Ζώδια: Η σύνοδος Άρη-Ουρανού στο πύρινο ζώδιο του Κριού

Ένα από τα πιο κομβικά σημεία του μήνα είναι η σημερινή μέρα με τη σύνοδο Άρη-Ουρανού στο πύρινο ζώδιο του Κριού. Αρχικά μιλάμε για δύο εξωστρεφείς από τη φύση τους πλανήτες και δη φιλελεύθερους. Κανείς από τους δύο δεν αγαπά τη σταθερότητα. Ο ένας συμβολίζει τη δράση (ο Άρης) και ο άλλος την ανατροπή (ο Ουρανός). Έτσι μιλάμε για μια όψη υπό την επιρροή της οποίας δρούμε ανατρεπτικά, εκκεντρικά, πολλές φορές προκλητικά. Εστιάζουμε στο να κάνουμε την αλλαγή με κάθε τρόπο και κάθε κόστος. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να λειτουργήσουμε παρορμητικά και νευρικά, χωρίς να υπολογίσουμε εμπόδια ή συνέπειες. Από την άλλη μπορεί η ανατροπή να έρθει μόνη της, εκεί που δεν την περιμέναμε. Έτσι είναι πολύ πιθανό να δούμε σχέδια να ματαιώνονται, εκπλήξεις ευχάριστες ή δυσάρεστες, μικροδιαφορές να καταλήγουν σε διαμάχες με επικές διαστάσεις και βέβαια τρακαρίσματα, ατυχήματα, ηλεκτροπληξίες κ.α.

1Κριός

Σήμερα μπορεί να φτάσεις στο σημείο να παρακαλάς να εμφανιστεί μπροστά σου ένα τζίνι και να μεταμορφώσει σε αρκούδα που έχει πέσει σε χειμερία νάρκη. Αυτή φαντάζει σαν η πιο ρεαλιστική λύση προκειμένου να προστατευτείς από τα νεύρα σου τα οποία είναι τεντωμένα είτε επειδή έτσι ξύπνησες, είτε επειδή και να θέλεις να αγιάσεις σήμερα δε σε αφήνουν ούτε οι άλλοι ούτε οι συνθήκες. Πρόσεξε μόνο με ποιους θα τα βάλεις, γιατί η πτώση μπορεί να είναι ηχηρή.

2Ταύρος

Αυτή η σύνοδος Άρη-Ουρανού μπορεί να επαναφέρει στη ζωή σου ανθρώπους και καταστάσεις του παρελθόντος που μπορεί να είχες πιστέψει ότι είχες κλείσει τους λογαριασμούς σου μαζί τους, αλλά…δεν! Αυτό μπορεί εν πρώτοις να φαντάζει πρόβλημα και όντως χρειάζεται να είσαι επιφυλακτικός, χωρίς να δεσμευτείς και χωρίς να δώσεις υποσχέσεις για το οτιδήποτε, όμως καλά θα κάνεις να δεις τι έχουν να σου πουν χωρίς φόβο.

3Δίδυμος

Αυτή η σύνοδος Άρη-Ουρανού στον Κριό μπορεί να σε αγγίξει με δύο τρόπους. Ο πρώτος έχει να κάνει με τον φιλικό σου περίγυρο ή τις ομάδες στις οποίες εντάσσεσαι, όπου ενδεχομένως να «φάτε τα μουστάκια σας» από ‘κει που δεν το περιμένεις. Από την άλλη όμως έρχεται να πυροδοτήσει την ανάγκη σου να ρισκάρεις και να κυνηγήσεις τα όνειρα σου. Ίσως όχι ακριβώς αυτά που ονειρευόσουν, αλλά νέους δρόμους που δεν τους είχες σκεφτεί, αλλά θέλεις τόσο πολύ να ακολουθήσεις!

4Καρκίνος

Κάθε συνάντηση πλανητών στον Κριό για ‘σένα σηματοδοτεί κάτι σημαντικό για την κοινωνική σου ταυτότητα και κυρίως όσο αυτή σχετίζεται με την καριέρα σου. Αυτή λοιπόν η σύνοδος Άρη-Ουρανού μπορεί να σου «χαρίσει» μια ανατροπή στην καριέρα σου που δεν την υπολόγιζες, κυρίως επειδή δεν τόλμαγες να πάρεις το ρίσκο να την κάνεις κι όχι επειδή δε σου χρειάζεται. Από την άλλη μπορεί να σου δημιουργήσει προβλήματα με άτομα εξουσίας ή με άτομα μεγαλύτερης ηλικίας στον οικογενειακό σου περίγυρο.

5Λέων

Η σύνοδος Άρη-Ουρανού στον Κριό έρχεται να σου δώσει την ευκαιρία να βρεις νέους τρόπους να εξελιχθείς και για την ακρίβεια να ανελιχθείς. Έρχεται να σου ανοίξει το δρόμο που θα δώσει νόημα στα ζόρια και τις δυσκολίες του παρελθόντος. Θα σε βοηθήσει να καταλάβεις ότι αυτές ακριβώς είναι το βασικό σου εφόδιο για τη συνέχεια και ο λόγος που θα μπορείς να εκτιμήσεις διαφορετικά τα νέα δεδομένα της ζωής σου. Από την άλλη μη χάσεις την ευκαιρία για ένα ταξίδι, έστω κι αν δεν ήταν στα άμεσα σχέδια σου.

6Παρθένος

Η σύνοδος Άρη-Ουρανού στον Κριό έρχεται να δημιουργήσει αναπάντεχες εξελίξεις σε οικονομικά ζητήματα που σχετίζονται με χρήματα τρίτων, είτε μιλάμε για τα χρήματα του συντρόφου σου, είτε κάποιο κληρονομικό θέμα ή ακόμα και τις συναλλαγές σου με τις τράπεζες. Από την άλλη μπορεί να ψάξεις (και να βρεις!) πάτημα να ξεσπάσεις τα απωθημένα σου, τη ζήλεια σου και να εκδηλώσεις ανταγωνιστικές και χειριστικές συμπεριφορές.

7Ζυγός

Εκεί που φοβήθηκες να κάνεις εσύ την αλλαγή έρχονται Άρης και Ουρανός να στη φέρουν με το ζόρι. Τι διατήρησες με νύχια και με δόντια τα τελευταία χρόνια; Μια σχέση που το μόνο που σου προσέφερε ήταν η ασφάλεια της συνύπαρξης με κάποιον; Μια συνεργασία που δε σου προσέφερε πεδίο να νιώσεις δημιουργικός και να εξελιχθείς, αλλά κάλυπτε απλώς την ανάγκη σου για επιβίωση; Ή αλλάζουν ριζικά τα δεδομένα ή πέφτει τσεκούρι, έχεις δεν έχεις προετοιμαστεί.

8Σκορπιός

Η σύνοδος Άρη-Ουρανού στον Σκορπιό έρχεται όχι απλά να δημιουργήσει εντάσεις στον εργασιακό σου χώρο, αλλά και να σε κάνει να χάσεις τον έλεγχο απέναντι σε κάποιους συναδέλφους στους οποίους ξεσπάς ενδεχομένως και άδικα. Από την άλλη το θετικό σενάριο με αυτή την όψη είναι οι όποιες ανακατατάξεις προκύψουν στη δουλειά λειτουργήσουν θετικά και να βγεις ωφελημένος. Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να είσαι προσεκτικός όσον αφορά θέματα υγείας.

9Τοξότης

Η σύνοδος Άρη και Ουρανού στον Κριό μπορεί να σημαίνει για σένα την απόκτηση ενός απογόνου. Επομένως, αν δεν είναι μέσα στα σενάρια της ζωής σου που θα επιθυμούσες σε αυτή τη φάση και δεδομένου ότι δεν είναι ήδη αργά, καλό θα ήταν να λάβεις τα μέτρα σου. Όμως αυτή η ενέργεια της όψης κάπου θα πρέπει να εκφραστεί και η εναλλακτική σου σε αυτή την περίπτωση είναι να δημιουργήσεις. Είτε μιλάμε για τέχνη, είτε μιλάμε για έρωτα η περίοδος είναι δημιουργική.

10Αιγόκερως


Η σύνοδος του Άρη με τον Ουρανό στον Κριό συμβαίνει στον τομέα εκείνο του ωροσκοπίου σου που σχετίζεται με το σπίτι και την οικογένεια σου. Αυτό σημαίνει ότι οι αλλαγές και οι ανατροπές που μπορεί να συμβούν κατά τη διάρκεια της επιρροής της μπορεί να φέρουν αλλαγές σε άτομα του περιβάλλοντος σου με άμεση επίδραση και σε σένα τον ίδιο. Από την άλλη μπορεί να θελήσεις να πραγματοποιήσεις μια μετακόμιση ή να προκύψουν θέματα με τις ηλεκτρικές συσκευές του σπιτιού.

11Υδροχόος

Η σύνοδος Άρη-Ουρανού στον Κριό μπορεί να τεστάρει τα νεύρα σου και να σε κάνει λιγότερο υπομονετικό στις επαφές σου με τους άλλους, ενώ μπορεί να δημιουργήσει εντάσεις και ρήξεις στις σχέσεις σου με τα αδέρφια σου ή κάποιους γείτονες. Από την άλλη μπορεί να προκύψουν και προβλήματα στις μετακινήσεις σου και αυτό πέρα από βλάβη στο μεταφορικό σου μέσω θα μπορούσε να μεταφραστεί και σε ατύχημα, γι’ αυτό καλό θα ήταν να είσαι προσεκτικός.

12Ιχθύες

Αυτό που θα πρέπει να διαφυλάξεις σαν κόρη οφθαλμού όσο θα διαρκέσει η επιρροή της όψης Άρη-Ουρανού στον Κριό είναι η σωματική σου ακεραιότητα. Τα νεύρα και η απροσεξία σου μπορεί να σε οδηγήσει σε ατυχήματα, γι’ αυτό καλό ήταν να προσπαθείς να παραμένεις ψύχραιμος. Από την άλλη η ίδια όψη μπορεί να σημαίνει και ξαφνικές αλλαγές σε οικονομικά ζητήματα ή μια ανατροπή στην εξέλιξη μιας επένδυσης που έχεις πραγματοποιήσει.

Πηγή: Astrologos.gr