Το σεξ ενισχύει τη στοργή και την αγάπη στη σχέση

Background photo created by senivpetro - www.freepik.com

Η σεξουαλική επαφή έχει ποικίλα οφέλη για την υγεία μας. Τα άτομα που κάνουν τακτικά σεξ έχουν πιο ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα, μειώνοντας έτσι τον κίνδυνο γρίπης ή κρυολογήματος. Έρευνες, επίσης, έχουν δείξει ότι για τους άνδρες που κάνουν συχνά σεξ μειώνονται οι κίνδυνοι καρδιακών προβλημάτων, εγκεφαλικών επεισοδίων και ο κίνδυνος για καρκίνο του προστάτη. Πέρα, όμως, από τα βιολογικά οφέλη του σεξ, υπάρχουν οφέλη και για την ψυχοσυναισθηματική ευεξία του ατόμου.

Σύμφωνα με μία σειρά μελετών, που πραγματοποιήθηκαν τον περασμένο χρόνο, οι άνθρωποι που κάνουν περισσότερο σεξ με το σύντροφό τους, όχι μόνο εμφανίζονται πιο ικανοποιημένοι από τη ζωή τους, αλλά νιώθουν και μεγαλύτερη στοργή στη σχέση τους. Πιο συγκεκριμένα, στις έρευνες αυτές έλαβαν μέρος ετεροφυλόφιλα και ομοφυλόφιλα ζευγάρια από τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, με διάρκεια σχέσης από μερικούς μήνες έως και 30 χρόνια!

Οι συμμετέχοντες ρωτήθηκαν για τη συχνότητα των σεξουαλικών επαφών τους, για το επίπεδο των θετικών συναισθημάτων τους αλλά και για το πόσο συχνά αγγίζονταν μεταξύ τους ή επιδείκνυαν άλλα σημάδια αγάπης. Τα άτομα λοιπόν που έκαναν συχνότερα σεξ, είχαν αναπτύξει περισσότερο στοργική σχέση με το σύντροφό τους.

Σύμφωνα με την Δρ. Anik Debrot, υπεύθυνη σε μία από τις έρευνες «Το σεξ σας κάνει να αισθάνεστε καλά, όχι μόνο εξαιτίας της απελευθέρωσης των ενδορφινών, αλλά και επειδή σας κάνει να νιώθετε μεγαλύτερη αγάπη για το σύντροφό σας, κάτι που συμβαίνει και στα δύο φύλα».

Με τη συνεργασία του Βασιλειάδης Ηλίας, Ψυχολόγου στο Ιατρικό Κέντρο Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας Δρ. Θάνου Ασκητή.

Ιατρικό Κέντρο Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας Θάνου Ασκητή
Αθαλάσσας 62, 1ος όροφος

Στρόβολος, Λευκωσία
Τηλ.: 22459555
www.askitis-cy.com
Βρείτε μας και στο Facebook