Αυτή η εφεύρεση βοήθησε χιλιάδες νοικοκυριά στις Φιλιππίνες!

Μια λάμπα φτιαγμένη από ένα μπουκάλι νερό έδωσε φως σε εκατομμύρια νοικοκυριά φτωχών οικογενειών στις Φιλιππίνες. Πρόκειται για τη πιο φθηνή λάμπα στον κόσμο, την οποία ο καθένας μπορεί να φτιάξει.

Η εφεύρεση του Βραζιλιάνου μηχανικού Αλφρέντο Μόζερ έχει σώσει εκατομμύρια φτωχές οικογένειες στις Φιλιππίνες. Πρόκειται για μια λάμπα φτιαγμένη από ένα μπουκάλι με νερό, η οποία ειναι ικανή να φωτίσει μέχρι και ένα 15 τετραγωνικά. Ο εφευρέτης δεν έχει κατοχυρώσει τη τεχνογνωσία του, ώστε κάθε σπίτι να μπορεί να έχει φως.

Η λύση αυτή έχει βοηθήσει τους ανθρώπους να εξοικονομήσουν χρήματα, αλλά και να δώσει φως στα σπίτια όλων των Φιλλιπινέζων που δεν είχαν ρεύμα.

Η κατασκευή της είναι πολύ απλή και ο καθένας μπορεί να τη φτιάξει, δίχως να διαθέτει κάποια απαραίτητη τεχνογνωσία. Τα υλικά που χρειάζονται είναι ένα μπουκάλι με νερό, ένα μικροτσίπ, ένα φωτοβολταϊκό πάνελ και μια δίοδο εκπομπής φωτός, για να ανάβει η λάμπα όταν νυχτώνει.

Το ίδρυμα του Ιλάκ Ντίαζ, με το πρόγραμμα «Liter of Light», έχει βοηθήσει πάρα πολλούς ανθρώπους στις Φιλιππίνες. Στόχος τους είναι να βοηθήσουν τις οικογένειες που έχουν ανάγκη να εξοικονομήσουν χρήματα και να διδάξουν το κοινό, ώστε να γίνει πιο εύκολη και λειτουργική η καθημερινότητά τους.

 

Πηγή