Ερμής και Ποσειδώνας δίνουν το ρυθμό στην εβδομάδα!

Ερμής και Ποσειδώνας δίνουν το ρυθμό στην εβδομάδα που ξεκινάει με την αρμονική όψη που σχηματίζουν απ’ τον Αιγόκερω και τους Ιχθείς αντίστοιχα. Η συγκεκριμένη όψη έρχεται να διευρύνει την αντίληψη μας για τα πράγματα, αφού μας προσφέρει τη δυνατότητα να δούμε τα πράγματα από διαφορετική σκοπιά. Κατά συνέπεια μας βοηθάει να ξεκολλήσουμε από απόψεις που υποστηρίζαμε, χωρίς το παραμικρό ίχνος συγκαταβατικότητας, καθώς και να αντιληφθούμε ευκολότερα αυτό που θέλει να μας πει η «αντίπαλη» πλευρά. Στην πραγματικότητα όμως δεν είναι τόσο το ότι θα ασχοληθούμε με τις λεπτομέρειες των ζητημάτων που μας απασχολούν, όσο το ότι θα αδιαφορήσουμε για τα ασήμαντα, γι’ αυτά που μας χωρίζουν και θα εστιάσουμε στο πως θα ξεπεράσουμε καταστάσεις που μας κουράζουν χωρίς να μας προσφέρουν τίποτα το ουσιαστικό. Η μέρα ευνοεί όσους ασχολούνται με τη λογοτεχνία, την ποίηση και γενικότερα με το γραπτό λόγο, καθώς και όσους ασχολούνται με την ψυχολογία και άλλους συναφείς τομείς. Καλό θα είναι να αποφύγετε εμπορικές συμφωνίες, για το λόγο ότι μπορεί να σας ξεφύγουν κάποιες λεπτομέρειες που στο μέλλον θα αποδειχτούν κρίσιμες.

1Κριός

Η όψη Ερμή-Ποσειδώνα θα σας βοηθήσει ενισχύοντας τη φαντασία, αλλά και τη διαίσθηση σας ώστε να κάνετε τα σωστά βήματα στα επαγγελματικά σας. Σήμερα μπορείτε να εκμεταλλευτείτε την επικοινωνιακή σας ικανότητα προκειμένου να προωθήσετε τα σχέδια σας, να πλασάρετε καλύτερα τον ίδιο σας τον εαυτό, αλλά και να πείσετε τους ανωτέρους σας ότι είστε εσείς αυτοί που μπορούν να βρουν τις πιο ευφάνταστες και δημιουργικές λύσεις για τα πιο δύσκολα προβλήματα.

2Ταύρος

Η όψη Ερμή-Ποσειδώνα ενδεχομένως να αυξήσει τη διάθεση σας για κοινωνική προσφορά και για την συμμετοχή στην εξυπηρέτηση ενός ανθρωπιστικού σκοπού. Η επιρροή που θα δεχτείτε από τους φίλους σας μπορεί να είναι καταλυτική για την εξέλιξη σας, γι’ αυτό καλό θα είναι να αξιολογήσετε κατά κάποιον τρόπο με ποιους θα συναναστραφείτε σήμερα. Επίσης, θα μπορούσατε να κάνετε ομαδική ψυχοθεραπεία ή να έρθετε σε επαφή με ανθρώπους που έχετε κοινές ανησυχίες.

3Δίδυμος

Ο κυβερνήτης σας Ερμής από τον Αιγόκερω μπορεί να σας φέρνει σε επαφή με πιο βαθιές αλήθειες σας και σε όψη με τον Ποσειδώνα ίσως δεν μπορείτε να εκτιμήσετε ποιες από αυτές μπορείτε να μοιραστείτε και με ποιους, με αποτέλεσμα να υπάρχει ο κίνδυνος να βγάλετε μόνοι σας τα… άπλυτα σας στη φόρα και να εκτεθείτε. Αν ωστόσο, στόχος σας είναι να ανατρέψετε κάποια στερεότυπα και να προσπαθήσετε να κάνετε κάποιους ανθρώπους να σκεφτούν διαφορετικά σήμερα μπορείτε να το κάνετε με επιτυχία.

4Καρκίνος

Δεν ξέρω πόσο ουτοπικό μπορεί να ακούγεται, αλλά το ιδανικό για σας σήμερα θα ήταν να πάρετε είτε το ταίρι σας, είτε κάποιον αγαπημένο φίλο σας και να πάτε σε κανένα νησάκι. Ναι, Γενάρη μήνα! Άντε έστω σε κάποια παραλία. Εξάλλου, ο Ποσειδώνας είναι αυτός που πρωταγωνιστεί (μαζί με τον Ερμή) σήμερα. Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να έχετε κατά νου ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος να πείσετε κανέναν για τις απόψεις σας, αφού ονειροπολείτε και το πιο πιθανό είναι αυτά που λέτε να μην έχουν πρακτική εφαρμογή.

5Λέων

Η όψη Ερμή-Ποσειδώνα θα μπορούσε να αποτελέσει ένα σημαντικό εργαλείο στα χέρια σας σήμερα αφού ευνοεί ιδιαίτερα την ικανότητα σας να αντιληφθείτε νοήματα που κρύβονται πίσω από τις λέξεις των άλλων. Ειδικά αν διαθέτετε κάποια ηγετική θέση η όψη αυτή θα σας βοηθήσει να επιλύσετε προβλήματα με τους υφισταμένους σας που φάνταζαν αξεπέραστα. Μην αγνοήσετε ωστόσο κάποια σημάδια κούρασης ή πιθανών προβλημάτων υγείας.

6Παρθένος

Ο κυβερνήτης σας, Ερμής, σχηματίζει από τον οίκο του έρωτα και της χαράς της ζωής μια όμορφη όψη με τον Ποσειδώνα απέναντι, όπου όπου απέναντι ίσον οι σημαντικοί άλλοι, σύντροφοι, φίλοι. Αυτό αυξάνει τη φαντασία σας, αλλά και τη διάθεση σας να εκπλήξετε δημιουργικά τον άλλον, να τον φροντίσετε και να δημιουργήσετε τις συνθήκες για να περάσετε ωραίες στιγμές μαζί. Βέβαια, η σημερινή μέρα μπορεί να είναι και η απαρχή μιας ιδέας για μια συνεργασία, την οποία όμως θα υλοποιήσετε αργότερα.

7Ζυγός

Η όψη Ερμή-Ποσειδώνα θα σας φέρει σε επαφή με ανθρώπους και γεγονότα που συμβαίνουν πιθανότατα στον εργασιακό σας χώρο και τα οποία θα σας κάνουν να αναθεωρήσετε και να εκτιμήσετε διαφορετικά κάποια δεδομένα που μπορεί μέχρι τώρα να μη σας άρεσαν μέσα στο σπίτι. Ταυτόχρονα θα νιώσετε την ανάγκη να διασφαλίσετε την προσωπική ασφάλεια εσάς και των οικείων σας. Επίσης, η σημερινή μέρα μπορεί να σας ξυπνήσει την ανάγκη να μετακομίσετε, αν δεν είστε ήδη σε τέτοια φάση.

8Σκορπιός

Γνωρίζοντας ότι γύρω υπάρχουν πολλές εναλλακτικές επιλογές, αρχίζετε να προβληματίζεστε για το κατά πόσο σας καλύπτει το να αρκείστε στη μία. Έτσι το μάτι παίζει λίγο περισσότερο, μπαίνετε στον πειρασμό να πειραματιστείτε και υπάρχει η πιθανότητα να βρεθείτε μπλεγμένοι σε ροζ ιστορίες. Αν παρόλ’ αυτά είστε καλλιτέχνες, τα γεγονότα με την όψη Ερμή-Ποσειδώνα έρχονται να σας δώσουν έμπνευση για να δημιουργήσετε…

9Τοξότης

Το εξάγωνο του Ερμή με τον Ποσειδώνα θα σας δημιουργήσει μια πιο συναισθηματική αντίληψη των σχέσεων σας μέσα στην οικογένεια. Θα έχετε την ευκαιρία να μοιραστείτε τις ανάγκες σας με τους ανθρώπους στων οποίων την υποστήριξη προσβλέπετε, αλλά και να εκφράσετε τη δυσαρέσκειά σας για συμπεριφορές οι οποίες θεωρείτε ότι δημιούργησαν κάποια απόσταση ανάμεσα σας. Επίσης, θα προκύψουν εξελίξεις στο ενδεχόμενο που ενδιαφέρεστε να αποκτήσετε ακίνητη περιουσία, όπου όμως ας είστε προσεκτικοί.

10Αιγόκερως


Η όψη του Ερμή με τον Ποσειδώνα θα σας δώσει τη δυνατότητα να βρείτε δημιουργικούς τρόπους να εκφράσετε τις θέσεις σας, αλλά και να κυνηγήσετε τις επιδιώξεις σας. Ο λόγος σας είναι φορτισμένος συναισθηματικά και μπορείτε να αγγίξετε το συναίσθημα των ακροατών σας. Ταυτόχρονα, η μέρα προσφέρεται για να διευρύνετε τον κύκλο σας με νέες γνωριμίες με άτομα που τραβούν το ενδιαφέρον σας και που μπορεί να τα συναντήσετε ακόμα και στο λεωφορείο.

11Υδροχόος

Παρόλο που το εξάγωνο Ερμή-Ποσειδώνα είναι μια αρμονική όψη, εσείς θα πρέπει να είστε πιο προσεκτικοί, γιατί είναι μια μέρα που θα σας γεμίσει αμφιβολίες ακόμα και για τα πιο απλά πράγματα. Κυρίως οι αμφιβολίες που μπορεί να έχετε για τον ίδιο σας τον εαυτό είναι και οι πιο δύσκολες, αφού στην προσπάθεια να καλύψετε την όποια σύγχυση μπορεί να καταφύγετε σε αγορές για τις οποίες αργά ή γρήγορα θα μετανιώσετε, ενώ πολλές είναι και οι πιθανότητες κάποιοι να αντιληφθούν και να εκμεταλλευτούν την κατάσταση σας.

12Ιχθύες

Ο κυβερνήτης σας Ποσειδώνας βρίσκεται σε επαφή με τον Ερμή κάτι που σας βοηθάει να χρησιμοποιήσετε τη φαντασία σας και τη διαίσθηση σας με πιο λογικό και πρακτικό τρόπο. Οι καλλιτεχνικές σας ανησυχίες μπορούν να βρουν τρόπο να εκφραστούν, ενώ μπορείτε να ανακαλύψετε και κάποιο κρυμμένο ταλέντο που μπορεί να έχετε, πράγμα που θα σας βοηθήσει να διαχειριστείτε τις ανασφάλειες σας και να πάρετε την ενθάρρυνση που προσδοκάτε από τον περίγυρο σας.

Πηγή: Astrologos.gr