Μακαρόνια με καπνιστό σολομό από τη chef του εστιατορίου Malindi

H chef στο Malindi, του Ομίλου εστιατορίων Uptown Square, Marlena Antonik ετοιμασε για εμάς Μακαρόνια με καπνιστό σολομό και κρεμώδη σάλτσα σπαραγγιών. Φτιάξτε την… Είναι εξαιρετική!

Υλικά για σάλτσα με λευκό κρασί
• 3γρ. Ζωμός κοτόπουλο
• 3γρ. Ζωμός λαχανικών
• 160γρ. Λευκό κρασί μαγειρικής
• 1 Φύλλο δάφνης
• 3γρ. Μαύρο πιπέρι
• 200γρ. Γάλα
• 1L Φρέσκα κρέμα
• Μοσχοκάρυδο

Τελειώστε την σάλτσα, καθαρίστε 150γρ. σπαράγγια, βράστε τα, αναμίξτε τα και ανακατέψτε τα με 2,5 λίτρα από την σάλτσα με λευκό κρασί.

Υλικά για το Σολομό
• 1κ.σ. Ελαιόλαδο
• 8 Ντοματίνια
• 30γρ. Σπανάκι
• 80γρ. Σολομό
• Αλάτι & πιπέρι
• 1 Πρέζα τσίλι νιφάδες

Εκτέλεση
• Σοτάρετε τα ντοματίνια σε ελαιόλαδο, προσθέστε το σπανάκι και τις νιφάδες τσίλι, ακολούθως προσθέστε τη σάλτσα, τα μαγειρεμένα ζυμαρικά, αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο. Ανακατέψτε καλά και προσθέστε τον σολομό. Ανακατέψτε καλά και κατεβάστε το από την φωτιά.
• Διακοσμήστε το πιάτο με λίγα σπαράγγια.

Σπαράγγια: Όταν αγοράζετε σπαράγγια ψάξτε για ένα ματσάκι που να είναι σταθερό στην αφή με σφιχτά, κλειστά μπουμπούκια στην κορυφή για να έχουν έντονη γεύση. Χάνουν αρκετά γρήγορα τη γεύση τους γι’ αυτό πρέπει να καταναλώνονται όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Τα σπαράγγια χρειάζονται ένα καλό, γρήγορο πλύσιμο και κόψιμο των άκρων. Οι σκληρές άκρες θα σε καθοδηγήσουν στο πόσο πρέπει να τις κόψεις. Αν τα σπαράγγια είναι αρκετά ινώδη, αφαίρεσε το πάνω στρώμα με το εργαλείο που χρησιμοποιείς για να ξεφλουδίσεις τα φρούτα και τα λαχανικά.