Τι φέρνει ο Ερμής στους Ιχθείς για όλα τα ζώδια;

Καλή εβδομάδα σε όλους, που σε σχέση με την προηγούμενη ξεκινάει με μια αλλαγή. Την προηγούμενη Δευτέρα είχαμε τον Ερμή στον Υδροχόο, αυτή μας βρίσκει με τον Ερμή στους Ιχθείς, όπου και θα μπαστακωθεί μέχρι τις 15 Απριλίου, αφού εκεί θα κάνει και την πρώτη του ανάδρομη κίνηση για φέτος, από τις 5 μέχρι τις 28 Μαρτίου. Η θεωρία λέει ότι αυτή δεν είναι μια καλή θέση για τον Ερμή και μία βάση την έχει γιατί στην πραγματικότητα δεν τα πάει καλά με τα λόγια. Από την άλλη όμως αντιλαμβάνεται τα πράγματα διαισθητικά, πιάνει βλέμματα, κινήσεις και μπορεί να δει τα πράγματα πιο σφαιρικά και πέραν της λογικής. Δεν κολλάει στο 1+1=2, αλλά θέλει να βρίσκει άλλες λύσεις, πιο δημιουργικές, αυτές που θα τον βγάλουν από το συνηθισμένο μοτίβο της καθημερινότητας. Και είναι αυτές ακριβώς οι λύσεις που θα τον κάνουν να ξεκολλήσει τις ρόδες από την άμμο. Δεν αντέχει τη σκληρή πλευρά της πραγματικότητας, θέλει συναίσθημα, φαντασία, ίσως ακόμα και ψέματα, οτιδήποτε μπορεί να κάνει τον κόσμο του πιο ιδεατό.

 

1Κριός

Το πέρασμα του Ερμή στους Ιχθύς θα σε βοηθήσει να στρέψεις λίγο το βλέμμα σου προς τα μέσα και να κάνεις μια κουβέντα με τον εαυτό σου. Θα έχεις την ευκαιρία να καταλάβεις γιατί ώρες ώρες αντιδράς τόσο σπασμωδικά. Μπορεί να είναι κάποιες συνθήκες ή κάποιες συμπεριφορές που σου ξυπνούν φόβους. Μπορεί από την άλλη να συνειδητοποιήσεις ότι αποφεύγεις να αναλάβεις τις ευθύνες που μπορεί να συνεπάγονται τα «θέλω» σου και να προσπαθείς να ρίξεις στάχτη στα μάτια των άλλων ή να τις καμουφλάρεις.

2Ταύρος

Το πέρασμα του Ερμή στους Ιχθύς θα σε βοηθήσει να δεις τα πράγματα από άλλη οπτική γωνία, ίσως πιο ιδεατή. Όμως ακόμα και σ’ αυτή την περίπτωση θα καταλάβεις ότι υπάρχει μια άλλη αλήθεια για τα πράγματα, που μπορεί να είναι εξίσου ρεαλιστική από αυτή που επιμένεις να βλέπεις τόσο καιρό και η οποία είναι γεμάτη από προσκόμματα που δε σ’ αφήνουν να κυνηγήσεις τους στόχους σου. Ήρθε η ώρα να πιστέψεις στον εαυτό σου και στις ιδέες σου και να τις επικοινωνήσεις προς τα έξω.

3Δίδυμος

Το πέρασμα του Ερμή στους Ιχθύς σηματοδοτεί μια περίοδο κατά την οποία δεν μπορείς να κρύψεις τις απόψεις σου και τις αντιλήψεις σου για τα πράγματα, γι’ αυτό καλό θα είναι να αποφύγεις τις υπεκφυγές, να έρθεις σε επαφή με αυτό που θα ήθελες να είσαι και να το υποστηρίξεις χωρίς να φοβάσαι τις επιπτώσεις που θα έχει στην κοινωνική σου ταυτότητα. Είναι μια φάση κατά την οποία η καριέρα σου θα μπει σε προτεραιότητα και θα χρειαστεί να προσπαθήσεις προκειμένου να διατηρήσεις την ισορροπία στις σχέσεις σου.

4Καρκίνος

Το πέρασμα του Ερμή στους Ιχθύς θα σε βοηθήσει να δεις τα πράγματα λίγο πιο ανέμελα και να ξεκολλήσεις από τη σκληρή πραγματικότητα και τις ψυχολογικές μεταπτώσεις που μπορεί να σου προκαλεί. Είναι μια ευκαιρία να σκεφτείς την εξέλιξη σου χωρίς να κολλάς στις λεπτομέρειες. Μπορείς να ονειρευτείς αυτό που θέλεις να γίνεις και όσα θέλεις να πετύχεις. Το προηγούμενο διάστημα ήρθες αντιμέτωπος με αλήθειες που έχουν νόημα μόνο αν τις αξιοποιήσεις. Τώρα θα βρεις τον τρόπο.

5Λέων

Το πέρασμα του Ερμή στους Ιχθύς θα στρέψει το ενδιαφέρον σου στα οικονομικά σου και θα σου δώσει την ευκαιρία να λειτουργήσεις διαισθητικά ως προς τον τρόπο που πρέπει να κινηθείς για να δημιουργήσεις νέες πηγές εισοδήματος. Από την άλλη σχετίζεται με τα ερωτικά σου και ειδικά όσον αφορά στο κομμάτι σεξ, όπου θα έχεις την ευκαιρία να εκφράσεις τις ανάγκες σου προς τον σύντροφο σου ή έστω να έρθεις σε επαφή με όσα δε σου επιτρέπουν να το απολαύσεις όσο θα ήθελες.

6Παρθένος

Το πέρασμα του Ερμή στους Ιχθύς θα σε βοηθήσει να βελτιώσεις την επικοινωνία σου με τους σημαντικούς άλλους της ζωής σου και ειδικά με το σύντροφο σου αν είσαι σε σχέση. Από την άλλη θα μπορέσεις να προωθήσεις επαγγελματικά σχέδια ή να προχωρήσεις σε μια συνεργασία χωρίς να κολλάς στις λεπτομέρειες. Βέβαια και στις δύο περιπτώσεις θα πρέπει να βρεις το μέτρο ανάμεσα στο ξεπερνάω αυτά που είναι ασήμαντα και στο γίνομαι θύμα με το ζόρι προκειμένου να προχωρήσουν τα πράγματα.

7Ζυγός

Το πέρασμα του Ερμή στους Ιχθύς έρχεται να γλυκάνει λίγο την καθημερινότητα σου και να σε βοηθήσει να ξεφύγεις με διάφορους τρόπους. Τα αυτιά σου θα είναι ανοιχτά να ακούσουν τις φωνές του σώματος σου, το οποίο θα σε καλεί να του δώσεις λίγο σημασία και να το φροντίσεις. Και επαγγελματικά όμως θα μπορέσεις να έρθεις σε επαφή με τους συνεργάτες σου και να τους περάσεις τις απόψεις σου σχετικά με το ποια λάθη ή ποιες παραλήψεις τους καταλήγουν να σου δημιουργούν εσένα επιπλέον βάρη και ευθύνες.

8Σκορπιός

Το πέρασμα του Ερμή στους Ιχθύς έρχεται να δώσει ένα δυνατό «μπουστ» στη δημιουργικότητα σου και στη δυνατότητα σου να εκφράσεις τα ταλέντα σου η την όποια ψυχολογική πίεση μπορεί να νιώθεις με τρόπο που να έχει αποτέλεσμα, και δεν εννοώ αυτοκαταστροφικό. Στα ερωτικά σου είναι ευκαιρία να ακούσεις την καρδιά σου και να της δώσεις τον πρώτο λόγο στις επιλογές σου. Πρόσεξε μόνο όταν την ακούς εκτός από τα αυτιά σου να έχεις ανοιχτά και τα μάτια σου για να μην παραμυθιαστείς.

9Τοξότης

Το πέρασμα του Ερμή στους Ιχθύς θα σου δώσει την ευκαιρία να έρθεις σε επαφή με το πιο εσωτερικό κομμάτι σου και σε καλύτερη επαφή με το συναίσθημα σου. Ναι, μπορείς να έχεις την κατά το δυνατόν πιο θετική στάση στη ζωή και είναι σημαντικός παράγοντας για να είσαι ευτυχισμένος. Όμως αν στα θεμέλια απλά θάβεις συναισθήματα, κάποια στιγμή αυτά θα γίνουν τόσα πολλά που θα εκραγούν και θα γκρεμίσουν το οικοδόμημα σου. Μπορείς να το κάνεις ομαλά και διαχειρίσιμα και τώρα είναι η ώρα να ξεκινήσεις.

10Αιγόκερως


Το πέρασμα του Ερμή στους Ιχθύς θα σε βοηθήσει να προωθήσεις συμφωνίες κυρίως επειδή αφήνεις για λίγο τον σκληρό διαπραγματευτή που δε σηκώνει αντιρρήσεις και αρχίζεις να καταλαβαίνεις περισσότερο τους άλλους. Αξιοποίησε τη φαντασία σου, αλλά και τη γοητευτική αύρα που σου ενισχύει αυτές τις μέρες η Αφροδίτη και θα δεις ότι μπορείς να μιλήσεις για τα πάντα με τέτοιο τρόπο που οι άλλοι δε θα μπορούν να σου αντισταθούν. Επίσης αν ασχολείσαι με το γράψιμο, τώρα πρέπει να φορτσάρεις.

11Υδροχόος

Το πέρασμα του Ερμή στους Ιχθύς σε κάνει να δίνεις έμφαση στα οικονομικά σου, στα οποία υπάρχει κινητικότητα, ειδικά όσον αφορά τα σταθερά εισοδήματα σου, αλλά και αυτά που μπορεί να σχετίζονται με δάνεια ή κάποια πρόστιμα. Καλό θα είναι να ζητάς γραπτές αποδείξεις και εγγυήσεις στις όποιες συναλλαγές σου, όπως και το να αποφύγεις οτιδήποτε μπορεί να σου δημιουργήσει επιπλέον έξοδα, όπως το να αψηφήσεις τον κίνδυνο να κάνεις κάποια παρανομία πιστεύοντας ότι θα τη γλιτώσεις.

12Ιχθύες

Το πέρασμα του Ερμή στο ζώδιο σου θα πυροδοτήσει τη σκέψη σου σε βαθμό που κάθε τι που θα συμβαίνει θα παίρνει άλλες διαστάσεις, που στις περισσότερες των περιπτώσεων θα ξεφεύγουν πολύ απ’ τις πραγματικές. Για να το αποφύγεις λοιπόν καλό θα είναι να αξιοποιήσεις τη φαντασία σου στοχευμένα και δημιουργικά, να της δώσεις κατεύθυνση και να μην την αφήσεις ανεξέλεγκτη. Από την άλλη έχει έρθει η ώρα να μιλήσεις για όσα σε απασχολούν. Κι επειδή είναι δύσκολο να αποφύγεις το συναισθηματικό δρόμο, τουλάχιστον απέφυγε να το κάνεις δραματικά.

Πηγή: Astrologos.gr