Καιρός: Δροσερό και με αυξημένες νεφώσεις αναμένεται να είναι το Σαββατοκύριακο

Φύγαμε από την περίοδο που μας επηρέαζε ένα έντονο κύμα ζέστης και θέση παίρνει ενα δροσερό σχετικά διάστημα με πιο καλές θερμοκρασίες. Τις επόμενες ημέρες δεν θα μας επηρεάζουν θερμές αέριες μάζες και έτσι η θερμοκρασία είναι σε πτώση. Όπως μάς αναφέρει ο Τάσος Ιεροδιακόνου “Από θέμα βροχών δεν μπορώ να πω οτι φαίνεται κάτι αξιόλογο με το ρίσκο να είναι χαμηλό. Αν παρατηρήσω κάτι θα ενημερωθείτε σύντομα για το θέμα βροχής”.

Οι καιρικές συνθήκες που θα επικρατούν το Σάββατο και την Κυριακή είναι ηλιοφάνεια ενώ κατά τις αυγινές ώρες θα παρατηρούνται χαμηλές νεφώσεις προς παραθαλάσσιες περιοχές. Μεσημέρι με απόγευμα τοπικά αυξημένες νεφώσεις σε ορεινά και προς εσωτερικό.

Ελάχιστες θερμοκρασίες Σάββατο και Κυριακή δηλαδή προς αυγινές ώρες 20-21 βαθμούς στο εσωτερικό και 21-22 στα παράλια. Στα ορεινά 14-16 βαθμούς.

Μέγιστες το Σάββατο 35-37 βαθμούς στο εσωτερικό και 31-33 βαθμούς στα παράλια. Στα ορεινά 23-27 βαθμούς. Λευκωσία 37 βαθμούς, Πάφος-Αγία Νάπα-Πρωταράς 31, Λεμεσός 32 και Λάρνακα 33 βαθμούς.

Την Κυριακή πέφτει λίγο η θερμοκρασία σε κάποιες περιοχές. Στους 34-36 βαθμούς στο εσωτερικό και 29-33 σε παράλιες περιοχές. Στα ορεινά 22-27 βαθμούς.
Υγρασία μεσημεριανές ώρες 30-40% στο εσωτερικό και 55-75% σε παράλιες περιοχές. Θα έχουμε υγρασία τις επόμενες ημέρες που θα αυξάνει κάπως την δυσφορία.

Άνεμοι Σάββατο 1 έως 3 μποφόρ ενώ μεσημέρι προς απόγευμα και έως 4 μποφόρ στις περισσότερες παράλιες περιοχές αλλά και τοπικά στο εσωτερικό. Στα νότια και έως 5 μποφόρ ΒΔ-ΝΔ η κατεύθυνση των ανέμων.

Κυριακή ΒΔ-ΝΔ εντάσεως 2-4 μποφόρ ενώ στα παράλια επαρχίας Λεμεσού-Λάρνακας-Αμμοχώστου και βορειοδυτικά και έως 5 μποφόρ. Θα έχουμε κατά περιόδους ενισχυμένους ανέμους τις επόμενες 2 ημέρες.
Για οποιαδήποτε αλλαγή στο καιρικό σκηνικό η καιρική μου σελίδα θα ενημερώνετε συνεχώς.

Μέχρι και το Σάββατο 20 Ιουλίου δεν φαίνεται να έρχεται στην Κύπρο κάποιο έντονο κύμα ζέστης. Λογικά θα κινηθούμε σε φυσιολογικές τιμές θερμοκρασίας με καιρικές συνθήκες ηλιοφάνεια και παροδικές τοπικές νεφώσεις.