Της επέβαλαν πρόστιμο ύψους 550 δολ. επειδή έβαλε ελάφια στο σπίτι της και τα τάισε

Η Λόρι Ντίξον οδήγησε τρία ελάφια στο σαλόνι του σπιτιού της και τα τάισε. Είχε βάλει πάνω σε ένα τραπεζάκι μήλο, μπανάνα, φέτες ψωμιού και καρότο, για τα ζώα.

Το βίντεο αυτό δεν χαροποίησε διόλου την υπηρεσία πάρκων και άγριας φύσης στο Κολοράντο. «Το τάισμα των άγριων ζώων πρέπει να σταματήσει. Είναι εγωιστικό και επικίνδυνο, τόσο για τα ζώα όσο και για τους ανθρώπους και επιπλέον είναι παράνομο. Αφήστε την άγρια φύση να είναι άγρια, αυτά τα ζώα δεν είναι κατοικίδια», ανέφερε η υπηρεσία δημοσιεύοντας το βίντεο της Ντίξον, στην οποία επέβαλε πρόστιμο 550 δολαρίων, καθώς στο Κολοράντο είναι παράνομο να ταΐζεις ελάφια και άλλα ζώα.

Η Ντίξον δήλωσε ότι για χρόνια ήταν κτηνίατρος, οπότε δούλευε με ζώα. «Αν κάτι έρθει σε εμένα και χρειάζεται τη βοήθειά μου, θα το βοηθήσω. Αυτή είμαι», συμπλήρωσε.

Έσωσε μια οικογένεια ελαφιών από παγωμένη λίμνη στον Καναδά Κατά τη διάρκεια του χειμώνα, τα ελάφια πλησιάζουν περισσότερο τα σπίτια. Όμως, αυτό- τις περισσότερες φορές- δεν συμβαίνει επειδή δεν μπορούν να βρουν τροφή στη φύση.

«Οι άνθρωποι που ταΐζουν τα ελάφια κάνουν περισσότερο καλό παρά κακό», τόνισε η Τρίνα Λιντς, της υπηρεσίας πάρκων και άγριας φύσης του Κολοράντο.

Επιπλέον, ελλοχεύουν κίνδυνοι αν τα ελάφια αρχίσουν να τριγυρνούν σε κατοικημένες περιοχές, επειδή ξέρουν ότι εκεί θα τα ταΐσουν. Γιατί η παρουσία των ελαφιών μπορεί να προσελκύσει κούγκαρ κοντά σε σπίτια και επιχειρήσεις.

Παράλληλα, αν κάποιοι αφήνουν φαγητό στις αυλές για τα ελάφια, αυτό πιθανόν να προσελκύσει αρκούδες. Και με όλα αυτά γίνεται πιο πιθανό να υπάρξουν επιθέσεις σε ανθρώπους ή κατοικίδια ζώα.

 

Πηγή