Το οικολογικό ξύλινο laptop από το Περού με διάρκεια ζωής 15 χρόνων

To WAWALAPTOP είναι ένας οικολογικός φορητός υπολογιστής που φτιάχτηκε στο Περού από ανακυκλωμένο συμπιεσμένο ξύλο. Έχει χαμηλό κόστος και στοχεύει στη βελτίωση της πρόσβασης στην τεχνολογία σπουδαστών που βρίσκονται σε πιο απομακρυσμένες περιοχές της χώρας.

Μία οικογένεια από το Περού ανέπτυξε έναν φορητό υπολογιστή, κατασκευασμένο από ανακυκλωμένο, συμπιεσμένο ξύλο το οποίο μπορεί να τροφοδοτηθεί με ηλιακό φορτιστή.

Το πρωτοποριακό αυτό laptop έχει χαμηλό κόστος, με τιμή 215 ευρώ, είναι ανθεκτικό και στοχεύει στη βελτίωση της πρόσβασης στην τεχνολογία των λιγότερο ευνοημένων κατοίκων του Περού και στην ενίσχυση των εκπαιδευτικών ευκαιριών των σπουδαστών σε πιο απομακρυσμένες περιοχές της χώρας.

Η Αλεχάντρα Καράσκο, διευθύνουσα σύμβουλος της WAWALAPTOP, παρουσίασε το προϊόν της εταιρείας της στη Λίμα και εξηγεί τη σκέψη για τη δημιουργία του.

«Η πραγματικότητα είναι ότι πολλοί άνθρωποι στο Περού δεν αποτελούν μέρος αυτού του κόσμου της παγκοσμιοποίησης και δεν είναι στην πραγματικότητα συνδεδεμένοι με τον κόσμο. Δεν έχουν πρόσβαση στην τεχνολογία, ακόμη και σε έναν απλό υπολογιστή, γι’ αυτό και αποφασίσαμε να χρησιμοποιήσουμε την τεχνολογία για να δημιουργήσουμε νέα εκπαιδευτικά εργαλεία», επισημαίνει.

Με αυτόν τον απλό ξύλινο φορητό υπολογιστή, η εταιρεία θέλει να συμβάλει στην κυκλική οικονομία. Η αλλαγή χαλασμένων εξαρτημάτων είναι πολύ εύκολη, ενώ το πλαίσιο του laptop έχει σχεδιαστεί με διάρκεια ζωής 10 έως 15 χρόνια.

 

Πηγή