Προβλέψεις για όλα τα ζώδια

H εβδομάδα έχει ξεκινήσει με μια ύποπτη ηρεμία. Ναι, είναι η ηρεμία που λένε πριν την καταιγίδα… Αυτό βέβαια καθένας το διαβάζει όπως θέλει, γιατί κάποιοι ακούνε καταιγίδα και σκάβουν λαγούμι να κρυφτούν και άλλοι περιμένουν πως και πως να βγουν να χορέψουν στη βροχή ή τη στιγμή που μπορεί έξω θα ρίχνει καρέκλες, αλλά αφού θα είναι αγκαλιά με τον αγαπημένο τους καμία καταιγίδα δεν είναι ικανή να τους τρομάξει. Οι αστρολογικές προβλέψεις ξέρετε δεν είναι απλά «α! να διαβάσω τα νέα της ημέρας όσο τρώω τα στραγάλια μου», έχουν μια χρησιμότητα, θέλουν να μας προετοιμάσουν ψυχολογικά για τα όσα θα συμβούν. Όχι γιατί θα κάνουμε κάτι και θα αποφύγουμε το γραμμένο, αλλά αν αποδεχτούμε ότι κάποια πράγματα στη ζωή αυτή είναι γραμμένα, αυτό που κάνει τη διαφορά και που έχει σημασία το πως θα τα αντιμετωπίσουμε. Αυτό από την άλλη δε σημαίνει ότι θα πρέπει να τρελαθούμε κιόλας όσο δεν έχουμε κάποιο πρόβλημα.

1Κριός

Καλό θα ήταν σιγά σιγά και ομαλά (το τονίζω!) να αρχίζεις να εξωτερικεύεις αυτά που σε απασχολούν πριν γίνει κανένα μπαμ που δε θα μαζεύεται. Φαντάσου ότι είσαι η Γη που μαζεύει, μαζεύει, μαζεύει ενέργεια χωρίς να κάνει μικροσεισμούς της τάξης των 2-3 ρίχτερ και ξαφνικά έρχεται και ρίχνει ένα σεισμό στα 7-8 ρίχτερ και δεν ξέρουμε από που μας ήρθε. Ξεκίνα λοιπόν να έρχεσαι σε επαφή με τα «θέλω» σου, για να τα κάνεις συγκεκριμένα, να ξέρεις προς τα που θες να πας και ενημέρωσε μας.

2Ταύρος

Με την είσοδο του το ’19 σε έφερε σε μία φάση που τα δεδομένα της ζωής σου δε σου είναι αρκετά για να νιώθεις καλά, επομένως αυτόματα σε έβαλε σε μια διαδικασία που όλα αυτά θα έπρεπε να αξιολογηθούν. Κάποια από αυτά κλείνουν οριστικά και όσα κρατήσεις για τη συνέχεια της ζωής σου θα πρέπει να εξυπηρετούν μέσα σου ένα μεγαλύτερο σκοπό και να σου δίνουν όραμα. Ναι, μπορεί να σε έχει τρομάξει αυτή η διαδικασία, όμως αν δεν αντιμετωπίσεις τους φόβους σου οικειοθελώς, θα σε κάνουν να τους αντιμετωπίσεις βάζοντας σέ σε μπελάδες.

3Δίδυμος

Οι φιλοδοξίες σου και οι απαιτήσεις που μπορεί να έχεις μετά από μια μακράν περίοδο που προσπάθησες πολύ είναι λογικές. Αυτό που δεν είναι λογικό είναι να νομίζεις ότι ζούμε σε έναν κόσμο που τα πάντα είναι δεδομένα και που η ανταμοιβή έρχεται με έναν κλικ κάθε φορά που πετυχαίνεις το κάτι παραπάνω. Δυστυχώς, δεν είναι έτσι. Τα όσα πέτυχες είναι τα όπλα σου για να διεκδικήσεις κάτι καλύτερο. Αλλά αν δε διεκδικήσεις, θα παραμείνουν στη φαρέτρα σου για να τα χρησιμοποιείς κάθε φορά που κάποιος δε θα θυμάται τι έχεις πετύχει. Και έχει διαφορά!

4Καρκίνος

Όνειρα τα οποία μένουν στη φαντασία σου για να έχεις να περνάς καλά τα βράδια που δεν έχεις κάτι άλλο να κάνεις ή που τα έχεις απλά για να φαντάζεσαι «τι ωραία που θα ήταν η ζωή αν…» λειτουργούν ύπουλα, γιατί σου δημιουργούν δυσαρέσκεια για την πραγματική ζωή και την κάνουν να φαίνεται άχαρη και γεμάτη ευθύνες. Αν θες να αλλάξει κάτι σε αυτή την πραγματικότητα πριν «καείς» από αυτές τις συνθήκες θα πρέπει να αρχίσεις να δίνεις στο όνειρο σου διαστάσεις πραγματικότητας.

5Λέων

Όταν μιλάμε για συναίσθημα, μιλάμε για την πλευρά του εαυτού μας που πάει σαν κύμα, άλλοτε προς τα πάνω, άλλοτε προς τα κάτω. Κι από τη μία η σταθερή και αισιόδοξη φύση σου του δίνει διάρκεια όταν είναι στα πάνω του, από την άλλη όμως όταν πέφτει το πείσμα σου, η ελπίδα και η λογική ότι αφού είναι κάτω θα ξανανέβει σε κρατάει δέσμιο μιας κατάστασης που μπορεί να έχει κλείσει τον κύκλο της. Εκεί που κλείνει ο κύκλος υπάρχει μια πόρτα. Ή την ανοίγεις και πας παρακάτω ή την τρως στη μούρη.

6Παρθένος

Μπορεί να προσπαθείς να δημιουργείς ρεαλιστικά δεδομένα στη ζωή σου και να τα βάζεις όλα σε κουτάκια βάσει τετράγωνης λογικής και της χρησιμότητας που μπορεί να έχουν, όμως υπάρχει κι ένα κομμάτι που είναι εξίσου σημαντικό, εξίσου ρεαλιστικό και κάθε προσπάθεια να το θάψεις δημιουργεί ένα κράμα από απωθημένα, ανάγκες και ορμές που κάποια στιγμή θα βγει στην επιφάνεια. Και είναι εκείνη ακριβώς η στιγμή που όσα έβλεπες σαν τη μόνη αλήθεια, μπορούν να ισοπεδωθούν και να σε ισοπεδώσουν…

7Ζυγός

Αν επιλέγεις να εθελοτυφλείς απέναντι στις συνθήκες που προσδιορίζουν και καθορίζουν τα συναισθηματικά σου, απέναντι στα ίδια τα συναισθήματα σου ή ακόμα κι απέναντι στις πραγματικές ανάγκες που μπορεί να σου καλύπτει η όποια επιλογή σου να είσαι σε μια σχέση ή να είσαι μόνος σου έρχονται κάποιες στιγμές που μπροστά σου βρίσκεις μόνο τις συνέπειες της επιλογής σου. Σε αυτή τη μάχη καλύτερα να πας προετοιμασμένος, γιατί κανένας στρατιώτης με παρωπίδες δεν βγήκε όρθιος απ’ το πεδίο της μάχης.

8Σκορπιός

Ναι ισχύει, έχεις αντοχές κι ακόμα κι αν πέσεις 100, θα σηκωθείς 101, αλλά αυτό καλά θα κάνεις να μην το χρησιμοποιείς σαν άλλοθι για να επιλέγεις να πέφτεις και να μη σέβεσαι τις ανάγκες του οργανισμού σου. Θα ήταν χρήσιμο και σίγουρα θα είχε καλύτερα αποτελέσματα αν κάποια στιγμή αποφάσιζες να βάλεις ένα μέτρο στο πόσο παθιάζεσαι με τα πράγματα και στη μανία σου να προσπαθείς να προλάβεις καταστάσεις που εκ των πραγμάτων δεν μπορείς. Καλύτερα ανάκτησε τον έλεγχο της υγείας σου.

9Τοξότης

Αυτό που ξεχωρίζει τις πραγματικές εμπειρίες από τις υπόλοιπες, τις ας το πούμε καθημερινές είναι ο αναμορφωτικός ρόλος που μπορεί να έχουν άμεσα στην ζωή σου. Είναι γνωστός ο «εθισμός» στις εμπειρίες γενικότερα, μόνο που όπως ίσως ήδη ξέρεις υπάρχει μια προϋπόθεση προκειμένου να μπορέσεις να τις κατακτήσεις. Ποια είναι αυτή; Μα το να ακούσεις την καρδία σου φυσικά. Μόνο έτσι θα μπορέσεις να πραγματοποιήσεις αυτά που πραγματικά θέλεις και αυτά που μπορούν να σε κάνουν να νιώθεις ζωντανός.

10Αιγόκερως


Ο δρόμος των «πρέπει» και των όσων έχεις μάθει στη ζωή σου μέχρι τώρα φαντάζει ασφαλής και δε θα στο ανατρέψω, γιατί όντως είναι ασφαλής. Μέχρι ενός σημείου όμως. Γιατί έρχονται κάποιες στιγμές στη ζωή που ούτε τα πρέπει, ούτε η κοινωνική σου εικόνα, ούτε καν το ίδιο σου το σπίτι δεν μπορούν να σου προσφέρουν την ασφάλεια που χρειάζεσαι. Και είναι εκείνη η στιγμή που στρέφεσαι προς τα μέσα και ψάχνεις αλλού να βρεις τη δύναμη. Καλύτερα να εντοπίσεις από τώρα τη δύναμη σου, τον ίδιο σου τον εαυτό δηλαδή.

11Υδροχόος

Η ανατροπή μπορεί να είναι μια συνειδητή αλλαγή πορείας. Μια επιλογή που κάνεις για να αλλάξεις τα δεδομένα στη ζωή σου, για να ακολουθήσεις τα όνειρα σου. Κάποιες φορές όμως η ανατροπή κρύβεται σε αυτό που δεν είχε ούτε σκεφτεί, ούτε ονειρευτεί ποτέ. Κρύβεται στην άχρηστη πληροφορία της μέρας, σ’ αυτή που μπορεί να σε κάνει να πεις «τι χάνω να το δοκιμάσω;». Το καλό με σένα είναι ότι συνήθως είσαι ανοιχτός σε αυτές τις ανατροπές. Κι αν δεν είσαι…θα σε βοηθούσε να γίνεις.

12Ιχθύες

Έλα τώρα, το ξέρεις ότι όσα κι αν αποκτήσεις σε αυτή τη ζωή, όσες σταθερές κι αν χτίζεις έρχεται μια στιγμή που μπορείς να τα χάσεις όλα. Αυτό βέβαια είναι αρκετά οδυνηρό για έναν Ιχθύ ο οποίος δίνει καθημερινά έναν αγώνα να συντονιστεί με τον «μάταιο τούτο κόσμο», να γειωθεί και να βρει λόγο ύπαρξης. Το σημαντικό είναι να μην ξεχνάς ότι η μόνη σταθερότητα που μπορείς να διασφαλίσεις στη ζωή σου, είναι αυτή που βασίζεται στην εσωτερική σου δύναμη. Αυτή μπορεί να σε προστατέψει από κάθε ανατροπή που μπορεί να ζήσεις.

Πηγή: Astrologos.gr