Ο Δρ Θάνος Ασκητής σε ανοικτή διάλεξη

Designed by Freepik

Ο Δρ Θάνος Ασκητής θα πραγματοποιήσει στις 25 Οκτωβρίου 2018 διάλεξη με θέμα: «Η σχέση στις νέες αντιλήψεις της: Είμαστε ζευγάρι, έχουμε σχέση;»

Από τις παραδοσιακές δομές της πατριαρχίας, η γυναικά βρίσκει τη θέση της μέσα στην κοινωνία των ανδρών. Η οικονομική ευμάρεια, οι αλλαγές στους ρόλους των δύο φύλων και το lifestyle σηματοδοτούν την νέα εικόνα στη σχέση του άνδρα με την γυναίκα, που ακόμα ψάχνουν να βρουν ποιος είναι «ο δυνατός». Ο άντρας χάνει «τα κάστρα» του και η γυναίκα τον ακυρώνει. Η σχέση των δύο φύλων φοβάται να επενδύσει και να γεννήσει, ενώ η ατομική ελευθερία κατακτά τη γοητεία, το κυνήγι και την προσωπική ικανοποίηση. Το διαδίκτυο αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ανθρώπινης καθημερινότητας, κλέβοντας τη συναισθηματική επικοινωνία και αποφεύγοντας ρόλους και συμπεριφορές που δυσάρεστα και χρεωστικά ο ένας προσφέρει στον άλλον. Νέες μορφές σχέσεων προβάλλονται ως πιο δυναμικές και υγιείς (σύμφωνο συμβίωσης ή και συμβίωση μακροχρόνια), ενώ η κοινωνική ηθική εξοικειώθηκε με την εξωσυζυγική δραστηριότητα, στέλνοντας τη μονογαμία στο συντηρητισμό του παρελθόντος, αλλά και στον προβληματισμό του μέλλοντος.
Η ανθρώπινη σχέση, ισχυρή και παραγωγική, οφείλει να ζήσει περισσότερο και καλύτερα, «για να καταφέρουμε να αναπτύξουμε τη γνωστική και συναισθηματική επικοινωνία μας, ως το πλέον ουσιαστικό νόημα της ύπαρξής μας».

Η ΔΙΑΛΕΞΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟ
Ημερομηνία:
Πέμπτη 25/10/2018
Ώρα προσέλευσης: 18:00
Χώρος: Αίθουσα Εκδηλώσεων Αστεροσχολείου Λευκωσίας
Διεθνής Κρατική Έκθεση Κύπρου
Β’ Είσοδος (δίπλα στα ΚΕΠ)