Εντυπωσιακό βίντεο από τις Άλπεις μέσα από τα μάτια ενός αετού

Ο Βίκτορ, ο αετός, πέταξε πάνω από τις Άλπεις με μία κάμερα στη ράχη του, καταγράφοντας την πανοραμική θέα των χιονισμένων παγετώνων των Άλπεων. Τα πλάνα είναι εντυπωσιακά και ταυτόχρονα ανησυχητικά καθώς δείχνουν τις ζημιές που προκαλούνται από την κλιματική αλλαγή.

Εντυπωσιακά πλάνα από τα βουνά των Άλπεων κατέγραψε μία κάμερα που τοποθετήθηκε στη ράχη ενός αετού.

Οι εικόνες είναι εκπληκτικά όμορφες αλλά παράλληλα δείχνουν μία δυσάρεστη ματιά στο μέλλον από τις ολέθριες συνέπειες λόγω της κλιματικής αλλαγής.

Τραβηγμένες με μία κάμερα ανάμεσα στα μεγαλοπρεπή φτερά του, δείχνουν πώς ο Βίκτορ, ο αετός, βλέπει τον κόσμο καθώς πετά πάνω από τις Άλπεις και παρουσιάζουν τους κάποτε μαγευτικούς παγετώνες που τώρα καταρρέουν εξαιτίας της υπερθέρμανσης του πλανήτη.

Ο Βίκτορ έκανε πέντε πτήσεις σε μία εβδομάδα πάνω από τις Άλπεις.

Οι περιβαλλοντολόγοι ελπίζουν ότι αυτά τα θεαματικά πλάνα θα ταρακουνήσουν τον κόσμο στο ζήτημα της κλιματικής αλλαγής και οδηγώντας σε μία ταχύτερη δράση προς την καταπολέμηση των επιπτώσεών της.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, οι Άλπεις κινδυνεύουν να χάσουν περίπου το μισό των σημερινών πάγων τους μέχρι το τέλος του αιώνα, ενώ αν η θερμοκρασία ξεφύγει από τον έλεγχο κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς καθόλου παγετώνες.

 

Πηγή