Ζώδια: Η καλή διάθεση και η αισιοδοξία κυριαρχούν!

Το τρίγωνο του Ήλιου από το Λέοντα με το Δία απ’ τον Τοξότη που σαν όψη κορυφώνεται σήμερα είναι κάτι παραπάνω από αρκετό για να κυριαρχεί η καλή διάθεση και ένα κλίμα αισιοδοξίας. Λεπτομέρειες για το πως μπορεί να επηρεάσει κάθε ζώδιο ξεχωριστά μπορείτε να διαβάσετε στις χθεσινές προβλέψεις. Επειδή όμως τέλεια μέρα για όλους δεν υπάρχει, θα πρέπει να προσέξουμε δυο πράγματα που μπορούν να λειτουργήσουν αντίθετα προς όλο αυτό το θετικό κύμα. Το πρώτο είναι η υπερβολή που δίνει η μίξη των ενεργειών των δύο αυτών πλανητών, που μπορεί να εντείνει τις απερίσκεπτες κινήσεις και γενικά τον παρορμητισμό μας. Και πριν πείτε «έλα μωρέ και τί έγινε;» να σας πω ότι όπως κάθε νόμισμα έχει δύο όψεις, έτσι και οι αστρολογικές όψεις έχουν πάντα «δύο όψεις». Αν π.χ. συμβεί ένα δυσάρεστο γεγονός σήμερα σε κοσμικό επίπεδο θα παρακαλούσαμε αυτή η όψη να μην υπήρχε, για να ήταν μικρότερες οι συνέπειες. Το δεύτερο που θα πρέπει να προσέξουμε είναι τη Σελήνη που θα είναι στο Σκορπιό και αν τα σκοτεινά της συναισθήματα μπλέξουν με το πάθος του Ήλιου/Δία θα δούμε… τέρατα!

 

1Κριός

Με τους Ήλιο και Δία να κορυφώνουν σήμερα το μεταξύ τους τρίγωνο μπορεί να βγεις Ολυμπιονίκης απ’ τη μια, απ’ την άλλη όμως μπορεί να βγεις και τελευταίος σε μια κούρσα που τρέχεις μόνος σου. Η Σελήνη στον 8ο ηλιακό σου οίκο σήμερα είναι αχόρταγη και μπορεί να λειτουργήσεις κάτω από τις διαταγές της πλεονεξίας σου. Ναι, στο τέλος της μέρας μπορεί να έχεις όλα όσα χρειάζεσαι, μπορεί όμως να χάσεις και πράγματα που σου είναι απαραίτητα

2Ταύρος

Η σημερινή μέρα μπορεί να είναι ορόσημο για ‘σένα, δεδομένου ότι ένα τρίγωνο Ήλιου/Δία στα ζώδια της φωτιάς μπορεί να σου δώσει την απαραίτητη ώθηση για να ξεκολλήσεις τα πόδια σου από ένα περιβάλλον στο οποίο παραμένεις επειδή το νιώθεις ασφαλές, όμως μπορεί να υπολογίζεις ότι αν πέσεις υπάρχουν άνθρωποι από κάτω με μαξιλαράκια. Αν στηριχτείς στις εγγυήσεις και στις υποσχέσεις που θα σου δώσουν άλλοι ή αντί να ακολουθήσεις πιστά το σχέδιο σου και τα «θέλω» σου υιοθετήσεις ξένες πυξίδες η ξέρα είναι μονόδρομος.

3Δίδυμος

Ο κίνδυνος που ελλοχεύει σήμερα να φερθείτε με ανευθυνότητα και να αδιαφορήσετε για τις συνηθισμένες καθημερινές υποχρεώσεις σας είναι ορατός σήμερα με τη Σελήνη να βρίσκεται στο Σκορπιό, την ίδια στιγμή που μέσω νέων γνωριμιών αρχίζεις να σκέφτεσαι ότι θα καταφέρεις να αναρριχηθείς σε καλύτερα επίπεδα ζωής και εργασίας. Για να μην αναφέρω το σενάριο που ξεμυαλίζεσαι ερωτικά και δεν μπορείς να βρεις τρόπο να προσγειωθείς στη μίζερη πραγματικότητα. Το θέμα είναι να μπει και φαΐ στο σπίτι…

4Καρκίνος

Με το τρίγωνο του Ήλιου με το Δία η ασφάλεια σου και ό,τι περιεχόμενο δίνεις σε αυτή είναι μια υπόθεση που φαίνεται να εξελίσσεται ευνοϊκά για εσένα σήμερα. Είτε μιλάμε για την οικονομική σου ασφάλεια για την οποία δείχνεις αποφασισμένος να κάνεις κινήσεις για να την πετύχεις, είτε για τη συναισθηματική, που ίσως πιστέψεις ότι βρήκες τον «νορμάλ» άνθρωπο που παρακαλούσες καιρό να βρεθεί στο δρόμο σου. Αμ δε… Πάνω στη δίψα σου να καλύψεις τις ανάγκες σου μπορεί να κάνεις τις πιο λάθος επιλογές. Γι’ αυτό πρώτα ξεδιψάμε και μετά επιλέγουμε.

5Λέων

Κι ενώ όλα μπορούν να πάνε κατ’ ευχήν, υπάρχει κάτι που μπορεί να χαλάσει την εξέλιξη των πραγμάτων… Αυτό ο παλιός, κακός σου εαυτός που σου έχει βγάλει το λάδι τους τελευταίους πολλούς μήνες και που πάνω που πήγε να βγει στη σύνταξη τον επαναφέρεις, γιατί φοβάσαι να κάνεις το βήμα μπρος και επιζητάς την παλιά, κακή σου καθημερινότητα. Κρίμα, μόνο αυτό θέλω να πω και να σωπάσω, σε μια μέρα που κάθε φορά που θα περνάει απ’ το μυαλό σου κάποιο πισωγύρισμα καλύτερα να βάζεις το κεφάλι σου κάτω από παγωμένο νερό.

 

6Παρθένος

Αν κάτι έχεις να φοβηθείς σήμερα που όλοι θέλουν το καλό σου και που χορεύουν όπως τους παίζεις είναι αυτή τη σκύλα που κρύβεις μέσα σου και που δε διστάζεις να τη λύσεις κάθε φορά που κάτι δεν είναι όπως το θες ή δε γίνεται όπως το θες. Δεν μπορεί να σου χαρίζουν γαϊδούρι και να το κοιτάς στα δόντια. Πες εκεί ένα ευχαριστώ να πάει στο καλό… Ούτως η άλλως γαϊδούρι με την οδοντοστοιχία του Κλούνεϊ δεν πρόκειται να βρεις. Άσε που κι αυτουνού ψεύτικα είναι…

7Ζυγός

Ζυγέ μου… Ζυγέ μου… Πρέπει να τα κόψω τα «μου» για να καταλάβεις ότι δεν ανήκεις σε κανέναν και δε σου ανήκει κανένας. Οι νέες γνωριμίες και όλες οι επαφές που θα σου δώσει το τρίγωνο του Ήλιου με το Δία έρχονται για να σου ανάψουν φωτάκια που θα σου υποδεικνύουν κατευθύνσεις που αν τις ακολουθήσεις μπορεί να βελτιώσεις κάποια πράγματα στη ζωή σου και να απλουστεύσεις κάποια άλλα. Δεν έρχονται για να κάνουν αυτοί τη δουλειά για ‘σένα. Στον εαυτό σου θα πρέπει να ποντάρεις, σε κανέναν άλλο.

8Σκορπιός

Νομίζω δε χρειάζεται να στο πω… Ο μεγαλύτερος κίνδυνος για σένα και σήμερα και γενικά είναι ο εαυτός σου. Αυτός έχει και το κεντρί, αυτός και το δηλητήριο. Αν τα όπλα σου θα τα χρησιμοποιήσεις δημιουργικά για να πετύχεις και να κερδίσεις λάφυρα τότε μιλάμε για μια περίοδο που αλλάζεις επίπεδο. Αν πάλι τα χρησιμοποιήσεις απλώς για να κάνεις επίδειξη δυνάμεων θα φας τα μούτρα σου και θα αλλάξεις επίπεδο, αλλά προς την αντίθετη κατεύθυνση.

9Τοξότης

Το πως θα διαχειριστείς τον πόνο και τις απογοητεύσεις του παρελθόντος είναι το κρίσιμο σημείο της σημερινής ημέρας για σένα. Αν τα αφήσεις να σε φοβίζουν και να σου κόβουν τη φόρα να πας μπροστά στους καινούργιους δρόμους που σου ανοίγονται θα βρεθείς σε ένα αδιέξοδο που θα κάνει τη ζωή να δείχνει εντελώς μάταιη. Όλα αυτά που σου προκαλούν ενδοιασμούς αποτελούν στην πραγματικότητα τη γνώση σου και την ωριμότητα σου και θα πρέπει να αγκαλιάσεις ότι μπροστά υπάρχουν και αποτυχίες και δυσκολίες και… ζωή.

10Αιγόκερως

Αυτό που μπορεί να αποδειχτεί παγίδα σήμερα για σένα είναι η βιασύνη σου και η ανησυχία σου να ξεκινήσεις κάτι καινούργιο πριν προλάβεις να ολοκληρώσεις αυτό που ήδη έχεις. Δε χρειάζεται να αποδείξεις τίποτα σε κανέναν. Χρειάζεται απλώς να εστιάσεις σε σένα και στα θέματα που έχουν προτεραιότητα για σένα στο παρόν. Προσπάθησε να κάνεις μια στάση για να εκτιμήσεις αυτά που έχεις πετύχει. Χωρίς αυτοεκτίμηση και σεβασμό στις προσπάθειες σου πως θα τα καταφέρεις στη συνέχεια;

11Υδροχόος

Σήμερα θα πρέπει να επιστρατεύσεις κάθε προοδευτικό κύτταρο του σώματος σου για να μην «κάψεις» τα καλά που σου φέρνει το τρίγωνο του Δία με τον Ήλιο, στο βωμό των κοινωνικών επιταγών. Μια ενδιαφέρουσα γνωριμία εσύ μπορεί να ονειρεύεσαι να εξελιχθεί σε σχέση ζωής. Όμως πρόσεξε το ρήμα… «εξελιχθεί». Άσ’ το να εξελιχθεί και να σου δείξει τι μπορεί να σου δώσει. Αν πας να του βάλεις ταμπέλες με διάφορα πρέπει και κανόνες το μόνο που θα καταφέρεις είναι να πάρεις μια σχέση… «απ’ τα καλάθια».

12Ιχθύες

Είναι σημαντικό να ανοίξεις τα μάτια σου κα να δεις τις καταστάσεις ρεαλιστικά, γιατί έχεις την τάση να θεωρητικολογείς και να χάνεις την ουσία. Έχεις να δώσεις μια μάχη που για να την κερδίσεις θα πρέπει να είσαι ευέλικτος. Και ευέλικτος δε σημαίνει να λες τα δικά σου χωρίς να υπολογίζεις ποιον έχεις απέναντι σου. Το αντίθετο μάλιστα, να τον υπολογίζεις και να μην τον αντιμετωπίζεις όντας κολλημένος σε πεποιθήσεις που δεν έχουν θέση στην προκειμένη περίπτωση.

Πηγή: Astrologos.gr