Χτένια στο τηγάνι με βαλσάμικο και μηλόξυδο από το Uptown Square… Κατευθείαν στο πιάτο σας!

Ο Head Chef του Zen Room, Mohammed Ismail, μας μαγειρεύει χτένια στο τηγάνι  με βαλσάμικο και μηλόξυδο και εξηγεί τη διατροφική αξία του σπανακιού!

Υλικά
• 5 Χτένια
• 100γρ. Μανιτάρια πλευρώτους (oyster mushrooms)
• 70γρ. Σπανάκι baby
• 2 κ.σ. Βούτυρο
• Αλάτι
• Πιπέρι
Υλικά για την σάλτσα
• 1/4 φλ. Μηλόξυδο
• 2 κ.σ. Ξύδι βαλσάμικο
• 1 κ.γ. Μέλι

Εκτέλεση
1. Στεγνώστε τα χτένια με χαρτί και αλατοπιπερώστε και από τις δύο πλευρές.
2. Σε ένα ζεστό τηγάνι με 1 κ.σ. βούτυρο, προσθέστε τα μανιτάρια και ψήστε τα για λίγα λεπτά. Ακολούθως, προσθέστε το σπανάκι.
3. Τοποθετήστε τα στο πιάτο που θα σερβίρετε.
4. Στο ίδιο ζεστό τηγάνι προσθέστε 1 κ.σ. βούτυρο και τηγανίστε τα χτένια και από τις δύο πλευρές για 3 λεπτά.
5. Προσθέστε το βαλσάμικο και το μηλόξυδο, καλύψτε τα χτένια καλά. Τοποθετήστε τα πάνω από το σπανάκι και τα μανιτάρια.
6. Τέλος, πασπαλίστε με σησάμι.

Κύμινο
Το σπανάκι είναι πηγή βιταμινών του συμπλέγματος Β, αν τρώτε τακτικά μπορείτε να αποφύγετε τα βαριά κρυολογήματα και τις ιώσεις του χειμώνα. Για να διπλασιάσετε την απορρόφηση του σιδήρου από το σπανάκι, προτιμήστε να το συνοδεύετε με κάποιο τρόφιμο πλούσιο σε βιταμίνη C (π.χ. λεμόνι, ντομάτα, πιπεριά).