Καιρός: Παραμένει θερμός για την εποχή

Χωρίς κάποια καιρική αλλαγή μέχρι και την Τρίτη 12 Νοεμβρίου γι’ αυτό και θα συνεχιστεί το καλοκαιρινό σκηνικό. Με υψηλές θερμοκρασίες για την εποχή και την απουσία διαταραχών δεν αναμένεται να έχουμε βροχές στην περιοχή μας.

Οι βροχές και γενικά τα συστήματα κακοκαιρίας εντοπίζονται σε περιοχές της δυτικής και κεντρικής Ευρώπης και Μεσογείου όπως σας έχουμε αναφέρει σε προηγούμενα δελτία καιρού. Τα συστήματα κακοκαιρίας φτάνουν μέχρι και την Ελλάδα και από εκεί φεύγουν βορειοανατολικά, ως εκ τούτου δεν μπορούν να πλησιάσουν την περιοχή μας.

Σάββατο και Κυριακή 9-10 Νοεμβρίου

Ηλιοφάνεια με τοπικές παροδικές νεφώσεις στη μέση και ανώτερη ατμόσφαιρα πιο αυξημένες σε ορεινά με αραιή σκόνη στην ατμόσφαιρα. Νεφώσεις που θα προέρχονται από τα νότια και ανατολικά της Κύπρου. Πολύ μικρό ενδεχόμενο για ψιχάλες ή λίγη βροχή τοπικά, στις ορεινές περιοχές.

Ελάχιστες θερμοκρασίες, τις αυγινές ώρες, πέφτουν στους 14 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 16-18 βαθμούς στα παράλια και τους 6-9 βαθμούς στα ορεινά (6 βαθμοί στο Τρόοδος). Μέγιστες θερμοκρασίες από 27 έως 29 βαθμούς στο εσωτερικό και τα παράλια. Στα ορεινά από 18 έως 23 βαθμούς. Την Κυριακή μια πολύ μικρή τοπική πτώση, δεν αναμένεται κάποια αξιόλογη μεταβολή.

Τις βραδινές ώρες, η θερμοκρασία, πέφτει στους 15 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 17 βαθμούς στα παράλια και τους 10 βαθμούς στα ορεινά. Ο καιρός κατά τις βραδινές ώρες θα είναι αίθριος.

Άνεμοι Βορειοανατολικοί ενώ από Πάφο μέχρι Λεμεσό μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα γυρίσουν σε Νοτιοδυτικούς. Ένταση ανέμων 1 έως 3 μποφόρ και παροδικά έως 4 μποφόρ στα παραθαλάσσια.

Δευτέρα και Τρίτη 11-12 Νοεμβρίου
Παραμένει θερμός ο καιρός με μικρή άνοδο της θερμοκρασίας τη Δευτέρα, με τη μέγιστη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 28 έως 30 βαθμούς σε εσωτερικό και παράλια. Στα ορεινά από 19 έως 24 βαθμούς.

Την Τρίτη πέφτει πολύ λίγο η θερμοκρασία στο εσωτερικό, την επαρχία Λάρνακας και Αμμοχώστου. Καιρικές συνθήκες με ηλιοφάνεια και παροδικά τοπικά περάσματα νεφώσεων στη μέση και ανώτερη ατμόσφαιρα, με περιόδους σκόνης.

Άνεμοι Βορειοανατολικοί-Νοτιοανατολικοί εντάσεως 1 έως 3 μποφόρ ενώ στα παράλια επαρχίας Αμμοχώστου-Λάρνακας-Λεμεσού παροδικά και έως 4 μποφόρ και στη θάλασσα και έως 5 μποφόρ.

Υπάρχει μια ασυμφωνία στα προγνωστικά μοντέλα για τις 14-15 Νοεμβρίου στο θέμα των βροχών που κάποια δίνουν βροχές και άλλα όχι. Ας περιμένουμε 2-3 ημέρες να ξεκαθαρίσει το τοπίο ώστε να δώσουμε για ακόμα μια φορά έγκυρη πρόγνωση καιρού.

Πιθανή αλλαγή με οργανωμένες διαταραχές μπορεί να παρατηρηθούν στο τρίτο δεκαήμερο Νοεμβρίου.

 

Αναλυτικό δελτίο καιρού καθημερινά από τον ερασιτέχνη μετεωρολόγο Τάσο Ιεροδιακόνου και τη σελίδα Weather Forcast Ierodiakonou στο PrimeTime