Την Πέμπτη θα επικρατήσουν θερμοκρασίες πιο πάνω για την εποχή επίπεδα. Έρχεται, όμως,μικρή πτώση της θερμοκρασίας!

Οι Θερμές αέριες μάζες είναι στην περιοχή της Κύπρου και παραμένουν μέχρι και Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου αλλά από Παρασκευή θα είναι σε φάση εξασθενήσης με την θερμοκρασία σε μικρή πτώση.

Μια πτώση θερμοκρασίας έστω και μικρή θα συνεχιστεί το Σάββατο και Κυριακή όχι όμως σε όλες τις πόλεις. Λόγω βορειοανατολικού ρεύματος αέρα Σάββατο και Κυριακή που θα λειτουργεί ώς καταβάτης από την οροσειρά του Τρόοδους προς περιοχές επαρχίας Πάφου και Λεμεσού δεν αναμένεται ιδιάτερη πτώση της θερμοκρασίας.
Καλύτερη πτώση σε εσωτερικό και ορεινά.

Ο Αζορικός αντικυκλώνας κινείται ανατολικά προς κεντρική Ευρώπη λόγω χαμηλού βαρομετρικού που βρίσκεται δυτικά-βορειοδυτικά του. Καθώς κινείται ανατολικά αφήνει δροσερές αέριες μάζες να έρθουν προς την περιοχή μας αλλά τον κύριο όγκο τον εκτοπίζει πιο ανατολικά για αυτό και θα πέσει αισθητά η θερμοκρασία στην περιοχή μας. Σας έχει παρουσιαστεί σχετική ανάλυση στο χθεσινό δελτίο καιρού.

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου

Ηλιοφάνεια με λίγες τοπικές νεφώσεις προς ορεινές περιοχές με την θερμοκρασίασε μικρή άνοδο. Ελάχιστες θερμοκρασίες στους 20 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 21 βαθμούς στα παράλια και 12-14 βαθμούς στα ορεινά.

Μέγιστες θερμοκρασίες στους 34-37 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 30-33 βαθμούς στα παράλια. Στα ορεινά 24-29 βαθμούς. Θερμοκρασίες πάνω της κανονικής για την εποχή.

Υγρασία στο 25-30% εσωτερικό, στο 50-60% παράλια και 30-50% στα ορεινά. Μια μέτρια δυσφορία προς παραθαλάσσιες περιοχές. Άνεμοι 1-3 πρωινές ώρες και 2-4 μποφόρ προς απόγευματινές ώρες. Τοπικά σε παραθαλάσσιες περιοχές μεταξύ Πάφου και Λεμεσού έως 5 μποφόρ.

Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου σε μικρή πτώση η θερμοκρασία περίπου 2 βαθμούς με ενίσχυση των ανέμων στα 2-4 μποφόρ και έως 5 μποφόρ στα νότια-νοτιοανατολικά παράλια επαρχία Λεμεσού-Λάρνακας. Αρχίζουν σταδιακά να μπαίνουν δροσερές αέριες μάζες.
Μέγιστες θερμοκρασίες 34-35 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 28-32 βαθμούς στα παράλια και στους 23-27 βαθμούς στα ορεινά.

Από θέμα βροχών μέχρι και Παρασκευή αν θα κάνει κάτι θα είναι πολύ τοπικά στα ορεινά με την πιθανότητα όμως να είναι αρκετά χαμηλή.

Σάββατο και Κυριακή 21-22 Σεπτεμβρίου με ηλιοφάνεια και παροδικές τοπικές νεφώσεις με τη θερμοκρασία σε μικρή πτώση. Μια μικρή πιθανότητα τοπικών βροχών στα ορεινά με τα τελευταία στοιχεία. Μέγιστες θερμοκρασίες στους 32-34 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 30-32 βαθμούς στα παράλια και 21-25 βαθμούς στα ορεινά. Μποφόρ ανέμων έως 3-4 μποφόρ μετά το μεσημέρι.