Σουπλά από μπετόν για ζεστά δοχεία

Πάντα χρειάζονται στο σπίτι! Ιδιαίτερα όταν πρόκειται να υποδεχθούμε αρκετό κόσμο για φαγητό. Σε τέτοιες περιπτώσεις χρειαζόμαστε ακόμα περισσότερες βάσεις όπου θα τοποθετήσουμε τις ζεστές πιατέλες, κατσαρόλες και άλλα σερβίτσια. Φροντίστε, λοιπόν, να έχετε αρκετά σουπλά στο σπίτι και γιατί όχι φτιαγμένα από τα χεράκια σας!

Υλικά
* Λεπτόκοκκο σκυρόδεμα (μπετόν)
* Παγοθήκη από σιλικόνη (σε σχήμα ράβδου)
* Δερμάτινο κορδόνι (Προτιμήστε ένα επαναχρησιμοποιημένο)
* Βlu-tack
* Ψαλίδι
* Κοφτερό μαχαίρι
* 2 Διαφανή καλαμάκια, με μεγάλη διάμετρο για να περάσει το κορδόνι.

Step 1

Κόψτε τα καλαμάκια στο μήκος της παγοθήκης. Τα καλαμάκια θα πρέπει να εφαρμόζουν ακριβώς μέσα στην παγοθήκη, χωρίς να χάσουν το σχήμα τους, ώστε να δημιουργηθεί η ανάλογη τρύπα, από την οποία θα περάσετε αργότερα το κορδόνι. Γεμίστε τα καλαμάκια με blu-tack, έτσι θα τα βοηθήσετε να κρατήσουν το σχήμα τους και το μπετόν δεν θα εισχωρήσει μέσα σε αυτά. Τα καλαμάκια σας είναι έτοιμα για να τα τοποθετήσετε μέσα στην
παγοθήκη! Στη συνέχεια αφαιρέστε το περιττό blu-tack.

Step 2


Ακολουθήστε τις οδηγίες της συσκευασίας του μπετόν. Γεμίστε τα αυλάκια της παγοθήκης μέχρι επάνω. Βεβαιωθείτε ότι έχετε καλύψει πλήρως την περιοχή γύρω από τα καλαμάκια. Κτυπήστε ελαφρά τη βάση της παγοθήκης στον πάγκο εργασίας ώστε να είστε σίγουροι πως δεν έχουν μείνει άδεια σημεία στο αυλάκι. Εάν κάποιο από τα καλαμάκια μετατεθεί, μετά το κτύπημα, τοποθετήστε το ξανά στη θέση του. Αφήστε το μπετόν να δέσει, σε δροσερό μέρος, για τρεις ημέρες. Εάν πρόκειται να το αφήσετε σε θερμοκρασία δωματίου, καλό θα ήταν να το σκεπάσετε με διάφανη μεμβράνη.

Step 3


Αφαιρέστε προσεκτικά τις ράβδους από την παγοθήκη. Έπειτα αφαιρέστε, με τη βοήθεια του μαχαιριού, το blu-tack (Μην αφαιρέσετε το καλαμάκι). Εάν θέλετε να ανοίξετε τα «τούνελ»
που έχουν δημιουργηθεί για να περάσει πιο εύκολα το κορδόνι, τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή!

Step 4


Περάστε μέσα από τα καλαμάκια το κορδόνι και το σουπλά για ζεστά δοχεία και κατσαρόλες είναι έτοιμο!