Ζώδια: Αποφεύγουμε εντάσεις και προκλήσεις σκεφτόμενοι θετικά και ήρεμα

Με την αίσθηση πως πάμε κόντρα πλέον, σε εκείνο που προσπαθεί να μας επιβληθεί, συνεχίζουμε και σήμερα να αγκαλιάζουμε τα όνειρά μας και να περπατάμε μαζί τους χωρίς πίεση, στα μονοπάτια των επιδιώξεών μας.

Η Σελήνη στον Ζυγό κοντράρεται με τον Ήλιο το μεσημέρι και από το πρωί έως νωρίς το απόγευμα, παλεύουμε για να ισορροπήσουμε και να αποφύγουμε τις συγκρούσεις. Επικρατεί ένταση αλλά ίσως δεν επιθυμούμε να εμπλακούμε παρά τις προκλήσεις. Καλό θα ήταν να μην δώσουμε σημασία σε τυχόν εκνευρισμούς και να σκεφτόμαστε θετικά και ήρεμα. Ιδανική λύση για το διάστημα αυτό είναι ένα διάλειμμα για γυμναστική αν μας το επιτρέπουν οι συνθήκες, ή ένα διάλειμμα με οτιδήποτε μας εκτονώνει.

Το βράδυ η Σελήνη περνάει στον Σκορπιό και λίγο πριν τα μεσάνυχτα έρχεται σε σύγκρουση με τον Ερμή, κάνοντάς μας πεισματάρηδες και ξεροκέφαλους.

Όσο και αν θέλουμε να φανούμε ανοιχτόμυαλοι και προοδευτικοί, η σταθερότητα που επιδιώκουμε προδίδει τις προθέσεις μας, που είναι έτοιμες να γίνουν πολύ συντηρητικές, προκειμένου να μη χάσουν την ασφάλεια που επιθυμούν. Το βράδυ αυτό μπορεί να κάνουμε συμβιβασμούς που μας διχάζουν, αλλά θα συνειδητοποιήσουμε πως δυστυχώς δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα.

1Κριός

Με το τετράγωνο του Ερμή με τον Ουρανό αν υπάρχει δίλημμα στην ερωτική σου ζωή ποιον δρόμο να διαλέξεις, να είσαι έτοιμος για τη μεγάλη ανατροπή αφού η διέξοδος έρχεται μέσα από μια τρίτη επιλογή που ως τώρα δεν είχε περάσει απ’ το μυαλό σου. Δεν αποκλείεται βέβαια η μία από τις δύο επιλογές σου -και μάλιστα κατά πάσα πιθανότητα αυτή που φαίνεται αυτή τη στιγμή να συγκεντρώνει τις λιγότερες πιθανότητες – να αναλάβει πρωτοβουλίες που θα σε αγγίξουν και θα σε κάνουν να νιώσεις μεγαλύτερη σιγουριά από τη μία και την αίσθηση ότι αν την ακολουθήσεις θα μπορέσεις να βρεις την ανανέωση που θέλεις από την άλλη.

2Ταύρος

Ο Ερμής στην κόντρα που θα έχει με τον Ουρανό στο ζώδιο σου αναμένεται να σου δημιουργήσει αρκετά προβλήματα στις σχέσεις και τις συνεργασίες σου, αφού δε σηκώνεις μύγα στο σπαθί σου και το μόνο που βλέπεις μπροστά σου είναι κόκκινα πανιά που ερεθίζουν την ταυρίσια φύση σου. Το πως θα σε βρει η Δευτέρα είναι συνάρτηση του κατά πόσο θα μπορέσεις αυτές εδώ τις μέρες να συγκρατήσεις το θυμό σου. Η μόνη συμβουλή που θα μπορούσα να σου δώσω είναι ότι αν βλέπεις ότι μία κατάσταση δε σου κάνει, κράτα τις αποστάσεις σου, πάρε το χρόνο σου και άσε τις βαρύγδουπες ανακοινώσεις ή τους τσακωμούς για την επόμενη εβδομάδα.

3Δίδυμος

Με το τετράγωνο του κυβερνήτη σου, του Ερμή, με τον Ουρανό είσαι αποφασισμένος να εφαρμόσεις κάποιες ιδέες που θα μπορούσαν να αλλάξουν τη ζωή σου προς το καλύτερο και να απλοποιήσεις κάποιες διαδικασίες που σου τρώνε πολύ από τον πολύτιμο χρόνο σου. Κάποιες παρεξηγήσεις που μπορεί να προκύψουν στο εργασιακό σου περιβάλλον είναι πιθανό να σε εκθέσουν, όμως από την άλλη θα σε βοηθήσουν να καταλάβεις ότι μπορεί να ασχολείσαι με πράγματα που όχι μόνο δεν έχουν ουσία, αλλά κάνουν πιο δύσκολη και την καθημερινότητά σου.

4Καρκίνος

Καταλαβαίνω ότι για έναν άνθρωπο όπως εσύ που επιδιώκεις να δημιουργήσει συναισθήματα ακόμα και στη συναναστροφή του με τον περιπτερά της γειτονιάς του, το να έρχεσαι αντιμέτωπος με συμπεριφορές ανθρώπων του φιλικού σου περιβάλλοντος που προσπαθούν να βάλουν κάποια όρια στις σχέσεις σας είναι από αυτά που κάποιες φορές δεν μπορείς να τα καταλάβεις όσο και να προσπαθήσεις, γιατί νομίζεις ότι την ίδια στιγμή σε απορρίπτουν. Μην κάνεις σαν μωρό, προσπάθησε να καταλάβεις τη χρησιμότητα των ορίων, τα οποία πολλές φορές ξεπερνάς και κατσιάζεις τους ανθρώπους γύρω σου.

5Λέων

Τα ερωτικά μπερδέματα συνεχίζονται αγαπημένο Λιονταράκι και ευτυχώς τουλάχιστον που αφορούν εσένα, που όσο να ‘ναι τα τραβάει ο οργανισμός σου, για να μην πω ότι ψοφάς για κάτι τέτοια. Το θέμα είναι κατά πόσο έχεις τα κότσια(;), τις αντοχές(;) τη διάθεση(;) όπως θες πες το, να αφεθείς στην πλημμύρα που μπορεί να φέρουν στη ζωή σου αυτές τις μέρες οι ερωτικές σου περιπέτειες, η οποία είναι ικανή να παρασύρει στο πέρασμα της το σπίτι σου -και κυριολεκτώ!-, τη δουλειά σου, τη ζωή σου ολόκληρη…

 

6Παρθένος

Το τετράγωνο του κυβερνήτη σου, του Ερμή, με τον Ουρανό φέρνει νεύρα στην καθημερινότητα και κυρίως στις επαφές σου στο εργασιακό περιβάλλον. Θα μπορούσαν να μείνουν σε επίπεδο μιας κόντρας ή μιας παρεξήγησης, αλλά φαίνεται ότι είσαι αποφασισμένος να αλλάξεις δια παντός κάποια πράγματα προκειμένου να διασφαλίσεις ότι στο μέλλον θα αποφευχθούν αντίστοιχα φαινόμενα. Από την άλλη θα πρέπει να είσαι προσεκτικός στις μετακινήσεις σου και στο ενδεχόμενο ατυχημάτων, αλλά και να ντύνεσαι καλά, γιατί παίζουν και κρυολογήματα.

7Ζυγός

Με το τετράγωνο του Ερμή με τον Ουρανό να φορτίζουν την ατμόσφαιρα αυτές τις μέρες οι εξελίξεις έρχονται να κάνουν την ερωτική σου ζωή κουβάρι, αφού ακόμα κι αν είσαι σε μια σταθερή σχέση αδυνατείς να κλείσεις τα μάτια σου απέναντι στην ανάγκη σου για κάτι δυνατό που θα σε κάνει να τα δεις όλα κόκκινα. Μπορεί αυτή τη στιγμή να σου είναι αδιανόητο, αν και εδώ που τα λέμε, δεν αποκλείεται να υπάρχει κάποιο άτομο για το οποίο τρέφεις συναισθήματα, αλλά κάνεις ότι μπορείς για να τα πνίξεις. Όπως και να ‘χει κάποια στιγμή η βόμβα θα σκάσει.

8Σκορπιός

Οι εξελίξεις στο οικογενειακό περιβάλλον είναι ενδεχομένως καταιγιστικές και ίσως να είσαι εσύ ο ίδιος που τις προκαλεί ή που έστω αναλαμβάνει να οδηγήσει τα πράγματα στην κατεύθυνση που θέλει. Μια νέα γνωριμία μπορεί αυτή τη στιγμή να αποτελέσει την πέτρα του σκανδάλου και να σε κάνει να βγάλεις έναν πιο νευρικό εαυτό απέναντι στα μέλη της οικογένειας σου. Αν συνειδητοποιείς ότι υπάρχουν πράγματα που σε προβληματίζουν και θέλεις να τα αντιμετωπίσεις προσπάθησε να το κάνεις σαν μεγάλος άνθρωπος και όχι σαν μωρό που διεκδικεί χώρο και χρόνο για να παίξει με το καινούργιο του παιχνίδι.

9Τοξότης

Το να ακούσεις για πράγματα που έχουν ειπωθεί πίσω από την πλάτη σου είναι το λιγότερο και ίσως το πλέον δεδομένο με αυτό το τετράγωνο του Ερμή με τον Ουρανό. Το θέμα είναι ότι είτε έτσι, είτε γνωρίζοντας νέο κόσμο και δεχόμενος κάποιες προτάσεις εσύ είσαι αυτός που αποφασίζει να κλείσει κάποιους κύκλους αιφνιδιαστικά δείχνοντας έτσι ότι απαξιείς ακόμα και να προσπαθήσεις να πείσεις κάποιους ανθρώπους ότι δεν είσαι ελέφαντας. Πάντως όσο πιο αθόρυβα κλείσεις την πόρτα πίσω σου, τόσο πιο εκκωφαντικός θα είναι ο θόρυβος.

10Αιγόκερως

Έρχεται μια στιγμή που τα δεδομένα ξαφνικά ανατρέπονται και η αλλαγή σχεδίων, πορείας κλπ γίνεται μονόδρομος, χωρίς όμως από την άλλη αυτό να είναι και πρόβλημα απαραιτήτως. Λίγο πολύ αυτό προδιαγράφει στην πραγματικότητα για εσένα το τετράγωνο του Ερμή με τον Ουρανό, αφού για παράδειγμα από τη μία μπορεί να δεις ότι τα χρήματα δεν επαρκούν για να καταφέρεις αυτά που θέλεις ή ότι οι ανάγκες σου τελικά είναι τέτοιες που δε θα ήθελες να πάρεις κάποια ρίσκα αυτή την περίοδο. Βέβαια δεν αποκλείεται από την άλλη να σου προσφέρουν και κάποια χρήματα που θα σε βοηθήσουν να φτιάξεις ένα καλύτερο αύριο απ’ αυτό που φανταζόσουν.

11Υδροχόος

Μπορεί να δήλωνες ταγμένος στην εργένικη ζωή, να έβλεπες ράφι και να έτρεχες να προλάβεις να κάτσεις πριν σου πάρουν τη θέση ή να μην έβρισκες μια κατάσταση που να σου δημιουργεί συναισθήματα, να σε κάνει να παθιαστείς και να ξυπνάει την πιο φιλόδοξη πλευρά σου. Αυτά μέχρι χθες, γιατί με το τετράγωνο του Ερμή από το ζώδιο σου με τον κυβερνήτη σου τον Ουρανό τα πράγματα αλλάζουν και είτε έρχονται στη ζωή σου άνθρωποι που σε κάνουν να ξεχνάς τα ράφια και να μη θες να βγεις απ’ τα παπλώματα, είτε παρουσιάζονται κάποιες ευκαιρίες που φαίνεται ότι σε κάνουν να ψαρώνεις!

12Ιχθύες

Μπορεί ο Ερμής σε τετράγωνο με τον Ουρανό σε κάνει να βλέπεις την άλλη όψη του νομίσματος ή να φέρνει στο φως αποκαλύψεις που μπορεί να σε πονάνε, όμως είναι στην ευχέρεια σου το πώς θα διαβάσεις την κατάσταση. Και μ’ αυτό θέλω να πω ότι είναι πιθανό να προσγειωθείς -πάλι- σε μια πραγματικότητα που ουδεμία σχέση είχε με τη φούσκα που ζούσες τόσο καιρό. Το αν θα κάτσεις να κλάψεις που έσκασε η φούσκα σου ή αν θα χαρείς που αν μη τι άλλο έχεις την ευκαιρία να δεις την πραγματικότητα και να πάρεις τις αποφάσεις σου είναι στο δικό σου χέρι. Τι σου λέω τώρα, ε; Ε, κλάψε…

Πηγή: Astrologos.gr