Δημιουργήθηκαν προστατευτικά καλύμματα που μοιάζουν με… Ανθρώπινο δέρμα!

Οι δερμάτινες και πλαστικές θήκες κινητών τηλεφώνων είναι πλέον παρελθόν: τώρα ήρθαν προστατευτικά καλύμματα που μοιάζουν με… ανθρώπινο δέρμα. Τώρα πια οι θήκες των smartphone θα μπορούν να «νιώσουν» το άγγιγμα, το τσίμπημα, το γαργάλημα ή το τέντωμα του δέρματος. 

Ο Marc Teyssier της γαλλικής εταιρείας Telecom Paris και οι συνάδελφοί του δημιούργησαν τεχνητό δέρμα για κινητά τηλέφωνα κι όχι μόνο.

«Ήθελα να τσιμπήσω το κινητό μου», δηλώνει ο Teyssier στο newscientist.com, προσπαθώντας να εξηγήσει γιατί σχεδίασε αυτή την… Ιδιαίτερη θήκη.

Επιπλέον, το «δέρμα» αντιδρά σε διάφορες χειρονομίες που μιμούνται την ανθρώπινη συναισθηματική επικοινωνία. Συγκεκριμένα, είναι προγραμματισμένο για να συνδέει διαφορετικές χειρονομίες με συγκεκριμένα ανθρώπινα συναισθήματα. Για παράδειγμα, η απότομη και σκληρή πίεση στο δέρμα «μεταφράζεται» ως θυμός, ενώ η συνεχής επαφής και η χαλάρωση ως παρηγοριά.

Η ομάδα του Marc Teyssier ανέπτυξε δύο είδη: ένα με ανατριχιαστικά ρεαλιστική υφή και ένα που έχει πιο ομοιόμορφη επιφάνεια. Το τεχνητό δέρμα αποτελείται από τρία στρώματα: δύο στρώσεις σιλικόνης κι ανάμεσά τους ένα χάλκινο ελαστικό σύρμα.

Πηγή