Ζώδια: ‘Eνα τριήμερο όπου στον ουρανό γίνονται σημαντικές συναντήσεις

Και μπαίνουμε σε ένα τριήμερο όπου στον ουρανό γίνονται σημαντικές συναντήσεις, αρχής γενομένης από σήμερα όπου το μεσημέρι κορυφώνεται η σύνοδος Ήλιου-Πλούτωνα στον Αιγόκερω. Η συγκεκριμένη όψη παρόλο που μπορεί να δώσει βίαιες συμπεριφορές και έντονα συναισθήματα, πράγμα που σημαίνει ότι μιλάμε για φανερές, απτές καταστάσεις. Έχει πολύ υπόγεια κίνητρα, υποσυνείδητη τάση για έλεγχο και εξουσία και αντιστρέφει κατά κάποιο τρόπο την έκφραση ότι η άμυνα είναι η καλύτερη επίθεση. Εδώ λοιπόν μπορεί να επιτεθούμε για να προστατευθούμε, λειτουργούμε με πείσμα και εγωισμό, παθιαζόμαστε με τις απόψεις μας, ταυτιζόμαστε με τα συναισθήματα μας και γινόμαστε υποχείρια των ενστίκτων μας. Μιλάμε για τη μίξη των ενεργειών του πιο φωτεινού ουράνιου σώματος, του Ήλιου, με το πιο σκοτεινό, τον Πλούτωνα. Μια όψη ικανή να φέρει την αναγέννηση ή την αυτοκαταστροφή.

1Κριός

Το τριήμερο αυτό έρχεται να λειτουργήσει αναμορφωτικά όσον αφορά την κοινωνική σου εικόνα και την επαγγελματική σου σταδιοδρομία, αφού μπορεί να εκραγείς και να βγάλεις τα απωθημένα σου αδιακρίτως. Σίγουρα θα έχεις άμεσα την ευκαιρία να προωθήσεις τα σχέδια σου, όμως καλύτερα να περιμένεις λίγες μέρες αφού δεν είσαι σε θέση να αντιληφθείς το ακριβές μέγεθος των δυσκολιών που υπάρχουν, ενώ δεν έχεις και ξεκάθαρη εικόνα για το ποιοι είναι δίπλα σου και ποιοι απέναντι.

2Ταύρος

Όσο κι αν πιστεύεις ότι μπορείς να τα καταφέρεις μόνος σου στα νέα εγχειρήματα τα οποία σχεδιάζεις, τίποτα δε θα είναι εύκολο αν λειτουργήσεις εγωιστικά και δε φροντίσεις να δημιουργήσεις ένα φιλικό έδαφος στο οποίο θα μπορέσεις να τα υλοποιήσεις. Αυτό το τριήμερο λοιπόν καλά θα κάνεις να αφήσεις στην άκρη τα πείσματα και να μην ποντάρεις στην καλή διάθεση των άλλων, γιατί τίποτα δεν είναι δεδομένο. Να θυμάσαι επίσης ότι η πυξίδα είναι χρήσιμη μόνο αν ξέρεις που θες να πας, αλλιώς και να την έχεις είναι ένα εργαλείο…διακοσμητικό.

3Δίδυμος

Αυτό με το οποίο θα κληθείς να αναμετρηθείς το τριήμερο που ακολουθεί είναι οι φόβοι σου και τα απωθημένα σου όσον αφορά τη σεξουαλική σου ζωή, αλλά και η καταπίεση που έχεις υποστεί από τα δεσμά μιας σχέσης ή μιας συνεργασίας που νιώθεις ότι δεν λειτουργεί επί ίσοις όροις. Προσπάθησε να λειτουργήσεις ψύχραιμα και να διαχωρίσεις την αντιμετώπιση της παρούσας κατάστασης από τις όποιες φιλοδοξίες μπορείς να έχεις, γιατί ενδέχεται να στηρίξεις την απελευθέρωση σου σε λάθος άτομα και σε στόχους που όμως δεν είναι εφικτοί.

4Καρκίνος

Σαν να μη σου έφτανε ο Κρόνος, η έκλειψη και όλα τ’ άλλα, έρχεται και η σύνοδος Ήλιου-Πλούτωνα στον πολύπαθο τομέα των σημαντικών σχέσεων της ζωής σου για να δυναμιτίσει περαιτέρω τα πράγματα. Οι εμμονές σου και ο εγωισμός σου δεν είναι καλοί σύμβουλοι στην παρούσα φάση, γι’ αυτό καλά θα κάνεις να προσπαθήσεις να λειτουργήσεις πιο διπλωματικά. Όσο κι αν νιώθεις ότι μέσα από τις όποιες αναταραχές μπορείς να δημιουργήσεις ένα καλύτερο αύριο, καλύτερα να κερδίσεις χρόνο να τις σχεδιάσεις πιο μεθοδικά.

5Λέων

Αυτή η σύνοδος του Ήλιου με τον Πλούτωνα έρχεται να δημιουργήσει εκρήξεις στο εργασιακό σου περιβάλλον, όπου φαίνεται ότι προσπαθείς να επιβληθείς με το έτσι θέλω. Αν νιώθεις ότι χρειάζεται να βάλεις κάποια όρια ή να δημιουργήσεις καινούργια δεδομένα προσπάθησε να το κάνεις δημιουργικά και όχι με τρόπο που μπορεί να προσβάλλει και τις ισορροπίες στον εργασιακό σου χώρο, αλλά και την υγεία σου. Επίσης, αυτές οι μέρες δεν ευνοούν κανενός είδους ρίσκο, ακόμα κι αν πιστεύεις ότι θα πρέπει να εμπιστευτείς τη διαίσθηση σου.

6Παρθένος

Η σύνοδος Ήλιου-Πλούτωνα σηματοδοτεί μια κατάσταση ανεξέλεγκτου πάθους στα ερωτικά σου και δημιουργεί την τάση για παιχνίδια εξουσίας, που εύκολα μπορούν να μετατραπούν σε παιχνίδι με τη φωτιά. Τα θες όλα ή τίποτα, όμως πόσο σίγουρος είσαι ότι μπορείς να αντέξεις το τίποτα; Ταυτόχρονα αυτές τις μέρες αδυνατείς να μετρήσεις σωστά το «αντίπαλο δέος» και σε συνδυασμό με την υπερβολική σου αυτοπεποίθηση μπορεί να αποτελέσουν την αχίλλειο πτέρνα σου.

7Ζυγός

Η οικογενειακή ζωή και γενικότερα οι ισορροπίες στο σπίτι κρέμονται από μια κλωστή αφού αυτή η σύνοδος Ήλιου-Πλούτωνα έρχεται να φέρει στο φως θαμμένα συναισθήματα, λόγια που δεν έχουν ειπωθεί και γενικότερα να δώσει γεγονότα που μπορούν να λειτουργήσουν σαν ωρολογιακή βόμβα. Θα σε βοηθήσει το να μην αντιδράσεις παρορμητικά, άμεσα και εγωιστικά, αλλά να κρατήσεις αποστάσεις από τις εξελίξεις και να πάρεις το χρόνο σου. Θα ακούσεις πολλά, μόνο που δε σημαίνει ότι όλα ισχύουν.

8Σκορπιός

Η σύνοδος του κυβερνήτη σου Πλούτωνα με τον Ήλιος θα μπορούσε να αποδειχτεί αναμορφωτική για τη ζωή σου και την εξέλιξη σου. Νέοι άνθρωποι που μπαίνουν στη ζωή σου θα μπορούσαν να θέσουν σε λειτουργία τη διαίσθηση σου, βοηθώντας σε να καταλάβεις προς τα που πρέπει να πας και πως θα προσηλωθείς στο στόχο σου. Ωστόσο, αυτές τις μέρες είναι πολύ πιθανό να δοκιμαστούν τα νεύρα σου. Καλό θα είναι να έχεις κατά νου ότι δεν είσαι παντοδύναμος, όπως και ότι δεν έχεις πιει το μαγικό φίλτρο που σε προστατεύει απ’ την κοροϊδία των ανθρώπων. Αυτό, γιατί μπορεί να φας τα μούτρα σου…

9Τοξότης

Μια σύνοδος Ήλιου-Πλούτωνα στον τομέα των οικονομικών σου μπορεί να επιφυλάσσει για σένα λίγο από…πλούτο και σε συνδυασμό με το ότι εκτός των άλλων εντείνει και τη διαίσθηση σου τότε ίσως να μην ήταν και τόσο κακή ιδέα να δοκιμάσεις την τύχη σου. Κι επειδή και ξέρω τι είστε, και έχουμε και το τετράγωνο Δία-Ποσειδώνα, κοιτάξτε μη φτάσετε στο σημείο να παίξετε μέχρι και το σπίτι σας, γιατί η υπεραισιοδοξία σας είναι αυτή που μπορεί να σας στείλει στα… παγκάκια αυτές τις μέρες.

10Αιγόκερως


«Μου βάζετε δύσκολα, γιατί σκέφτομαι πόσα περάσατε», έτσι για να πειράξω λίγο το στίχο του γνωστού άσματος, αλλά κι επειδή αυτή η σύνοδος Ήλιου-Πλούτωνα έρχεται σαν κερασάκι στην τούρτα, σε μία περίοδο που την τούρτα τη λες και πικρή. Τί να σας πω; Απλά συγκρατηθείτε. Με το να ξεσπάσετε το θυμό σας, να κάνετε την έκρηξη σας, να βγάλετε τα απωθημένα σας το πιο πιθανό είναι μετά να βρείτε καμένη γη, παρά λύση. Για τη λύση στραφείτε προς τα μέσα και κάντε την αυτοκριτική σας, αλλιώς σε κάποια πράγματα το τέλος θα είναι οριστικό.

11Υδροχόος

Η σύνοδος Ήλιου-Πλούτωνα σε φέρνει αντιμέτωπο με θέματα υγείας και μπορεί να πλήξει την ψυχολογία σου. Γι’ αυτό καλό θα ήταν να ρίξεις λίγο τους ρυθμούς σου. Η εργασιοθεραπεία δεν είναι η λύση απέναντι σε χρόνια προβλήματα και απωθημένα που κουβαλάς από το παρελθόν. Αυτή τη φορά μην ακολουθήσεις την πάγια τακτική σου να στραφείς στον κοινωνικό σου περίγυρο προκειμένου να πάρεις δύναμη. Χρειάζεται να βρεις δραστικούς τρόπους που θα σε βοηθήσουν να ξεπεράσεις τις ανασφάλειες σου και να επανακτήσεις την αυτοεκτίμηση σου.

12Ιχθύες

Αυτή η σύνοδος Ήλιου-Πλούτωνα για σένα σημαίνει ανατροπές στα σχέδια και τις βλέψεις σου, ενώ ταυτόχρονα σε καλεί να παίξεις ομαδικά, αν δε θες το σύστημα να σε αποβάλλει. Οι προσωπικές σου φιλοδοξίες είναι σεβαστές, όσο δεν απειλούν τη συνοχή της ομάδας, όσο η ανταγωνιστικότητα σου δεν προσβάλλει τους κανόνες του συνόλου. Επίσης, μην προσπαθήσεις να επιβληθείς από θέσης, γιατί αυτές τις μέρες θα σε βοηθήσει γενικότερα το να διατηρήσεις ένα πιο χαμηλό προφίλ.

Πηγή: Astrologos.gr