Το φλερτ εντός και εκτός σχέσης…

Designed by Bristekjegor

Το φλερτ είναι η πρώτη προσέγγιση ανάμεσα σε δύο, εν δυνάμει, εραστές. Πρόκειται για τη συγκαλυμμένη ή απροκάλυπτη εκδήλωση ενδιαφέροντος, μπορεί να κρατάει χρόνια ή μια στιγμή. Δεν είναι ερωτική εξομολόγηση, ούτε αφορά άμεσα την κατάκτηση ή την εμπλοκή σε μια σχέση, παρόλο που μπορεί να αποσκοπεί σε αυτό. Απλά αφήνει υπονοούμενα, είναι περισσότερο το παιχνίδι. Μπορεί να είναι αισθησιακό, έξυπνο, με χιούμορ, μπορεί να είναι διεκδικητικό, διακριτικό, πιεστικό, μπορεί να γίνει με άπειρους τρόπους ανάλογα με το χώρο, το χρόνο, τη διάθεση και, φυσικά, τα εμπλεκόμενα μέρη. Μπορεί να ξεκινήσει με ένα χαμόγελο ή ένα βλέμμα που πυροδοτεί τη φαντασία μας… Σκεφτείτε την τελευταία φορά που κάποιος σας φλέρταρε όμορφα… σίγουρα σας έκανε να χαμογελάσατε, μπορεί ακόμα και να σας έφτιαξε τη μέρα.

Σήμερα, φαίνεται πως οι άνθρωποι φλερτάρουν όλο και λιγότερο. Σε μια καθημερινότητα βιαστική όπου όλα τα κάνουμε στα γρήγορα, ακόμα και το φλερτ έχει κάτσει στον πάγκο. Γνωρίζουμε κάποιον και βιαζόμαστε να πάμε παρακάτω, να προχωρήσουμε, να εμπλακούμε σεξουαλικά, αγνοώντας αυτό το τεράστιο και πολύ σημαντικό σκαλοπάτι στο κτίσιμο μια σχέσης. Το φλερτ απαιτεί χρόνο, ίσως και κόπο και συχνά δεν είμαστε διατεθειμένοι να τον αφιερώσουμε. Βλέπουμε συχνά ανθρώπους νέους, να έχουν ξεχάσει την τέχνη του φλερτ θεωρώντας το ίσως, ξεπερασμένο ή αχρείαστο.

Εξίσου ξεπερασμένο ή αχρείαστο μπορεί να το θεωρούμε και μέσα στη σχέση μας, αφού τον άλλο τον έχουμε ήδη καταχτήσει. Το φλερτ όμως εξακολουθεί να αποτελεί ένα μεγάλο κεφάλαιο και μέσα σε μια υπάρχουσα σχέση. Είναι σημαντικό να συνεχίσετε να φλερτάρετε τον/ τη σύντροφό σας ανεξάρτητα από τα χρόνια της σχέσης, αφού πρόκειται για βασική ανθρώπινη ανάγκη. Το φλερτ «ξυπνάει» τους συντρόφους, αναζωπυρώνει το ενδιαφέρον, τους υπενθυμίζει τα πρώτα βήματα της σχέσης, το σκίρτημα, το ερωτικό κάλεσμα, ενισχύει την ερωτική επιθυμία και προκαλεί. Όταν εισπράττει κανείς το ενδιαφέρον του συντρόφου του μέσα σε μια πολυετή σχέση, τον κάνει να νιώθει πως είναι ακόμα ερωτεύσιμος, πως ο άλλος τον διεκδικεί. Μπορεί να είναι μια κίνηση, ένα βλέμμα, μια φράση που να δημιουργεί στον άλλον την εικόνα πως ακόμα «μετράει», πως δεν είναι δεδομένος. Θυμηθείτε απλά πώς καταφέρατε να «πείσετε» το ταίρι σας ότι θα πρέπει να σας δώσει μια ευκαιρία την πρώτη φορά και επαναλάβετε, ή ακόμα καλύτερα πειραματιστείτε. Εάν το φλερτ παραμείνει ενεργό στη σχέση, δίνει και ένα πολύ καλό κίνητρο στους συντρόφους να διατηρούν μια καλή εικόνα, να μην παραμελούν τον εαυτό τους, να θέλουν να προκαλούν ερωτικά το σύντροφό τους. Το φλερτ λοιπόν είναι απαραίτητο για τον άνθρωπο αλλά και για τη συντροφική σχέση.

 

Με τη συνεργασία του Δρ. Θάνου Ασκητή, Νευρολόγου-Ψυχιάτρου, Διδάκτωρα Ψυχιατρικής Πανεπιστημίου Αθηνών, Προέδρου του Ιατρικού Κέντρου Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας & της Θέκλας Βασιλείου, Ψυχολόγου – Ψυχοθεραπεύτριας στο Ιατρικό Κέντρο Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας Δρ. Θάνου Ασκητή.

Δωρεάν Συμβουλευτική Γραμμή Σεξουαλικής Υγείας
Τηλέφωνο 77.77.28.77
www.askitis-cy.com / Facebook