Σε αυτό το σχολείο τα παιδιά διδάσκονται την αγάπη για τη φύση

Στο Πράσινο Σχολείο στο Μπαλί της Ινδονησίας, δεν υπάρχουν τοίχοι και βρίσκεται σε ένα καταπράσινο περιβάλλον στη ζούγκλα. Εκεί τα παιδιά διδάσκονται την αγάπη για τη φύση.

Υπάρχει ένα σχολείο που δεν υπάρχουν τοίχοι και βρίσκεται σε ένα καταπράσινο περιβάλλον στη ζούγκλα.

Είναι το Πράσινο Σχολείο στο Μπαλί, στην Ινδονησία, το οποίο είναι φιλικό προς το περιβάλλον και οι μαθητές του βρίσκονται σε διαρκή επαφή με τη φύση.

Το σχολείο αυτό είναι κατασκευασμένο αποκλειστικά από μπαμπού και χρησιμοποιεί φυσικές πηγές ενέργειας, όπως μία υδροηλεκτρική γεννήτρια στον ποταμό Αγιούνγκ, καθώς και ηλιακούς συλλέκτες.

Η κεντρική κατασκευή είναι σε σχήμα σπιράλ και είναι η μεγαλύτερη κατασκευή από μπαμπού στον κόσμο.

Το σχολείο περιλαμβάνει αίθουσες διδασκαλίας, γυμναστήριο, γήπεδα, εστίες, γραφεία και καφετέρια.

Τα παιδιά αποκτούν γνώσεις για το περιβάλλον και για το πως μπορούν να προστατεύσουν τον πλανήτη, μαθαίνουν να αγαπούν και να συνυπάρχουν με τα ζώα, ενώ επίσης διδάσκονται φυσικές επιστήμες παράλληλα με παραδοσιακές τέχνες του Μπαλί.

Το Πράσινο Σχολείο λειτουργεί εδώ και μία δεκαετία. Όταν ξεκίνησε είχε 80 μαθητές. Τώρα 400 παιδιά από 25 χώρες παρακολουθούν μαθήματα σε αυτό.

Οι ιδρυτές του σχολείου έχουν στόχο να καλλιεργήσουν την οικολογική συνείδηση στα παιδιά με όραμα να εκπαιδεύσουν την νέα γενιά «περιβαλλοντικών ηγετών».

 

Πηγή