5 Λόγοι που τα κορίτσια λατρεύουν τους μπαμπάδες τους!

Card photo created by freepik - www.freepik.com

Ο μπαμπάς είναι ο πρώτος άντρας στη ζωή κάθε κοριτσιού, κι αυτό δεν μπορεί παρά να σημαίνει ότι θα αγαπηθούν παράφορα, θα παρεξηγηθούν εκατομμύρια φορές και πως η σχέση τους θα τη «σημαδέψει» με χίλιους τρόπους. Παρά τις όποιες συγκρούσεις, αυτή η σχέση είναι αδιαμφισβήτητα καθοριστική στην εξέλιξη κάθε γυναίκας. Και υπάρχουν πολλοί λόγοι που την κάνουν ξεχωριστή!

Θεωρούν τα κορίτσια τους μοναδικά και ξεχωριστά πλάσματα
Τους μπαμπάδες μας τους αγαπάμε όσο λίγους ανθρώπους κι αυτό ίσως συμβαίνει στη βάση… των συναισθηματικών ανταλλαγών που διέπουν την ανθρώπινη φύση. Μ’ αγαπάς πολύ, σ’ αγαπάω κι εγώ. Ακόμα και οι πιο «βαρείς» άντρες -αυτοί που λένε λίγα λόγια, που περιμένουν το τραπέζι να στρωθεί απ’ την καλή τους, που σπάνια εκφράζονται με συναισθηματισμούς και σχεδόν ποτέ δεν τους βλέπεις να γίνονται τρυφεροί- μπροστά στην κόρη τους μεταμορφώνονται. Νιαουρίζουν «σ’ αγαπώ» και δίνουν μικρά φιλιά, λιώνουν από αγάπη και, καμιά φορά τους ξεφεύγει κανένα μικρό δακρυάκι. Ε, πώς να μην τον αγαπάς;

Στα μάτια τους τα κορίτσια τους είναι οι Μις Κόσμος
Και για τις μαμάδες ισχύει το ίδιο: στα μάτια τους είσαι το ομορφότερο πλάσμα που περπάτησε σε τούτον τον κόσμο, το εξυπνότερο, το πιο χαρισματικό, το πιο χαριτωμένο, το καλύτερο των καλύτερων. Με τους μπαμπάδες και τις κόρες όμως το πράγμα «ανεβαίνει επίπεδο». Δεν είναι η μαμά σου που μοιράζεστε ρούχα και συμβουλές αισθητικής που σου λέει ότι το καινούριο σου φουστάνι σού πάει. Είναι ένας άντρας -μεγάλος, ώριμος, τρυφερός- που σε κοιτάζει και μπορείς στα μάτια του να διακρίνεις ότι βλέπει τη Μονρόε, την Παναγία και την Σοφία Λόρεν μαζί. O μπαμπάς μας νομίζει ότι είμαστε ένα εύθραυστο μπιμπελό εκατομμυρίων και είναι αξιολάτρευτο.

Φροντίζουν με τον πιο γλυκό και αδέξιο τρόπο
Δεν μπορούμε να αποφασίσουμε αν είναι περισσότερο αστείο ή γλυκό να βλέπεις έναν μπαμπά να προσπαθεί να συνδυάσει φουστανάκι με καλσόν επιτυχώς ή να ακούει οδηγίες για το ποιες ακριβώς σερβιέτες να αγοράσει από το super market ή να προσπαθεί με αγωνία και αδεξιότητα να πετύχει την κοτσίδα που του ζήτησε η κόρη του. Οι μπαμπάδες μας δεν ήξεραν τι διαφορά έχει η σερβιέτα από το σερβιετάκι, δεν είχαν ιδέα τι είναι η «τιάρα» και δεν μπορούσαν να ξεχωρίσουν τη Σταχτοπούτα απ’ την Πεντάμορφη, μέχρι που μας γνώρισαν. Και η αμήχανη, γλυκιά φροντίδα τους είναι αναμφίβολα το πιο χαριτωμένο στοιχείο της σχέση μας.

Γιατί είναι τρομακτικά ίδιοι με τους άντρες που επιλέγουν οι κόρες τους
Τόμοι, διατριβές, μελέτες και χιλιάδες επιστημονικά άρθρα έχουν γραφτεί για τη σχέση πατέρα-κόρης και το πόσο αυτή καθορίζει τη σεξουαλικότητα των γυναικών και τις μετέπειτα ερωτικές επιλογές της. Αλλά και ούτε σταγόνα μελάνι να μην είχε χυθεί γύρω από το ζήτημα, η πραγματικότητα το υπογραμμίζει διαολεμένα συχνά: τα κορίτσια έχουμε ερωτευτεί τουλάχιστον μία φορά στη ζωή μας έναν σωσία (σωσία από… μέσα και απ’ έξω) του μπαμπά μας!

Γιατί με έναν μπαμπά χεις πολλές περιπέτειες
Μας πήραν στους ώμους τους για να παρακολουθήσουμε την πρώτη μας συναυλία, δεν δίστασαν ούτε στιγμή να γελοιοποιηθούν προκειμένου να σκάσουμε ένα χαμόγελο, μας επέτρεψαν να βγούμε μαζί τους, να φάμε τρεις τόνους παγωτό και ένωσαν δυο καρέκλες για να κοιμηθούμε στην ταβέρνα, όταν νυστάξαμε. Παρόλο τον αθεράπευτο φόβο τους μήπως κάτι κακό μας συμβεί, μαζί τους ζήσαμε μερικές από τις πιο αστείες, αξιομνημόνευτες, περιπετειώδεις στιγμές των παιδικών μας χρόνων.

Πηγή