθείτε σε θεωρίες για τη ζωή σας, γιατί σ’ αυτή τη φάση τίποτα απ’ όλα αυτά δε θα έχει καμία ρεαλιστική βάση και καμία πρακτική εφαρμογή. Ιδιαίτερη προσοχή δείξτε σε νομικά ζητήματα, γιατί μπορεί να βρεθείτε μπλεγμένοι σε υποθέσεις που όχι μόνο μπορεί να σας ταλαιπωρήσουν για χρόνια, αλλά ενδεχομένως και οι συνέπειες να είναι τέτοιες που δεν τις διανοείστε αυτή τη στιγμή.

2Ταύρος 21/4 – 20/5

Προσπαθήστε να στηρίξετε τα σχέδια σας πάνω στις δικές σας δυνατότητες είτε μιλάμε για οικονομικές, είτε για ο,τιδήποτε έχει να κάνει με αυτά που μπορεί να σας χαρακτηρίζουν σαν άνθρωπο. Αποφύγετε να πάρετε δάνειο αυτές τις μέρες, αλλά ακόμα και χρήματα που μπορεί να σας προσφερθούν από άτομα του φιλικού σας περιβάλλοντος, γιατί ενδεχομένως στο τέλος να μην μπορέσετε να τα δώσετε πίσω ποτέ ή να αποδειχτεί ότι οι προθέσεις τους τελικά δεν ήταν τόσο αλτρουιστικές.

3Δίδυμος (21/5 – 21/6)

Οι σημερινές αστρολογικές ενέργειες στρέφουν έντονα την προσοχή σας στις σημαντικές σχέσεις της ζωής σας και στο γάμο σας, αν είστε παντρεμένοι, ή την καριέρα σας. Υπάρχουν άνθρωποι που δε σας βλέπουν με καλό μάτι και που σήμερα μπορεί να βάλουν στο στόχαστρο κάποιον από τους δύο παραπάνω τομείς της ζωής σας και μάλιστα…με επιτυχία. Εγώ το μόνο που θα σας πω είναι μια παροιμία απ’ τον Καύκασο που λέει ότι “η εμπιστοσύνη είναι καλή, αλλά η πολλή εμπιστοσύνη είναι επικίνδυνη”.

4Καρκίνος (22/6 – 22/7)

Ξέρω ότι σας έχω καλομάθει τις τελευταίες μέρες που σας μιλάω για τα ερωτικά σας, αλλά μη νομίζετε, δεν το κάνω από καλοσύνη, ο,τι βλέπω λέω. Γι’ αυτό σήμερα μην το πάρετε στραβά, αλλά θα πρέπει να μιλήσουμε για δουλειές, οι οποίες μάλιστα απαιτούν την προσοχή σας, αν υπάρχουν πιθανές νομικές προεκτάσεις στα ζητήματα που θα κληθείτε να χειριστείτε, δεν υπογράφετε νέες συμβάσεις συνεργασίας, ενώ προσοχή θέλουν και ζητήματα που έχουν να κάνουν με υποθέσεις σχετικές με το εξωτερικό ή τις εκδόσεις. Όλα αυτά καλό θα είναι να τα μεταθέσετε για την επόμενη εβδομάδα.

5Λέων (23/7 – 23/8)

Ούτως ή άλλως αυτό το διάστημα που ο Ήλιος είναι στον Τοξότη τα ερωτικά σας είναι στο προσκήνιο άλλοτε με πιο ανέμελη διάθεση και άλλοτε αναδύονται θέματα που σας προβληματίζουν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο. Η σημερινή μέρα υπάγεται στην πρώτη περίπτωση. Θα σας πρότεινα να είστε προσεκτικοί όσον αφορά ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες ή αφροδίσια νοσήματα και να αποφύγετε επεμβάσεις που μπορεί να σχετίζονται με τα παραπάνω. Επίσης, δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για να βάλετε τέλος σε μια σχέση από την οποία θέλετε να απεξαρτηθείτε.

6Παρθένος (24/8 – 22/9)

Οι σημερινές αστρολογικές επιρροές αγγίζουν σημαντικά σημεία της ζωής σας. Έτσι άνθρωποι που μπορεί να υπολογίζατε ως σημαντικούς μπορεί να σας απογοητεύσουν (στην καλύτερη περίπτωση), μόνο που δε μιλάμε για κάτι απλό που μπορείτε να αφήσετε εύκολα πίσω, αλλά για ενέργειες που μπορεί να ταράξουν την οικογενειακή σας γαλήνη και να σας γεμίσουν με ανασφάλειες. Επειδή τα αποτελέσματα μπορεί να μην τα δείτε άμεσα, να είστε προσεκτικοί με οτιδήποτε μπορεί να έχει μια μακροχρόνια επιρροή.

7Ζυγός (23/9 – 22/10)

Η λογική σας σήμερα είναι θολή. Δεν έχετε καθαρό μυαλό για να αξιολογήσετε σωστά τα όσα συμβαίνουν γύρω σας με αποτέλεσμα να πέφτετε θύματα του συναισθηματισμού σας ή ανθρώπων που θα μπορούσαν να εκμεταλλευτούν την ευαίσθητη κατάσταση στην οποία μπορεί να βρίσκεστε. Σε τέτοιες περιπτώσεις μπορεί να πέσετε σε έναν τσαρλατάνο γιατρό που να βγάλει λάθος διάγνωση ή σε κάποιον που να σας ζητήσει “φακελάκι”, προκειμένου να ανταποκριθεί στις ανάγκες σας.

8Σκορπιός (23/10 – 22/11)

Σήμερα θα πρέπει να είστε υποψιασμένοι σε θέματα που αφορούν την συναισθηματική σας ασφάλεια και τις προσδοκίες που μπορεί να έχετε από τους άλλους. Επειδή ο Ποσειδώνας βάζει ένα πέπλο στα ερωτικά σας, είναι πολύ πιθανό να στηρίξετε την ανάγκη σας για συναισθηματική ισορροπία ή ακόμα και να ερωτευτείτε ανθρώπους που δεν μπορούν να ανταποκριθούν σε όσα θα θέλατε. Σχέσεις που μπορεί να ξεκινήσουν κάτω από τέτοιες συνθήκες, όπως καταλαβαίνετε, δεν μπορούν να έχουν καμία διάρκεια.

9Τοξότης (23/11 – 21/12)

Αποφύγετε να δραματοποιήσετε τις καταστάσεις και να φορτίσετε τα λόγια σας με επιπλέον συναισθηματισμό. Προσπαθήστε να εκφράσετε ο,τι σας απασχολεί με την μεγαλύτερη δυνατή αντικειμενικότητα, γιατί οι “σάλτσες” που θα χρησιμοποιήσετε, μπορεί να είναι κι αυτές που θα σας “λερώσουν” αύριο μεθαύριο. Και να θυμάστε ότι το να ρίξετε μια βόμβα και ο,τι γίνει, σίγουρα μπορεί να αλλάξει το τοπίο. Μόνο που θα το κάνει να μοιάζει με καμένη γη και όχι ένα γόνιμο χωράφι.

10Αιγόκερως (22/12 – 19/1)

Στην προσπάθεια σας να αντιμετωπίσετε παθογένειες του χαρακτήρα σας, φοβίες και διάφορα άλλα ψυχολογικά είστε διατεθειμένοι να εμπιστευτείτε οποιονδήποτε σας πουλήσει τεχνικές και γενικότερα τρόπους που υπόσχονται άμεση ανακούφιση του άγχους που μπορεί να σας διακατέχει. Ακόμα κι αν υποθέσουμε ότι όντως υπάρχουν τέτοιοι τρόποι, σήμερα θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί. Επίσης δεν είναι κατάλληλη στιγμή για να ξεκαθαρίσετε ποιοι είναι φίλοι σας και ποιοι θέλουν το κακό σας.

11Υδροχόος (20/1 – 19/2)

Σε όλη αυτή τη φάση που διανύετε και που έχουμε περιγράψει το τελευταίο διάστημα σχετικά με τα μελλοντικά σχέδια και τις επιδιώξεις σας ο παράγοντας χρήμα είναι σίγουρα αναπόσπαστο κομμάτι. Η αισιοδοξία που μπορεί να σας διακατέχει σήμερα σχετικά με τις οικονομικές απολαβές που μπορεί να έχετε ή τα οικονομικά δεδομένα που θα σας βοηθήσουν στην επίτευξη τους μπορεί να κρύβει αυταπάτες. Γι’ αυτό είτε μην ασχοληθείτε με αυτά τα ζητήματα σήμερα, είτε… κρατήστε μικρότερο καλάθι.

12Ιχθείς (20/2 – 20/3)

Οι αυταπάτες σας είναι αυτές που μπορεί σήμερα να σας κάνουν να βγείτε προς τα έξω με τρόπο που να μην εξυπηρετεί τη δημόσια εικόνα σας με ιδιαίτερα πετυχημένο τρόπο. Προσέξτε την εμφάνιση σας και αποφύγετε ακραίες αλλαγές ή ντυσίματα που δεν μπορείτε να τα υποστηρίξετε, γιατί δε θα απολαύσετε ιδιαίτερα κολακευτικά σχόλια. Το ανάλογο και σε συμπεριφορές που μπορεί να θεωρείτε ότι θα σας ανυψώσουν στα μάτια κάποιων, αλλά τα αποτελέσματα δε θα σας δικαιώσουν.

Πηγή: Astrologos.gr