Ζώδια: Νοσταλγία, συναισθηματισμός και έμπνευση

Η μέρα αυτή κυλάει ήρεμα, ονειροπόλα και με τάσεις φυγής από την πεζή καθημερινότητα, με τη Σελήνη να εξακολουθεί να κινείται στους Ιχθείς.

Τις πρωινές ώρες, η κόντρα της με τον Ήλιο, δημιουργεί μια ασταθή και ευμετάβλητη διάθεση ως το μεσημέρι, αισθανόμενοι αναποφάσιστοι και καθόλου πρόθυμοι να ασχοληθούμε με οτιδήποτε χρειάζεται προσοχή και ευθύνη. Καλύτερα να αποφύγουμε σοβαρές εργασίες ή όσα και όσους εξαρτώνται από εμάς.

Νωρίς το απόγευμα η συνάντηση της Σελήνης με τον κυβερνήτη του ζωδίου Ποσειδώνα προκαλεί από αργά το μεσημέρι ως νωρίς το βράδυ μια βαθιά ανάγκη για ηρεμία και χαλάρωση. Όπου και αν είμαστε αναζητάμε ένα διάλειμμα με απαλή μουσική ενώ οι ώρες προσφέρονται για καλλιτεχνικές ενασχολήσεις.Ιδιαίτερα δημιουργικές και νοσταλγικές στιγμές, άκρως ρομαντικές και συναισθηματικές, με αυξημένη διαίσθηση.

Το βράδυ, η αρμονική όψη με τον Κρόνο, φέρνει την τέλεια αρμονία, καθώς ο ρομαντισμός ισορροπεί με ρεαλισμό και το όνειρο με την πραγματικότητα. Βλέπουμε ξεκάθαρα και προσεγγίζουμε τις επιθυμίες μας χωρίς πλάνη και ουτοπία.

Ποια ζώδια επηρεάζονται από τη σημερινή ημέρα;
Πρωταγωνιστές της μέρας Ιχθείς, Καρκίνοι και Σκορπιοί που βουτάνε σε βαθιά νερά, απολαμβάνοντας τις συναισθηματικές επιδράσεις.

Πάμε να δούμε αναλυτικά τις προβλέψεις για κάθε ζώδιο

 

1Κριός

Έχεις εμμονή με κάποιους ανθρώπους και ψάχνεις διακαώς να δημιουργείς εχθρούς που σε ζηλεύουν ή γενικότερα σου κάνουν τη ζωή δύσκολη. Κάνε μία προσπάθεια να σκεφτείς ότι δεν είναι οι άλλοι, αλλά κάποιες επιλογές σου που δεν σου επιτρέπουν να νιώσεις όσο ανέμελος θα ήθελες ή να μπορέσεις να εστιάσεις στο πραγματικό νόημα της ζωής. Άφησε στην άκρη συναισθηματισμούς και ανασφάλειες, δες τι πραγματικά θέλεις και μην περιμένεις δευτερόλεπτο.

2Ταύρος

Δεν είναι μόνο οι γνωστοί σου αλλά ενδεχομένως και κάποια φιλικά σου πρόσωπα που σήμερα φαίνεται είτε να σε απογοητεύουν με τη συμπεριφορά τους και να σου ξύνουν κάποιες πληγές, είτε να σου δημιουργούν υποψίες ότι δεν είναι αυτό που δείχνουν, αλλά βρίσκονται κοντά σου μόνο και μόνο επειδή μπορούν να επωφεληθούν από τη σχέση και όχι επειδή σε εκτιμούν πραγματικά. Ας είμαστε ρεαλιστές, από κάθε σχέση χρειαζόμαστε να πάρουμε και να δώσουμε. Δες αν σε κάποιες από τις σχέσεις σου αυτή η ισορροπία έχει χαθεί κάπου και κινήσου αναλόγως.

3Δίδυμος

Σαφώς και το να σε κοροϊδέψει κάποιος δεν είναι θεμιτό και σίγουρα κάτι δείχνει για τον ίδιο, όμως κι εσύ δεν είσαι άμοιρος ευθυνών και είναι σημαντικό να το θυμάσαι για να μην αφήσεις άλλη φορά κάποιον να σου πουλήσει εκδούλευση. Από την άλλη, αν οι στόχοι σου δεν είναι ρεαλιστικοί, αν ξεπερνούν τις δυνατότητές σου ή αν νομίζεις ότι κάνοντας παρέα με την Ωνάση θα γίνεις ξαφνικά πλούσιος (και υπάρχουν πολλά άλλα τέτοια παραδείγματα που για να εκφράσουν την πιο πλεονεκτική πλευρά σου), είναι λογικό κάποια στιγμή να σε προσγειώσουν τα γεγονότα, όχι οι άνθρωποι.

4Καρκίνος

Καρκίνε μου, η ζωή χρειάζεται και λίγο ρεαλισμό κάποιες φορές και κυρίως πρακτικότητα. Το να κάθεσαι στον καναπέ σου και να φαντάζεσαι ότι αναλαμβάνεις δράση για να υλοποιήσεις όσα σκέφτεσαι μέχρι το να σηκώσεις τα… οπίσθιά σου και να αρχίσεις να τα κάνεις πράξη έχει μεγάλη διαφορά. Και θα μου πεις βέβαια ότι μέχρι να σηκωθείς εσύ από τον καναπέ μπορεί να έχει αλλάξει και το όνειρό σου, γι’ αυτό άσε την υπερανάλυση, γιατί αυτή είναι που σε εμποδίζει να καταλάβεις τι πραγματικά θέλεις.

5Λέων

Όταν αποφεύγεις να μιλήσεις ανοιχτά και να ξεκαθαρίσεις τα πράγματα είτε επειδή δεν μπορείς να σηκώσεις τις αντιδράσεις των άλλων είτε επειδή φοβάσαι ότι θα τους πληγώσεις είτε για οποιοδήποτε άλλο λόγο, είναι επόμενο να αναδύονται διαρκώς προβλήματα και συναισθήματα όπως αδικία, απογοήτευση ή εκμετάλλευση που με τον έναν ή τον άλλο τρόπο σου κόβουν τη χαρά. Πες ξεκάθαρα τι σε ενοχλεί, αν όντως ενδιαφέρουν πραγματικά κάποιες σχέσεις και θες να τις προστατέψεις από τα νεύρα σου και τις εκρήξεις του θυμού σου.

 

6Παρθένος

Όπως έχεις μάθει εσύ ότι κάποια πράγματα είναι σωστό να γίνονται με τον “Α” τρόπο έτσι κι ο άλλος έχει μάθει ότι ο σωστός τρόπος είναι ο “Β”. Απάντηση μπορεί να μην υπάρχει στο ποιος έχει δίκιο και ποιος άδικο ή ποιανού ο τρόπος είναι πιο σωστός, αυτό που θα πρέπει εσύ να απαντήσεις είναι το κατά πόσο το “Β” σου πέφτει όντως τόσο μακριά ή αν το πρόβλημά σου είναι ότι ο άλλος δεν είναι κομμένος και ραμμένος ακριβώς στα μέτρα σου. Να σου θυμίσω πάντως ότι όταν θέλεις να κρύψεις κάποιες ατέλειες σου τα φοράς και λίγο πιο φαρδιά…

7Ζυγός

Κάποιες φορές είναι πρόβλημα των άλλων που δεν μπορούν να εκτιμήσουν κάποιες ιδέες που είναι πραγματικά έξυπνες και είναι η διαφορετικότητα τους ή η εκκεντρικότητα τους αυτή που μπορεί να τους δίνει αξία. Αλλά κάποιες άλλες φορές το πρόβλημα είναι η ίδια η ιδέα, γιατί δεν έχουμε λάβει υπόψη όλους τους παράγοντες που θα έπρεπε με αποτέλεσμα να είναι άτοπη και να μην μπορεί να εφαρμοστεί. Σήμερα το πιο πιθανό είναι να ισχύει το δεύτερο, επομένως πριν αρχίζεις να βρίζεις θεούς και δαίμονες που δεν σε καταλαβαίνουν προσπάθησε να δεις κατά πόσο το πρόβλημα βρίσκεται σε αυτό που λες ή στον τρόπο με τον οποίο το λες.

8Σκορπιός

Το ότι εσύ μπορεί να θέλεις κάποια πράγματα όπως τα θέλεις, δε σημαίνει ότι και ο άνθρωπος που είναι μαζί σου έχει τα ίδια ακριβώς θέλω. Ίσως λοιπόν σήμερα να πρέπει από τη μία να αποφύγεις να θεωρήσεις ότι τα πάντα είναι δεδομένα κι από την άλλη να αποφύγεις να κάνεις κάποιες εκπλήξεις που πιστεύεις ότι θα δώσουν χαρά και στους δυο σας, γιατί είναι πιθανό η αντίδραση της άλλης πλευράς να μην είναι η αναμενόμενη κι αυτό είναι κάτι που θα δυσαρεστήσει στο τέλος εσένα, κυρίως.

9Τοξότης

Ίσως υπολογίζεις χωρίς τον ξενοδόχο, γι’ αυτό προσπάθησε σήμερα να αποφύγεις τις παρορμητικές αποφάσεις και κάποιες πρωτοβουλίες που μπορεί να σου δημιουργήσουν πρόβλημα, κυρίως με τα μέλη της οικογένειάς σου. Προτίμησε να μοιραστείς μαζί τους τα θέλω σου και να ακούσεις και τις δικές τους απόψεις πριν κάνεις κινήσεις που αντί να πετύχουν τον αρχικό του σκοπό, να σας δώσουν χαρά, δημιουργήσουν προβλήματα που δεν υπολογίζεις.

10Αιγόκερως

Αν όντως θες να καταλήξεις κάπου και να δεις τα πράγματα να μπαίνουν σε μία ροή θα πρέπει έστω και για λίγο να σταματήσεις να ανοίγεις διαρκώς καινούργιες πόρτες. Αυτό σημαίνει πως και στα προσωπικά σου δε θα σε βοηθήσει να εστιάζεις στο τι σου λείπει από το σύντροφο σου και να το ψάχνεις φλερτάροντας δεξιά κι αριστερά, αλλά και στα επαγγελματικά σου καλύτερα να κλείνεις μια-μια τις εκκρεμότητες που ήδη υπάρχουν και μετά να ανοίγεις καινούργιες δουλειές…

11Υδροχόος

Είναι σημαντικό να στηρίζεσαι όσο μπορείς στα πόδια σου και να μην υπολογίζεις ότι οι επιλογές σου θα τυγχάνουν της υποστήριξης κανενός, αν όντως θες να υπηρετείς τα θέλω σου και να έχεις περισσότερες πιθανότητες να πετυχαίνεις τους σκοπούς σου. Από την άλλη όμως είναι μάταιο να κινείσαι σαν να ζεις μόνος σου, γιατί πρώτα απ’ όλα είναι σαν να πηγαίνεις κόντρα στην ανάγκη σου για υποστήριξη, αλληλεγγύη και ουσιαστική στήριξη ανάμεσα στους ανθρώπους, πράγμα που πρώτος εσύ προσφέρεις σε αυτούς που αγαπάς.

12Ιχθύες

Πώς να μην είσαι στα κάγκελα σήμερα, όταν κανείς δε δείχνει να υπολογίζει τι μπορεί να χρειάζεσαι και όλοι έχουν απλά απαιτήσεις από εσένα. Αλλά κι αυτοί έχουν απαιτήσεις, επειδή εσύ τους έχεις δώσει δικαιώματα και χώρο για να τα εκφράζουν. Αν πάνω από τα “θέλω” σου βάζεις τα “πρέπει” και το να μη δώσεις δικαίωμα σε κανέναν να σε θεωρήσει ανεπαρκή είναι επόμενο να τρέχεις σαν σκυλάκι από πίσω τους και απλά να κουνάς την ουρά σου σε κάθε πρόσταγμα.

Πηγή: Astrologos.gr