Ποια ζευγάρια έχουν καλύτερη σχέση και καλύτερη σεξουαλική ζωή;

People photo created by jcomp - www.freepik.com

Έρευνα του Georgia State  University υποστηρίζει πως όταν οι άνδρες αναλαμβάνουν περισσότερες ευθύνες στο μεγάλωμα των παιδιών, το ζευγάρι απολαμβάνει μεγαλύτερη ικανοποίηση από τη σχέση του αλλά και από τη σεξουαλική του ζωή.

Πιο συγκεκριμένα, οι ερευνητές συγκέντρωσαν τα δεδομένα  τους από 900 ετεροφυλόφιλα ζευγάρια. Στα ζευγάρια όπου οι γυναίκες είχαν την μεγαλύτερη ή όλη την ευθύνη για τη φροντίδα των παιδιών, και οι δύο σύντροφοι δήλωναν λιγότερο ικανοποιημένοι από την ποιότητα της σχέσης τους αλλά και από τη συχνότητα της σεξουαλικής τους ζωής. Αντιθέτως, τα ζευγάρια που μοιράζονταν ισάξια την φροντίδα των παιδιών δήλωναν σαφώς πιο ικανοποιημένοι τόσο από την ποιότητα της σχέσης τους, όσο και από την σεξουαλική τους ζωή. Ενδιαφέρον εύρημα της συγκεκριμένης μελέτης αποτελεί το γεγονός πως στα ζευγάρια τα οποία οι άνδρες είχαν την μεγαλύτερη ευθύνη στο μεγάλωμα το παιδιών, όχι απλά δεν υπήρχαν επιπτώσεις στην ποιότητα της σχέσης και της σεξουαλικής ζωής αλλά οι σύντροφοι ήταν εξίσου ικανοποιημένοι με τα ζευγάρια που ο καταμερισμός ευθυνών ήταν ίσος.

Η έρευνα καταλήγει πως μόνο θετικές επιπτώσεις μπορεί να έχει στη σχέση του ζευγαριού η μεγαλύτερη εμπλοκή των ανδρών στις πατρικές τους ευθύνες. Το να είναι κανείς ενεργός πατέρας φαίνεται να ικανοποιεί τόσο τους ίδιους τους άνδρες όσο και τις συντρόφους τους, εξυπηρετώντας τελικά όχι μόνο τη σχέση τους με τα παιδιά τους αλλά και την ίδια την σχέση με τη σύντροφο.

Φαίνεται λοιπόν πως όσο περισσότερο μοιράζεται το ζευγάρι τις ευθύνες του, τόσο καλύτερη είναι και η πρόγνωση για την ικανοποίηση που λαμβάνουν οι σύντροφοι από τη σχέση τους, καθώς και για τη συχνότητα και την ικανοποίηση που λαμβάνουν από την σεξουαλική του ζωή.

 

Με τη συνεργασία της Θέκλας Βασιλείου, Ψυχολόγου – Ψυχοθεραπεύτριας στο Ιατρικό Κέντρο Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας Δρ. Θάνου Ασκητή.

Ιατρικό Κέντρο Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας Θάνου Ασκητή
Αθαλάσσας 62, 1ος όροφος

Στρόβολος, Λευκωσία
Τηλ.: 22459555
www.askitis-cy.com
Βρείτε μας και στο Facebook