Ζεσταίνει και πάλι ο καιρός στην Κύπρο με θερμοκρασίες πάνω της κανονικής

Η αποκομμένη ψυχρή λίμνη στην ανώτερη ατμόσφαιρα βρίσκεται στην Αφρική με αποτέλεσμα η Κύπρος να δέχεται τις επόμενες ημέρες θερμές αέριες μάζες που θα ανεβάσουν την θερμοκρασία πάνω της κανονικής και να επικρατεί θερμός καιρός για την περίοδο που διανύουμε.

Ισχυρά χαμηλά βαρομετρικά στο κεντρικό και βόρειο κομμάτι του Αντλαντικού ακολουθούν μια ανατολική-βορειοανατολική πορεία επηρεάζοντας περιοχές την Κεντρικής και Βόρειας Ευρώπης με βροχές αλλά σε γενικές γραμμές να επικρατεί πιο χειμωνιάτικο καιρικό σκηνικό.
Με την θέση που έχουν τα χαμηλά ευννούν σε κατάβαση και ψυχρού ρεύματος αέρα αλλά ταυτόχρονα εκτοπίζουν τον αυλώνα ψυχρών αερίων μαζών πιο ανατολικά.

Λόγω αυτής της κατάστασης που επικρατεί εδώ και αρκετές ημέρες στην Κύπρο είναι δύσκολο να εισέλθει κάποιο σύστημα που θα φέρει βροχές σε όλο το νησί αλλά και στο να έχουμε και αισθητή πτώση θερμοκρασίας.

Υπάρχει μια τάση να ξεκινήσει κάτι να αλλάζει με υψηλές πιέσεις να ανηφορίζουν βορειότερα στον Αντλαντικό από τις 17-18 Οκτωβρίου με το ενδεχόμενο να αρχίσει να αλλάζει ο καιρός μας μέσα στο 3 δεκαήμερο του Οκτωβρή.

Τετάρτη 9 Οκτωβρίου
Ηλιοφάνεια με παροδικές τοπικές νεφώσεις σε ορεινά και προς εσωτερικό.

Ελάχιστες θερμοκρασίες στους 16 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 18-20 βαθμούς στα παράλια και στους 9-12 βαθμούς στα ορεινά. Μέγιστες θερμοκρασίες τις μεσημεριανές ώρες 30 έως 33 βαθμούς στο εσωτερικό, από 27 έως 30 βαθμούς στα παράλια και από 19 έως 25 βαθμούς στα ορεινά.

Υγρασία μεσημεριανές ώρες στο 35-40% σε εσωτερικό, στο 45-65% σε παράλιες περιοχές και 45-55% σε ορεινές περιοχές.

Άνεμοι 1-3 μποφόρ ενώ μεσημέρι προς βράδυ έως 4 στα παραθαλάσσια αλλά και έως 5 μποφόρ μεταξύ Πάφου-Λεμεσού αλλά και Λάρνακα.

Την Πέμπτη 10/10 ηλιοφάνεια με λίγες τοπικές νεφώσεις και μικρή άνοδο της θερμοκρασίας. Από 32 έως 34 βαθμούς στο εσωτερικό, 28-30 βαθμούς στα παράλια και 20-26 βαθμούς στα ορεινά.

Άνεμοι 1-3 μποφόρ ενώ μεσημέρι προς βράδυ έως 4 στα παραθαλάσσια.
Παρασκευή 11/10 σε περαιτέρω άνοδο η θερμοκρασία στο νησί. Με τα δεδομένα φαίνονται θερμοκρασίες στους 34-36 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 30-32 στα παράλια και 22-27 στα ορεινά.

Σάββατο και Κυριακή 12-13/10 θα παρατηρηθεί μικρή πτώση θερμοκρασίας αλλά παραμένει θερμός ο καιρός με θερμοκρασίες πάνω της κανονικής.