Ζώδια: Η σημερινή ημέρα ξεκινάει αλλά και συνεχίζει μέσα σε ένα άκρως συναισθηματικό κλίμα

Η σημερινή ημέρα ξεκινάει αλλά και συνεχίζει μέσα σε ένα άκρως συναισθηματικό κλίμα. Η κατάληξη που θα έχουν οι πράξεις μας, θα εξαρτηθεί από το πόσο καλά θα καταφέρουμε να διαχειριστούμε την έντονη ανάγκη μας για προσφορά, υπηρεσία, τρυφερότητα, και αποδοχή, από τους άλλους.

Αυτοί οι άλλοι όμως δεν είναι τυχαίοι “άλλοι” , είναι οι σημαντικοί άνθρωποι της ζωής μας, οι οποίοι με ένα νεύμα τους, ένα χαμόγελο, μια συγκαταβατική έκφραση ή μια άρνηση, έχουν την δυνατότητα να μας δημιουργήσουν ή να μας γκρεμίσουν όχι μόνο την ημέρα, αλλά ολόκληρη τη ζωή .

Κι ενώ τα συναισθήματα θα ρέουν άφθονα, εμείς θα κοιτάμε κρυφά πίσω από την πόρτα, να δούμε αν έφτασαν στον προορισμό τους και αν έγιναν αποδεκτά, ενώ η αγωνία της ανταπόκρισης και ανταπόδοσης θα γίνεται όσο περνά η ώρα ολοένα και μεγαλύτερη.
Η ημέρα σήμερα στην πραγματικότητα ζητάει συναισθήματα συμπόνιας και αποδοχής όχι όμως να τα ζητήσουμε, αλλά να τα δείξουμε στους πιο αδύναμους. Την θέση “δύναμης” ή “αδυναμίας” που θα πάρουμε, εμείς θα την διαλέξουμε.

1Κριός (21/3 – 20/4)

Το παρελθόν ζωντανεύει στη φαντασία σας. Θέλετε να πείτε τόσα πολλά, αλλά δεν είναι εκεί να σας ακούσουν αυτοί στους οποίους θέλετε να μιλήσετε. Θέλετε να ζητήσετε εξηγήσεις, θέλετε να ζητήσετε συγνώμη, αλλά όλα αυτά τα φαντάζεστε κάπου μόνοι, γιατί η ανασφάλεια της απόρριψης είναι μεγάλη κι εσείς δεν την αντέχετε. Ίσως αν πάτε στον καθρέφτη, να αντικρύσετε μπροστά σας όλα αυτά τα άτομα με τα οποία θέλετε να μιλήσετε, να τους εξηγήσετε και να λάβετε την αποδοχή τους. Πραγματικά εκεί βρίσκονται όλοι, στον εαυτό που έχετε αδικήσει. Σήμερα το αντιλαμβάνεστε δυνατά, γι αυτό μην του γυρίσετε πάλι την πλάτη.

2Ταύρος 21/4 – 20/5

Οι ευαισθησίες σας σήμερα, θα μπορούσαν να σας κάνουν πολύ δημιουργικούς. Η σιωπή θα σας βοηθήσει να εστιαστείτε καλύτερα στα θέματα που έχετε να σκεφτείτε, ενώ δεν πρέπει να ενημερώσετε τους γύρω σας για τα σχέδια σας, πριν τα ολοκληρώσετε σαν σκέψη στο μυαλό σας. επιπλέον θα παρατηρήσετε πως όσο κι αν απογοητεύεστε, πάντα υπάρχει μια λύση ακόμα κι αν δεν φαντάζει ιδανική, παραμένει πάντα μια εναλλακτική που μπορεί να σας ξεμπλοκάρει. Το πρόβλημα είναι αν θα έχετε το κουράγιο να την επιλέξετε, γιατί δεν συμπαθείτε τις μεγάλες αλλαγές χωρίς εγγυήσεις επιτυχίας.

3Δίδυμος (21/5 – 21/6)

Από τη μία έχετε πολλές δυνατότητες σήμερα να εισπράξετε χρήματα από την εργασία σας, από την άλλη όμως έχετε πολλούς ανοιχτούς λογαριασμούς, τους οποίους καλείστε να κλείσετε. Αυτή η κατάσταση, του να ξοδεύονται τα χρήματα πριν μπουν στην τσέπη σας, δεν σας στεναχωρεί μόνο, αλλά ενίοτε σας εξοργίζει και όχι αδικαιολόγητα. Σήμερα καλείστε να βρείτε μια εναλλακτική λύση, ώστε να έχετε καλύτερη απόδοση εισερχόμενων – εξερχόμενων χρημάτων. Ίσως θα ήταν καλό να εξετάσετε λεπτομερώς μια περίπτωση διακανονισμού. Μην περιμένετε να γίνουν όλα από μόνα τους, χρησιμοποιήστε την ευστροφία σας και η λύση θα βρεθεί.

4Καρκίνος (22/6 – 22/7)

Αν δεν είχατε τον τρόπο να ξεφύγετε από τις πιέσεις που έχουν δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια στη ζωής σας, θα ήταν πολύ δύσκολα για εσάς τα πράγματα. Η σημερινή ημέρα είναι περισσότερο υπενθυμηστική για εσάς. Σας θυμίζει πως θα πρέπει να αναλαμβάνετε μόνο όσα μπορείτε να ολοκληρώσετε, πως χρειάζεται να εκτονώνετε τις πιέσεις που νιώθετε και πως δεν δικαιούστε να συμπεριφέρεστε σαν άβουλα παιδιά, αν είστε ενήλικες. Αφουγκραστείτε προσεκτικά τα σημερινά δρώμενα, η εσωτερική ψυχολογική δουλειά που έχετε ξεκινήσει βρίσκεται σε εξέλιξη, βοηθήστε την να πάει λίγο παρακάτω.

5Λέων (23/7 – 23/8)

Η ανάγκη να στραφείτε προς τον εαυτό σας, την οικογένεια σας, το σπίτι σας ή την προσωπική σας εργασία, είναι μεγάλη σήμερα. Δεν φαίνετε να έχετε ούτε τον χρόνο, αλλά ούτε και τη διάθεση να ασχοληθείτε με το τι κάνουν οι γύρω σας, ακόμα και οι ανταγωνιστές σας. Έχετε εσωτερική επιθυμία να δείτε μόνο πως μπορείτε εσείς να είστε πιο ήρεμοι, πιο δημιουργικοί, πως θα ομορφύνετε τον χώρο σας και πως θα προσφέρεται στην οικογένεια σας την ασφάλεια που χρειάζεται. Η ενασχόληση σας με τα παιδιά σας, αποκτά ιδιαίτερη σημασία, αφού θέλετε είτε να διορθώσετε είτε να βάλετε στη θέση τους καταστάσεις που κάποια στιγμή ξέφυγαν.

6Παρθένος (24/8 – 22/9)

Η ημέρα ξεκινάει με αρκετή δράση, έχετε στο μυαλό σας πολλά πράγματα τα οποία πρέπει να τακτοποιήσετε. Παράλληλα όμως μια εσωτερική βαρεμάρα, σας αποσπά εύκολα την προσοχή από τις δραστηριότητες που έχετε προγραμματίσει να ολοκληρώσετε. Σήμερα σας είναι εξαιρετικά εύκολο να χαθείτε στην ονειροπόληση και να αφήσετε όλες τις υποχρεώσεις που τρέχουν, στο έλεος τους, ενώ στην ουσία δεν υπάρχει και κανείς για να σας θυμίσει αυτά που πρέπει να κάνετε. Καλό θα ήταν να κρατήσετε ισορροπίες αν επιλέξετε την χαλάρωση, γιατί οι υποχρεώσεις δεν θα εξαφανιστούν, θα είναι εκεί και θα σας περιμένουν.

7Ζυγός (23/9 – 22/10)

Αν δεν κατανοήσετε πως εσείς αφήνετε τις ευκαιρίες να φεύγουν από μπροστά σας, χωρίς να τις αρπάζετε με πάθος, τότε θα συνεχίσετε να έχετε προβλήματα, οικονομικής ή συναισθηματικής ανασφάλειας, τα οποία κανένας δεν θα μπορεί να σας τα λύσει. Σήμερα θα έχετε μια μεγάλη ευκαιρία να προωθήσετε την εργασία σας και μάλιστα όχι μόνο να την κάνετε γνωστή σε πιο ευρύ κύκλο, αλλά να της δώσετε και την αξία που της αναλογεί. Για να γίνουν σωστά όμως τα πράγματα, εσείς θα πρέπει ήδη να έχετε κάνει και μια εσωτερική δουλειά με τον εαυτό σας και να έχετε ξεφύγει από τάσεις ευθιξίας, ζηλοτυπίας και νευρικών διαταραχών.

8Σκορπιός (23/10 – 22/11)

Δεν αρκείστε σε επιφανειακά θέματα, σας αρέσει να βλέπετε το βάθος και να το αντιλαμβάνεστε με όλη σας την ύπαρξη. Σήμερα καλείστε να μπείτε πραγματικά σε βαθιά νερά, με έντονα συναισθήματα, τα οποία ενώ εσάς δε σας φοβίζουν καθόλου, φοβίζουν τους άλλους. Πρέπει να είστε προσεκτικοί γιατί ίσως να μην μπορέσουν να σας ακολουθήσουν άνθρωποι που θα θέλατε να είστε μαζί, αλλά επιπλέον υπάρχει ο κίνδυνος να μπείτε σε μια κατάσταση πάθους, από την οποία δεν θα θέλετε να βγείτε ακόμα κι αν δεν σας προσφέρει κάτι πρακτικά χρήσιμο. Παρόλα αυτά σήμερα μπορείτε να είστε εξαιρετικά δημιουργικοί και να απολαύσετε τις ικανότητές σας.

9Τοξότης (23/11 – 21/12)

Βρίσκεστε σε έντονο προβληματισμό σχετικά με το τι θα πρέπει να κάνετε για την συνέχιση ή διακοπή μια συνήθειας που έχετε, μιας σχέσης που δεν προχωράει σωστά, ή μιας δουλειάς που δεν σας αποδίδει αυτά που χρειάζεστε. Πριν πάρετε τις αποφάσεις σας, θα πρέπει να αποδεχτείτε πως έχετε επιλέξει να βρίσκεστε σε μια θέση που σας βολεύει, για να μην αποδέχεστε την δική σας ευθύνη και να ρίχνετε το φταίξιμο πιο εύκολα στους άλλους. Σήμερα, εάν δεν μπείτε στην κατάσταση της αυτοκριτικής, ώστε να βρείτε και διέξοδο, απλά θα νιώθετε πως οι άλλοι σας πονάνε με την συμπεριφορά τους.

10Αιγόκερως (22/12 – 19/1)

Δεν φαίνεται να έχετε διάθεση σήμερα να ασχοληθείτε με κανένα άτομο που δεν παίρνει σοβαρά, τόσο τις αποφάσεις σας, όσο και εσάς τους ίδιους. Πιστεύετε πως έχετε κάνει ότι καλύτερο μπορούσατε και πλέον δεν μπορείτε να αφήνετε καταστάσεις που έχουν φθαρεί, ή ανθρώπους που σας χαλάνε τη διάθεση να υπάρχουν ή να μπαινοβγαίνουν στη ζωή σας. Είστε κοφτοί και απόλυτοι, γεγονός που μάλλον τελικά ισχυροποιεί τη θέση σας. Είναι όμως πολύ πιθανό, να βρουν το αδύναμο σημείο σας και να σας τουμπάρουν, γιατί δεν επιθυμείτε στην ουσία να μείνετε μόνοι, επιθυμείτε απλά να ακουστείτε και να εισπράξετε σεβασμό στο πρόσωπό σας.

11Υδροχόος (20/1 – 19/2)

Η έμπνευση σας να δημιουργήσετε μια νέα οικονομική πηγή ή γενικά μια εισροή χρήματος, σήμερα μπορεί να σας συνεπάρει τόσο πολύ που να μη σας αφήνει να σκεφτείτε τις καθημερινές σας δραστηριότητες. Η αλήθεια είναι πως δεν έχετε όρεξη σήμερα να ασχοληθείτε με τίποτα πρακτικό, αλλά αντιθέτως θα θέλατε να εξαφανιστείτε σ έναν φανταστικό κόσμο, μέσα στον οποίο θα μπορούσατε να κάνετε ότι θέλετε μαγικά! Το μόνο που μπορεί να σας χαλάσει το όνειρο, είναι ο εφιάλτης πως υπάρχουν άνθρωποι που δεν σας εκτιμούν και δεν σας αγαπούν όπως νομίζατε μέχρι χθες. Ξεπεράστε το όσο κι αν σας ενοχλεί, για να ζήσετε το όνειρο.

12Ιχθείς (20/2 – 20/3)

Η επιμονή σας να ονειρεύεστε δεν είναι καθόλου κακή επιλογή ιδίως σήμερα. Έχετε διάθεση να ονειρευτείτε έναν διαφορετικό κόσμο, τόσο για εσάς, όσο και για τους άλλους. Αν θα μπορούσατε να αλλάξετε κάτι σήμερα θα ήταν να βάψετε γαλάζια τη θάλασσα και μπλε τον ουρανό, να δώσετε πνοή ζωής αλλά και να γυρίσετε πίσω ανθρώπους που έχουν φύγει από κοντά σας. Επειδή όμως δεν μπορείτε να κάνετε τίποτα από όλα αυτά, αν είστε καλλιτέχνες μπορείτε να τα εκφράσετε με τον τρόπο σας. Αν όμως δεν έχετε τρόπο να εκφραστείτε, απλά στείλτε την αγάπη σας σε ουρανό , γη και θάλασσα και ανοίξτε την καρδιά σας να πάρει πίσω απάντηση.

Πηγή: Astrologos.gr