Ατμοσφαιρική διαταραχή φέρνει τοπικές βροχές-καταιγίδες τοπικά ισχυρές με χαλαζοπτώσεις

Έρχεται σημαντική επιδείνωση στο καιρικό σκηνικό της Κύπρου με τοπικές βροχές και καταιγίδες αλλά και πτώση θερμοκρασίας. Αυτό οφείλεται σε αποκομμένη λίμνη στην ανώτερη ατμόσφαιρα και χαμηλό βαρομετρικό που θα βρίσκονται στην περιοχή μας. Ένα χαμηλό βαρομετρικό ερχόμενο από Νοτιοανατολικό Αιγαίο και όπως κινείται στην περιοχή μας από τα δυτικά προς ανατολικά θα ενισχυθεί, βαθαίνει δηλαδή πέφτει η ατμοσφαιρική του πίεση. Είναι και θερμή η θάλασσα της περιοχής μας που θα βοηθήσει σε αυτό το καιρικό σκηνικό.

Επίσης δροσερές αέριες μάζες εισέρχονται και εκτοπίζουν τις θερμές αέριες μάζες με αποτέλεσμα να παρατηρηθεί πτώση θερμοκρασίας περίπου 3-4 βαθμούς.

Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου

Ξεκινά με ηλιοφάνεια η ημέρα αλλά και χαμηλή νέφωση προς δυτικά και βόρεια-βορειοανατολικά ενώ από νωρίς το μεσημέρι θα αρχίσει ανάπτυξη νεφώσεων σε ορεινά-ημιορεινά, εσωτερικό, βόρεια και αναμένεται να ξεκινήσουν βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές με αρκετή ποσότητα βροχής και συσσώρευση νερού στους δρόμους. Σε περιοχή εκδήλωσης καταιγίδας θα παρατηρηθεί και χαλαζόπτωση με ενισχυμένους ανέμους.
Όσο αφορά τις βροχές σας παρουσιάζω χάρτη(μέχρι βράδυ Σαββάτου) με το ποσοστό πιθανότητας ανα περιοχή. Με μώβ χρώμα περιοχές με αυξημένο ρίσκο βροχής-καταιγίδας ενώ με μπλέ αφορά την πιθανότητα βροχής.

Αργά τις βραδυνές ώρες Σαββάτου προς ξημερώματα Κυριακής υπάρχει το ενδεχόμενο τοπικών βροχών-καταιγίδων στη θάλασσα που μπορεί τοπικά να επηρεάσει τοπικά κάποιες παράλιες περιοχές. Μέχρι στιγμής φαίνεται ότι το βόρειο-βορειοδυτικό κομμάτι της Κύπρου να δέχεται έντονα καιρικά φαινόμενα.

Σε πτώση οι μέγιστες τιμές θερμοκρασίας και θα είναι στους 32-34 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 28-30 βαθμούς στα παράλια και 21-25 βαθμούς στα ορεινά.
Άνεμοι 1-3 μποφόρ και παροδικά έως 4 μποφόρ προς παραθαλάσσια. Σε περιοχή καταιγίδας θα είναι ενισχυμένοι.

Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου

Συνεχίζεται ο άστατος καιρός με τοπικές βροχές και καταιγίδες από ορεινά προς περιοχές επαρχίας Λεμεσού-Λάρνακας και Αμμοχώστου. Ενδεχόμενο τοπικής ισχυρής καταιγίδας στα ορεινά της Λεμεσού.

Η θερμοκρασία στα επίπεδα του Σαββάτου στους 32-34 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 28-30 βαθμούς στα παράλια και 21-25 βαθμούς στα ορεινά. χωρίς ιδιαίτερη μεταβολή. Άνεμοι 1-3 μποφόρ και παροδικά έως 4 μποφόρ προς παραθαλάσσια.

Με βάση το καιρικό σκηνικό που αναμένεται όσοι έχετε γάμους, βαφτίσεις ή οποιαδήποτε άλλη εκδήλωση να γνωρίζεται ότι υπάρχουν πιθανότητες βροχής σε αρκετές περιοχές για αυτό και σας ετοίμασα και χάρτη με ποσοστό πιθανοτήτων.

Θα παρακολουθώ την διαταραχή που μας έρχεται ώστε να σας κρατάω ενήμερους για το πως θα εξελίσσεται μέσα και από νέους χάρτες με τις πιθανότητες βροχής ανα περιοχή για αυτό να παρακολουθείται την σελίδα μου λόγω συνεχής ενημέρωση.

Την επόμενη εβδομάδα δεν αποκλείεται σε πιο τοπικό εππίπεδο να παρατηρούνται τοπικές μπόρες σε ορεινά.