Σαλάτα με λιαστές ντομάτες, γαρίδες και αβοκάντο από τον Head Chef του Chesters

Ο Head Chef του εστιατορίου Chesters, Zarko Rakanovic, μας προτείνει “Σαλάτα με λιαστές ντομάτες, γαρίδες και αβοκάντο”.

Υλικά (για 1 άτομο)
• Δέσμη μαρούλι
• 1 Χούφτα ρόκα
• 4-5 Φύλλα κιχώριο (chicory)
• 30 γρ. Μάνγκο σε λωρίδες
• 30 γρ. Ανανάς σε κύβους
• 20 γρ. Κόκκινο κρεμμύδι
• 20 γρ. Λιαστές ντομάτες
• ½ Αβοκάντο σε κύβους
• 10-15 Φύλλα φρέσκο κόλιανδρο
• 100 γρ. Άγριες μικρές γαρίδες

Εκτέλεση
1. Βάλτε στο μπλέντερ ¼ μάραθο, 30 ml χυμό λάιμ, 100 ml ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι μέχρι να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα.
2. Μαρινάρετε τις γαρίδες με ελαιόλαδο, αλάτι πιπέρι και ξύσμα λάιμ. Βάλτε τις σε ζεστό αντικολλητικό τηγάνι για 5-6 λεπτά και αφήστε τις να κρυώσουν.
3. Σε ένα μπολ βάλτε όλα τα υλικά μαζί με τη σάλτσα, ανακατέψτε τα και σερβίρετε σε βαθύ πιάτο. Διακοσμήστε με κιχώριο και κόλιανδρο.

Λιαστές ντομάτες: Οι λιαστές ντομάτες είναι μια συμπυκνωμένη πηγή θρεπτικών συστατικών, παρέχουν βιταμίνες C, Κ και σίδηρο, ένα αντιοξειδωτικό που σχετίζεται με την μείωση του κινδύνου ορισμένων μορφών καρκίνου.