Φιλέτο αγριογούρουνου με σάλτσα από ρόδι και μουστάρδα από τον Head Chef στο Chesters, Zarko Rakanovic

Ο Head Chef στο Chesters του Ομίλου εστιατορίων Uptown Square, Zarko Rakanovic ετοιμασε για εμάς “Φιλέτο αγριογούρουνου με σάλτσα από ρόδι και μουστάρδα”. Φτιάξτε τη συνταγή… Θα σας ενθουσιάσει!

Υλικά
• 50 γρ. Ψιλοκομμένο κρεμμύδι
• Λίγο θυμάρι
• Πιπέρι μαύρο ολόκληρο
• 1 σφηνάκι κρασί Κουμανδαρία
• 100 ml. Κόκκινο κρασί
• 200 ml. Σάλτσα gravy (σπιτική – στιγμιαία )
• 50 ml. Ρόδι μολάσα
• 50 γρ. Γλυκιά μουστάρδα ολικής άλεσης

Εκτέλεση
1. Κόβουμε το φιλέτο αγριογούρουνου σε φέτες (περίπου 50-60 γρ. η καθεμία), καλύπτουμε με ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, λίγο θυμάρι και το τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες για να μαριναριστεί.
2. Zεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο στο τηγάνι, θωρακίζουμε τα κομμάτια και από τις δύο πλευρές (3-4 λεπτά) και στη συνέχεια σβήνουμε με κουμανδαρία.
3. Για την σάλτσα: σοτάρουμε τα κρεμμύδια και το θυμάρι, προσθέτουμε την μουστάρδα, σβήνουμε με κουμανδαρία, προσθέτουμε κόκκινο κρασί και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μειωθεί κατά το
ήμισυ. Έπειτα, προσθέτουμε τη σάλτσα και τη μολάσα ρόδι και μαγειρεύουμε για ακόμη 30 λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Όταν τελειώσουμε, περνάμε τη σάλτσα μέσα από σουρωτήρι για να αποκτήσει μια ωραία ομαλή υφή, τέλος προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι.
4. Βάζουμε τη σάλτσα μας στο τηγάνι πάνω από τα μαγειρεμένα κομμάτια του αγριογούρουνο και μαγειρεύουμε για άλλα 3-4 λεπτά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε έναν κύβο βούτυρο και ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθεί. Το κρέας και η σάλτσα είναι έτοιμα.
5. Σας προτείνουμε να το σερβίρετε με πουρέ κολοκύθας ή και οποιοδήποτε άλλο λαχανικό ή πατάτα της προτίμησης σας. Για να διακοσμήσουμε το πιάτο μας πασπαλίζουμε με μερικούς σπόρους ροδιού στην κορυφή. Απολαύστε!

ΡΟΔΙ: Τα ρόδια ανήκουν στην οικογένεια των μούρων και το όνομα σημαίνει μήλο με πολλούς σπόρους. Μπορούν να αποθηκευτούν έως και 2 μήνες στο ψυγείο σας και δεν περιέχουν χοληστερόλη ή κορεσμένα λιπαρά. Περιέχουν πολλές βιταμίνες, όπως βιταμίνη A, C, K και B5. Η πλούσια ρουμπινί-κόκκινη εμφάνιση του ροδιού προέρχεται από πολυφαινόλες, τα ισχυρά αντιοξειδωτικά. Αυτό και οι αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές τους βοηθούν στην προστασία του δέρματος από τις βλάβες που προκαλούνται από τον ήλιο.