Κουτί για χαρτομάντηλα… Όπως το θέλετε!

Οι εποχιακές αλλεργίες της Άνοιξης πλησιάζουν και τα χαρτομάντηλα θα σας είναι απαραίτητα, τόσο όσο και κατά τη διάρκεια του Χειμώνα.

Υλικά


* 2 πλάκες φελλού 30cm x 30cm x 2.5cm
* Κόλλα E6000
* Κοπίδι για χειροτεχνίες
* Χάρακα
* Μαρκαδόρο
* Μπογιά (προαιρετικά)
* Κολλητική ταινία για βάψιμο (προαιρετικά)

1Step 1


Χρησιμοποιήστε το κοπίδι για να κόψετε τις πέντε πλευρές του κουτιού. Θα χρειαστείτε συνολικά πέντε κομμάτια: δύο μεγέθους 10.16cm x 22.86cm, δύο μεγέθους 10.16cm x 12.7cm και ένα 22.86cm x 9.525cm, το οποίο θα είναι το καπάκι του κουτιού. Με τη βοήθεια του χάρακα και του μαρκαδόρου σχεδιάστε τα κομμάτια
πριν ακόμα τα κόψετε.

 

2Step 2


Έπειτα δημιουργήστε μια τρύπα στο καπάκι του κουτιού, μεγέθους 2.54cm x 12.7cm.

 

 

 

 

3Step 3


Εάν θα χρησιμοποιήσετε μπογιά, τότε εφαρμόστε την κολλητική ταινία διαγώνια της πλάκας και περάστε τη μπογιά με τη βοήθεια του πινέλου. Στη συνέχεια αφήστε το να στεγνώσει για 15 λεπτά.

 

 

4Step 4


Δώστε σχήμα στο κουτί! Κολλήστε με την κόλλα όλες τις πλευρές μεταξύ τους. Μην βάλετε αρκετή ποσότητα κόλλας ώστε να μην φαίνεται το υλικό στις ενώσεις. Κρατήστε κάθε μία από τις πλευρές που θα κολλήσετε μέχρι να βεβαιωθείτε ότι μπορεί να σταθεί από μόνη της.

 

5Step 5

Αφήστε το κουτί να στεγνώσει αρκετά καλά, πριν το χρησιμοποιήσετε!

 

 

 

Top Tip!
Μπορείτε να αλλάξετε το μέγεθος του κουτιού. Πριν σχεδιάσετε και κόψετε της πλάκες φελλού, καλό θα ήταν να μετρήσετε το πακέτο με τα χαρτομάντηλα που χρησιμοποιείτε συνήθως.