Να γιατί δεν μπορείτε να σηκωθείτε από το κρεβάτι το πρωί!

Designed by Mindandi

Υπάρχουν πολλοί λόγοι που κάποιος αρνείται να σηκωθεί από το κρεβάτι το πρωί και όχι άδικα. Το πάπλωμα είναι πολύ ζεστό, έξω κάνει κρύο και τι είναι λίγες ώρες ύπνου παραπάνω; Εάν δεν είναι ένας από αυτούς τους λόγους… τότε τι είναι αυτό που σας κάνει να αισθάνεστε έτσι; Οι ειδικοί το ονομάζουν «Dysenia» αν και δεν υπάρχει επίσημος ιατρικός όρος.

Ο δρ. Μαρκ Σέλτερ, ψυχίατρος, απαντά: «Είναι ένας όρος που χρησιμοποιείται για το «δεν μπορώ να βγω από το κρεβάτι μου το πρωί». Είναι μια συγκεκριμένη συμπεριφορά που παρατηρείται σε όσους πάσχουν από βαθιά κατάθλιψη».

Μην βιάζεστε όμως να υιοθετήσετε τον όρο για τον εαυτό σας. Δεν είναι εύκολο να διαγνωστεί κανείς με αυτό, αφού συνήθως αποτελεί σύμπτωμα μιας άλλης επικρατέστερης κατάστασης όπως η κατάθλιψη ή χρόνια κόπωση.

Όπως αναφέρει ο δρ. Σέλτερ, για να μπορέσει να διαπιστώσει αν κάποιος πάσχει από αυτό, θα πρέπει πρώτα να αποκλείσει οτιδήποτε άλλο ως σύμπτωμα.

Για να καταλάβετε αν και εσείς πάσχετε από «dysenia», πρέπει πρώτα να ελέγξετε τις ώρες που κοιμάστε. Ένας ενήλικας χρειάζεται 6-9 ώρες. Αν κοιμάστε τόσο και εξακολουθείτε να αντιμετωπίζετε κάποια δυσκολία ίσως πρέπει να το ψάξετε παραπάνω.

Και που ξέρετε; Ίσως ο γιατρός σας δώσει ιατρική άδεια για να λείψετε από την δουλειά και να κοιμηθείτε λίγο παραπάνω.

 

Πηγή