Υποχωρεί η αποκομμένη ψυχρή λίμνη – Βροχερός ο καιρός την επόμενη εβδομάδα

Η αποκομμένη ψυχρή λίμνη κινείται όλο και πιο ανατολικά σε Μέση Ανατολή με αποτέλεσμα το βόρειο-βορειοαναοτλικό ψυχρό ρεύμα αέρα να φεύγει από την περιοχή μας και να παίρνει θέση δυτικό-βορειοδυτικό που θα ευνοήσει σε μια πολύ μικρή άνοδος θερμοκρασίας.

Αβαθές Χαμηλό βαρομετρικό θα επηρεάζει την Κύπρο Κυριακή και Δευτέρα 8-9 Δεκεμβρίου με τις βροχές να είναι τοπικού χαρακτήρα και όχι παγκύπρια. Αρκετές βροχές φαίνονται μέσα στη θάλασσα.

Από Κυριακή απόγευμα προς βράδυ ενδεχόμενο περιορισμένων τοπικών βροχών σε περιοχές που συνορεύουν με την θάλασσα στα δυτικά-νότια και βόρεια.

Κατά τη διάρκεια της Δευτέρας θα έχουμε βροχές τοπικού χαρακτήρα και μέσα στο νησί λόγω και μετωπικής ύφεσης σκάφης που λογικά θα δώσει και κάποιες μπόρες. Πιθανές ποσότητες μέχρι το βράδυ της Δευτέρας 0.1 έως 20 μιλίμετρα.

Την Δευτέρα εισέρχεται ψυχρό ρεύμα αέρα στην περιοχή μας. Όπως φαίνεται ακολουθεί και νέο χαμηλό βαρομετρικό το οποίο μπορεί να είναι βαθύ και να επηρεάζει την Κύπρο Τετάρτη και Πέμπτη 11-12 Δεκεμβρίου με περισσότερες και πιο εκτεταμένες βροχές με καταιγίδες επηρεάζοντας όλη την Κύπρο.

Οριακές οι συνθήκες θα είναι στο Τρόοδος ώστε να έχουμε νιφάδες χιονιού.

Σάββατο 7 Δεκεμβρίου

Ηλιοφάνεια με ανάπτυξη τοπικών νεφώσεων κατά τις μεσημεριανές προς βραδινές ώρες.
Ελάχιστες θερμοκρασίες κατά τις αυγινές ώρες και συγκεκριμένα γύρω στις 05:00 πέφτει στους 5 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 9-10 βαθμούς στα παράλια και από μείον -2 έως +2 βαθμούς ορεινά όπου και αναμένεται παγετός.

Μέγιστες θερμοκρασίες ανεβαίνουν γύρω στις 14:00 το μεσημέρι έως 20 βαθμούς σε εσωτερικό και παράλια. Πάνω στα ορεινά 8-12 βαθμούς.

Κατά τις βραδινές ώρες, γύρω στις 22:00, πέφτει η θερμοκρασία στους 8 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 11 βαθμούς στα παράλια και 1-4 βαθμούς στα ορεινά όπου αναμένεται τοπικά παγετός.

Εξασθενεί το ψυχρό ρεύμα και ανεβαίνουν λίγο οι θερμοκρασίες.
Ψύχρα τις βραδινές και αυγινές ώρες.

Άνεμοι διαφορών διευθύνσεων πρωινές ώρες 1-2 ενώ μεσημέρι με απόγευμα Βορειοδυτικοί-Νοτιοδυτικοί 1-2 μποφόρ ενώ σε παράλιες περιοχές επαρχίας Λεμεσού-Λάρνακας και βόρεια έως 3 μποφόρ. Βραδινές ώρες Δυτικοί-Βορειοδυτικοί 1-2 μποφόρ με μικρές περιόδους έως 3 μποφόρ στα παράλια.

Ατμοσφαιρική πίεση στα 1019hpa που θεωρείται υψηλή.


Κυριακή 8 Δεκεμβρίου

Ηλιοφάνεια με παροδικές τοπικές νεφώσεις με το ενδεχόμενο απόγευμα προς βράδυ να φέρουν τοπικές περιορισμένες βροχές. Αναμένεται σταδιακά να επηρεάζει την περιοχή μας χαμηλό βαρομετρικό.

Ελάχιστες θερμοκρασίες κατά τις αυγινές ώρες και συγκεκριμένα γύρω στις 05:00 πέφτει στους 7 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 11 βαθμούς στα παράλια και από 1 έως 3 βαθμούς ορεινά όπου και αναμένεται τοπικά παγετός.

Μέγιστες θερμοκρασίες ανεβαίνουν γύρω στις 14:00 το μεσημέρι έως 20 βαθμούς σε εσωτερικό και παράλια αλλά να υπάρχει το ενδεχόμενο μια πολύ μικρή άνοδος στα νότια-νοτιοανατολικά παράλια σε επαρχία Λεμεσού-Λάρνακας. Πάνω στα ορεινά 8-12 βαθμούς.
Κατά τις βραδινές ώρες, γύρω στις 22:00, πέφτει η θερμοκρασία στους 9 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 12 βαθμούς στα παράλια και 2-5 βαθμούς στα ορεινά.

Ψύχρα τις βραδινές και αυγινές ώρες.

Άνεμοι Δυτικοί-Βορειοδυτικοί 2-3 και παροδικά έως 4 μποφόρ μεσημέρι προς απόγευμα στα παραθαλάσσια τμήματα. Στα νότια παράλιες περιοχές επαρχίας Λεμεσού και έως 5 μποφόρ. Βραδινές ώρες σε Βόρειοι 1 έως 3 μποφόρ.

Σε πτώση η ατμοσφαιρική πίεση στα 1012hpa απογευματινές και βραδινές ώρες.

Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου μερικώς άστατος με τοπικές βροχές και μπόρες και την θερμοκρασία να σημειώνει μικρή πτώση σε εσωτερικό και ορεινά.

Αυτά είναι η πρόβλεψη μέχρι στιγμής με αυτά τα δεδομένα που υπάρχουν και θα υπάρχει συνεχής και πιο αναλυτική ενημέρωση τις επόμενες ημέρες.

 

Αναλυτική πρόγνωση του καιρού, καθημερινά, από το ερασιτέχνη μετεωρολόγο Τάσο Ιεροδιακόνου στο Weather Forcast Ierodiakonou και το PrimeTime.