Ζώδια: Ο Πλούτωνας ξεκινάει σήμερα την ανάδρομη πορεία του στον Αιγόκερω

O Απρίλιος είναι ένας μήνα που δυο γίγαντες και ένας νάνος γυρίζουν ανάδρομοι στα ζώδια που κινούνται. Η αρχή έγινε με το Δία που όπως έχουμε πει είναι ανάδρομος στον Τοξότη. Στο τέλος του μήνα γυρίζει ανάδρομος και ο άλλος «μεγάλος» του πλανητικού μας συστήματος ο Κρόνος, αλλά πριν απ’ αυτό ο νάνος με δύναμη γίγαντα Πλούτωνας ξεκινάει σήμερα την ανάδρομη πορεία του στον Αιγόκερω, η οποία θα διαρκέσει μέχρι τις 3 Οκτωβρίου. Αυτοί που θα επηρεαστούν περισσότερο είναι οι γεννημένοι στις αρχές του 3ου δεκαημέρου των παρορμητικών ζωδίων (Κριοί, Καρκίνοι, Ζυγοί, Αιγόκεροι), αλλά και όσοι έχουν πλανήτες, ωροσκόπο ή μεσουράνημα ανάμεσα στις 20º-23º. Η επιρροή του για τους παραπάνω μπορεί να περιοριστούν σε πιο ψυχολογικό επίπεδο, όμως με γεγονότα αναμένεται να αγγίξει τους γεννημένους στο τέλος των ζωδίων του Διδύμου, Παρθένου, Τοξότη και Ιχθύων.

1Κριός (21/3 – 20/4)

Ο Πλούτωνας ξεκινάει σήμερα την ανάδρομη πορεία του στον Αιγόκερω που θα κρατήσει μέχρι και τις αρχές του Οκτώβρη για να ξαναδείς κάποιους ανθρώπους που έχουν μπει τελευταία στη ζωή σου και να αξιολογήσεις κατά πόσο έχουν λόγο ύπαρξης σε αυτήν αλλά και τι ρόλο θα μπορούσαν να παίξουν. Βέβαια, ο τομέας των φιλικών σου σχέσεων γενικότερα είναι αυτός που δοκιμάζεται και όπου μπορεί να υπάρξει μια ανανέωση, με ανθρώπους να μπαίνουν, αλλά και με φιλίες ζωής να περνάνε crash test.

2Ταύρος 21/4 – 20/5

Ο Πλούτωνας από σήμερα και μέχρι τις αρχές του Οκτώβρη θα κινείται ανάδρομος στον Αιγόκερω δίνοντας την ευκαιρία να επανεξετάσετε ή να αξιολογήσετε κάποιες αλλαγές που κάνατε στην πορεία σας από τις αρχές του έτους. Ακόμα κι αν επιλέξατε να δώσετε μια επιπλέον ευκαιρία σε μια κατάσταση για να σας αποδείξει ότι υπάρχει λόγος ώστε να προσπαθήσετε να τη διατηρήσετε στη ζωή σας το επόμενο διάστημα τα γεγονότα μπορεί να αποδειχτούν κρίσιμα, αν όχι αμείλικτα. Προσπαθήστε να τα δείτε αντικειμενικά, χωρίς εμμονές.

3Δίδυμος (21/5 – 21/6)

Η ανάδρομη πορεία του Πλούτωνα μπορεί να φέρει γεγονότα που απ’ τη μία έχουν οικονομική χροιά κι απ’ την άλλη βαθιά ψυχολογική. Ενδεχομένως να θελήσετε να επανεξετάσετε τους όρους μιας συνεργασίας ή να προκύψει κάποιο κληρονομικό ζήτημα. Από την άλλη θα έχετε την ευκαιρία να έρθετε σε επαφή με κάποιες ανησυχίες ή φόβους σας, να τα δείτε και να βρείτε την πηγή τους, ώστε να τα αντιμετωπίσετε ριζικά. Οι γεννημένοι τις τελευταίες μέρες, ίσως έχει έρθει η ώρα να κλείσουν κάποιο κεφάλαιο σε μια σημαντική σχέση.

4Καρκίνος (22/6 – 22/7)

Οι περισσότεροι Καρκίνοι μια 10ετία τώρα έχετε πάρει χαμπάρι τι εστί Πλούτωνας στον Αιγόκερω, αφού κάπου εκεί ανάμεσα σε αυτά τα χρόνια υπάρχει ένα σημείο που μετράτε τη ζωή σας σε προ Πλούτωνα και μετά Πλούτωνα εποχή, ειδικά όσον αφορά στις σχέσεις, το γάμο κλπ. Τώρα λοιπόν που γυρίζει ανάδρομος σχέσεις και συνεργασίες θα αποτελέσουν ένα πεδίο που θα κληθείτε να ξανασκεφτείτε τους χειρισμούς σας και να διορθώσετε τα κακώς κείμενα που μπορεί να έχουν προκύψει από την αρχή του έτους. Τίποτα δε θα είναι το ίδιο, αλλά καλύτερα…

5Λέων (23/7 – 23/8)

Με τον Πλούτωνα να γυρίζει ανάδρομος στον Αιγόκερω θα έχετε μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να κόψετε κάποιες κακές συνήθειες και να κάνετε ριζικές αλλαγές στην καθημερινότητα σας. Καλό βέβαια θα είναι να προσπαθήσετε να τις κάνετε σταδιακά και στοχευμένα, αποφεύγοντας όμως εμμονικές συμπεριφορές τύπου ξεκινάω γυμναστήριο και πηγαίνω 7 φορές τη βδομάδα ή κάνω δίαιτα και πίνω μόνο νερό. Προσοχή και στο κομμάτι της υγείας σας.

6Παρθένος (24/8 – 22/9)

Η αναδρομή του Πλούτωνα στον Αιγόκερω θα σας δώσει την ευκαιρία να ξανασκεφτείτε κάποιο δημιουργικό σχέδιο το οποίο μπορεί να έχετε ξεκινήσει, να το βάλετε στο μικροσκόπιο, να δείτε κενά, παραλείψεις κλπ και να κάνετε τις διορθωτικές κινήσεις που χρειάζεται. Από την άλλη όμως στο μικροσκόπιο μπορεί να βάλετε και μια σχέση, είτε ερωτική, είτε με τα παιδιά σας. Εκεί θα πρέπει να αποφύγετε να εκδηλώσετε τάσεις ελέγχου ή να δημιουργήσετε καταστάσεις που το πάθος θα μπλοκάρει κάθε λογική, γιατί τα αποτελέσματα δε θα σας αρέσουν και πολύ.

7Ζυγός (23/9 – 22/10)

Κάνε υπομονή, «τον έφαγες τον γάιδαρο»! Τί νομίζεις ότι έμεινε; Άλλα 4 χρονάκια περίπου με τον Πλούτωνα στον Αιγόκερω, που από το 2008 σου έχει αλλάξει τα φώτα και να ξέρεις ότι εγώ σε κατανοώ πλήρως. Τώρα που θα γυρίσει και πάλι ανάδρομος θα σε βάλει σε σκέψεις σχετικά με το κατά πόσο οι οικογενειακές σου αξίες, οι σχέσεις μέσα στο οικογενειακό σου περιβάλλον, αλλά και οι κανόνες που ακολουθείτε μέσα στο σπίτι είναι λειτουργικά ή νιώθεις ότι έχεις καταπιεστεί αρκετά για να κάνεις την επανάσταση σου.

8Σκορπιός (23/10 – 22/11)

Ο Πλούτωνας γυρίζει ανάδρομος στον Αιγόκερω και μέχρι τις αρχές του Οκτώβρη θα βρίσκεσαι σε μια φάση αναθεώρησης πολλών από αυτά που πιστεύεις, αλλά και του τρόπου σκέψης σου. Πώς έχει πάει η ζωή σου από το ξεκίνημα του έτους και μετά; Έχεις συνειδητοποιήσεις που είναι το νόημα; Έχεις πάρει το μάθημα σου; Αυτά και πολλά περισσότερα ερωτήματα θα έχει το διαγώνισμα που θα σου βάλει ο κυβερνήτης σου, ο οποίος απ’ την άλλη θα σου δώσει την ευκαιρία να ξαναδείς κάποιες συμφωνίες που μπορεί να αποδειχτούν επικερδής ή ζητήματα σπουδών που θα μπορούσαν να σου αλλάξουν το αύριο.

9Τοξότης (23/11 – 21/12)

Ο Θεός όχι του χρήματος, αλλά του πολύ χρήματος, ο Πλούτωνας θα κινείται ανάδρομος τους επόμενους μήνες στον Αιγόκερω και από τη μία θα σου δώσει την ευκαιρία να ασχοληθείς επισταμένως με κάποια οικονομικά ζητήματα, αλλά και τη δυνατότητα να βρεις τρόπους να αυξήσεις τις απολαβές και τα κεκτημένα σου. Από την άλλη όμως έρχεται να σε βάλεις σε σκέψεις σχετικά με τις αξίες σου. Πόσο οι υλικές υπερκαλύπτουν τις πνευματικές; Μήπως τρέχεις σαν σκυλάκι απλά για να βγάλεις λεφτά και θυσιάζεις κάποια άλλα πράγματα που δε θα μπορέσεις να τα αναπληρώσεις ούτε με όλα τα λεφτά του κόσμου;

10Αιγόκερως (22/12 – 19/1)

Ο Πλούτωνας από σήμερα θα κινείται ανάδρομος στο ζώδιο σου σηματοδοτώντας μια περίοδο εσωστρέφειας και έντονων εσωτερικών διεργασιών που θα σε κινητοποιήσουν για να κάνεις μεγάλες αλλαγές στη ζωή σου. Ναι, είναι πιθανό να κλείσει ένα σημαντικό κεφάλαιο, όμως η ζωή είναι στιγμές που κάθε μια είναι διαφορετική από την άλλη. Όπως καμία δεν είναι ίδια έτσι και τίποτα δε μένει για πάντα, παρόλο που πολύ θα μας βόλευε. Δείξε προσοχή σε τάσεις να ελέγξεις τους γύρω σου και γενικότερα να ασκήσεις έλεγχο πάνω τους. Τώρα ασχολείσαι με το τι θες εσύ, άσε τους άλλους.

11Υδροχόος (20/1 – 19/2)

Ο Πλούτωνας, ο Θεός του Κάτω Κόσμου, γυρνάει ανάδρομος στον πιο κρυφό τομέα του χάρτη σου. Ακούγεται ανησυχητικό όπως το γράφω, όμως στην πραγματικότητα το νόημα του είναι να στραφείς μέσα σου, στα πιο βαθιά και σκοτεινά σημεία σου και θα ανακαλύψεις ότι υπάρχει μια ανεξάντλητη, εσωτερική πηγή δύναμης. Μπορεί το επόμενο διάστημα να δοκιμαστεί η πίστη σου στα «θέλω» σου, όμως θα είναι για να τα αξιολογήσεις και να υλοποιήσεις όσα θέλεις πραγματικά.

12Ιχθείς (20/2 – 20/3)

Ο Πλούτωνας ξεκινάει σήμερα την ανάδρομη πορεία του στον Αιγόκερω που θα κρατήσει μέχρι και τις αρχές του Οκτώβρη για να ξαναδείς κάποιους ανθρώπους που έχουν μπει τελευταία στη ζωή σου και να αξιολογήσεις κατά πόσο έχουν λόγο ύπαρξης σε αυτήν αλλά και τι ρόλο θα μπορούσαν να παίξουν. Βέβαια, ο τομέας των φιλικών σου σχέσεων γενικότερα είναι αυτός που δοκιμάζεται και όπου μπορεί να υπάρξει μια ανανέωση, με ανθρώπους να μπαίνουν, αλλά και με φιλίες ζωής να περνάνε crash test.

Πηγή: Astrologos.gr