Παρουσιάστηκε το νέο μέλος της οικογένειας των κοάλα στο πάρκο Chimelong

Το νεαρό κοάλα, που παρουσιάστηκε δημοσίως για πρώτη φορά, αποτελεί την έκτη γενιά της οικογένειας των μικρών αξιαγάπητων μαρσιποφόρων που ζουν στο πάρκο Chimelong στην Κίνα.

Την πρώτη του εμφάνιση έκανε το νεαρό κοάλα που γεννήθηκε τον προηγούμενο Οκτώβριο, στο πάρκο σαφάρι Chimelong στην Κουανγκτσόου στην Κίνα.

Το πάρκο φιλοξενεί τον μεγαλύτερο πληθυσμό κοάλα που βρίσκονται εκτός Αυστραλίας, με μία ομάδα από 60 μικροσκοπικά μαρσιποφόρα, τα οποία εκτείνονται σε έξι γενιές.

Το νεότερο μέλος της οικογένειας, ο Χάπι, ο οποίος γεννήθηκε τον προηγούμενο Οκτώβριο, βγήκε από το μάρσιπο της μητέρας του την προηγούμενη εβδομάδα και έκανε την εμφάνισή του στους επισκέπτες του πάρκου.

Η μεγάλη οικογένεια ξεκίνησε από μόνο έξι κοάλα που έφθασαν στο πάρκο το 2006.

«Εκείνη τη χρονιά, η Τάο Τάο γέννησε δίδυμα κοάλα, τα οποία είναι τα μοναδικά δίδυμα κοάλα στον κόσμο», ανέφερε ο υπεύθυνος του ζωολογικού κήπου Ζιχούι Γουάνγκ.

Η 17χρονη Ούκι, η γηραιότερη της οικογένειας και ένα από τα αρχικά έξι κοάλα που ήρθαν στο πάρκο Chimelong, υπολογίζεται ότι σε ανθρώπινα χρόνια είναι περίπου 100 ετών, δεδομένου ότι ο μέσος όρος ζωής των κοάλα είναι 12 με 13 χρόνια.

Η Ούκι παρόλο που αποτελεί ένα από τα γηραιότερα κοάλα στον κόσμο, παραμένει σε καλή φυσική κατάσταση και είναι αρκετά υγιής.

 

Πηγή