Ο “Μουντιαλικός εφιάλτης” του Μέσι

 

Το Μουντιάλ στην Ρωσία, εξελίσσεται με τον χειρότερο δυνατό τρόπο για τον Λίο Μέσι. Ο ποδοσφαιριστής που θεωρείται από πολλούς ως ο καλύτερος που αγωνίστηκε ποτέ σε ποδοσφαιρικό γήπεδο, έχει καταντήσει “ανέκδοτο”, ανάμεσα στους φίλους του αθλήματος.

Η ισοπαλία με την Ισλανδία και το χαμένο πέναλτι τον άγχωσαν ακόμα περισσότερο. Η συντριβή από την Κροατία, τον διέλυσε ψυχολογικά.

Ευτυχώς για τον ίδιο και την Εθνική Αργεντινής, η Νιγηρία κέρδισε την Ισλανδία και άφησε αρκετές ελπίδες πρόκρισης στην ομάδα του Μέσι. Το ζητούμενο είναι αν ο ίδιος και οι συμποδοσφαιριστές του θα μπορέσουν να αντιδράσουν, αφού τα δείγματα γραφής της  Αργεντινής στα γήπεδα της Ρωσίας, είναι απογοητευτικά.

Δυστυχώς για τον Μέσι, δεν μπορεί από μόνος του να κερδίσει το Μουντιάλ. Και κανείς άλλος συμπαίκτης του, δεν φαίνεται ικανός να τον βοηθήσει.

Αν ο χαμένος τελικός του Μουντιάλ το 2014 απέναντι στην Γερμανία, και οι δύο χαμένοι τελικοί απέναντι στην Χιλή στο Copa America το 2015 και 2016, θεωρήθηκαν αποτυχίες για τον Μέσι, ο αποκλεισμός στο Μουντιάλ της Ρωσίας στην φάση των ομίλων θα θεωρηθεί καταστροφή. Ο Μέσι έχει άλλα 90 λεπτά να αλλάξει την ποδοσφαιρική του μοίρα, την στιγμή που ο χρόνος του στην ποδοσφαιρική κλεψύδρα, δείχνει να έχει αδειάσει!