Κόστα Ρίκα: Ένα θρεπτικό γεύμα από έντομα!

Διάφορα είδη εντόμων, μεγαλωμένα στην φάρμα του αποτελούν το δείπνο του βιολόγου από την Κόστα Ρίκα, Φεντερίκο Πανιάγουα και της οικογένειάς του, ενώ ο ίδιος συγκρίνει την γεύση τους με εκείνη των τσιπς!

Ο επικεφαλής του Μουσείου Εντόμων της Κόστα Ρίκα αποφάσισε πριν από τρία χρόνια να αντικαταστήσει την ζωική πρωτεΐνη στην διατροφή του με γρύλους, μυρμήγκια κατσαρίδες, σκαθάρια και άλλα έντομα και θέλει να ενθαρρύνει και άλλους να κάνουν το ίδιο.

Ο Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας του ΟΗΕ έχει αναγνωρίσει περισσότερα από 1900 βρώσιμα είδη εντόμων.

Στην Ασία και την Αφρική, τα μικρά πλάσματα θεωρούνται λιχουδιές γεμάτες βιταμίνες, μεταλικά στοιχεία και ενέργεια!

Η σύζυγος του Πανιάγουα, Γαβριέλα Σότι, ετοίμασε το γεύμα τους, ρίχνοντας τα μεγάλωμένα στην φάρμα έντομα σε ένα τηγάνι με καυτό λάδι και προσθέτοντας αλάτι.

Στην συνέχεια τα σερβίρει στην κόρη της η οποία με τα χέρια αρπάζει ένα από την πιατέλα και τον άνδρα της, ο οποίος προτείνει να συνοδεύονται από λεμόνι!

Πηγή